Annonce
112

Marinehjemmeværnet skal teste hurtiggående fartøj

Materiel og Indkøbsstyrelsen under Forsvarsministeriet har købt tre såkaldte MIF-M af det statslige lodseri Danpilot. Det er ombyggede fartøjer, der hver har to Volvo-motorer med 485 hk. Fotograf: Rune Ekelund, Skovdal Nordic
De frivillige i Juelsminde, Vejle og Horsens får et nyindkøbt fartøj til test i to år.
Annonce

Juelsminde: Marinehjemmeværnet i Juelsminde skal de næste to år være med til at afklare, om en hurtigere og mindre skibstype er værd at satse på.

Der er tale om test af fartøjet MIF-M.

Det er en knap 15 meter lang og fem meter bred sag, der kræver en besætning på fire mand og har en topfart på 21 knob svarende til 39 kilometer i timen.

Materiel- og Indkøbsstyrelsen under Forsvarsministeriet har købt tre styk. De fordeles mellem fire lokalafdelinger i Marinehjemmetværnet, som skal tage dem i brug til opgaver som forureningsbekæmpelse, eftersøgning og redning.

Det ene skib går til Juelsminde-Vejle og Horsens. De to afdelinger skal opretholde et beredskab om skibet, som får base i Horsens, men også vil være at se i havnen i Juelsminde fra tid til anden.

- Det er et spændende projekt for os at være med i, siger den lokale flotillechef Per Ulrik Nielsen og fortsætter:

- Vi får mulighed for at teste fartøjet ud fra bestemte rammer og på den måde finde ud af, hvad for et fartøj, vi vil have mest gavn af i vores lokalområde, når det gamle på et tidspunkt skal afløses, siger han til Folkebladet.

Annonce

Hurtigere og mindre

Andromeda, som marinehjemmeværnet bruger i dag, er en helt anden størrelse. Det har plads til 12 mand og skyder med en tophastighed på 12 knob.

- MIF-M er et langt hurtigere fartøj, men der er bagdele i forhold til måden, det er bygget på. Hvis man skal hente et større antal mennesker, så vil transporten tilbage foregå på åbent dæk. Det er ikke altid rart, for det er som regel mørkt eller koldt, når vi er ude på opgave. Men MIF-M er ikke bygget til at transportere mange. Der er ikke plads indenbords, siger Per Ulrik Nielsen.

Marinehjemmeværnet Juelsminde-Vejle bliver tilkaldt en fire-fem gange om måneden og tæller 45 aktive frivillige.

I testperioden skal mandskabet være klar til at rykke ud på både det nuværende og det nye fartøj.

Hjemmeværnet får de tre nyerhvervelser overdraget i weekenden. Det sker i Slipshavn ved Nyborg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce