Annonce
Læserbrev

Magtanvendelse. Bortvisning af en medarbejder fra plejehjemmet Bøgely

Annonce

Læserbrev: Når en medarbejder bortvises får det konsekvenser både psykisk og økonomisk for medarbejderen. Det kan vi alle sætte os ind i.

Så vi taler sammen og spørger hinanden; hvem er bortvist og hvad er sket. Det må være alvorligt, noget kriminelt, slemt må det i hvert fald være.

Det viser sig, at ”forbrydelsen” består i, at en medarbejder har ydet hjælp til, at en meget urolig dement person bliver anbragt i en kørestol. Den demente falder forover i kørestolen, og for at hun ikke falder ud af stolen og komme til skade, bruger medarbejderen et lagen som sikkerhedsbælte. Lagenet bliver lagt løst omkring maven og bundet bagpå kørestolen. Armene er frie.

Medarbejderen, Minna Olesen, og den demente har et godt kendskab til hinanden, og hele operationen foregik på sædvanlig omsorgsfuld måde. Den demente faldt til ro med det samme.

For denne indsats bliver Minna Olesen idømt bortvisning fra Bøgely. Minna Olesen har ikke tvangsfikseret eller brugt magtanvendelse.

Den 17. oktober 2019 får Minna Olesen brev fra Kommunen. Hedensted Kommune skriver, at begrundelsen for bortvisningen er: "ulovlig magtanvendelse og illoyalitet overfor din arbejdsgiver."

Folketingsmedlem for SF, Kirsten Normann Andersen, er bl.a. ordfører for ældreomsorg. I kommentar til Karen Wolfs læserbrev skriver hun i et indlæg på Facebook. "Vi har brug for personale i ældreplejen, som har frihed til at tænke selv, og netop give den enkelte beboer den helt rigtige hjælp i situationen, sådan som det er beskrevet i dette indlæg. PS: Der er kun tale om tvangsfiksering, hvis beboeren modsætter sig og/eller efterlades alene. I det konkrete eksempel lyder det som en smart nødløsning som skal forebygge fald."

Jeg ved, politikerne ikke må udtale sig om personsager. Men jeg tror godt, politikerne må spørge embedsværket: Er det korrekt, at Hedensted Kommune har bortvist Minna Olesen, og at begrundelsen for bortvisningen erulovlig magtanvendelse og illoyalitet overfor arbejdsgiver.

Det er ikke godt for tilliden til ”systemet” i Hedensted Kommune, når embedsværket kan fortolke reglerne, som her er sket. Jeg håber ikke, politikerne har godkendt bortvisning på ovenstående grundlag.

I Folkebladet 25. januar læser jeg, at chef for social omsorg, Rene G. Nielsen, misinformerer offentligheden, når han siger, at medarbejderen er blevet afskediget. Han ved udmærket godt, at Minna Olesen er blevet bortvist. Derfor er hans udtalelse endnu et forsøg på at dække over embedsværkets forvaltningsmæssige uduelighed.

Ordentlighed i embedsværket efterlyses. Minna Olesen er blevet bortvist, - og det er langt mere ærekrænkende at blive bortvist end at blive afskediget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce