Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Massevis af turister sejler gratis til Hjarnø: Færgefart har rundet 1000 passagerer på en enkelt dag

Der mangler ikke passagerer til M/F HJarnø i disse dage. Også på dage med dårligt vejr er der folk at sejle med, fortæller overfartsleder Stig Sørensen. Foto: Emil Fibiger
Turister valfarter til Hjarnø i juli. Ordning med gratis færge forlænges med to måneder.
Annonce

Hjarnø: Der er stor interesse for at sejle med færge til Hjarnø i øjeblikket.

Hos Hjarnø Færgefart melder man om dage med 600, 800 og sågar også flere end 1000 passagerenheder. Her er cykler og biler talt med.

- Det er virkelig mange om dagen i forhold til, hvad der har været førhen. Det er helt vildt, siger overfartsleder Stig Sørensen.

Han fortæller, at juli langt overgår samme måned sidste år målt på antallet af passagerer.

- Selv med dårligt vejr har vi haft mange flere mennesker med. Sidste år blev folk væk i dårligt vejr. Sådan er det ikke i år, siger Stig Sørensen.

Annonce

Tager fra ø til ø

Den store forskel på sommerferien 2019 og 2020 er som bekendt, at mange danskere i år har droppet udlandsrejsen og i stedet drager ud i det danske sommerland.

Turen til Hjarnø er ligetil  for folk fra nær og fjern. Overfarten tager få minutter, og da der sejles tre gange i timen, er det nemt at komme tilbage til fastlandet igen. Foto: Emil Fibiger

Her kan de benytte sig af regeringens tilbud om gratis færgefart til landets øer i juli. Det gælder for alle, der er til fods eller på cykel, og det mærker man effekten af hos Hjarnø Færgefart.

- Der er kommet rigtig mange nye mennesker til, og mange tager fra den ene ø og videre til den næste, siger Stig Sørensen.

Han fortæller, at stemningen blandt turisterne er god, selvom der opstår kø til M/F Hjarnø, der kan have op til 48 passagerer med ad gangen. Der sejles frem og tilbage tre gange i timen.

- Der er ingen sure miner, fordi de lige skal vente lidt. Alle tager det med godt humør. Det er vi virkelig benovede over, siger Stig Sørensen.


Det er første gang, at vi har prøvet at have så mange gæster. For to år siden, da der var hedebølge, var her også mange, men i år er det helt vildt. Vejret er ikke for godt, men folk kommer alligevel. Der er bare fyldt.

Marian Grejsmark, indehaver, Cafe Den Gamle Smedje


Annonce

Restauratør har fuldt hus

På Hjarnø mærker man tilstrømningen.

Hos Cafe Den Gamle Smedje har indehaveren Mariann Grejsmark ikke oplevet noget lignende i hendes 11 år på øen.

- Det er første gang, at vi har prøvet at have så mange gæster. Dengang for to år siden, da der var hedebølge, var her også mange, men i år er det helt vildt. Vejret er ikke for godt, men folk kommer alligevel. Der er bare fyldt, siger hun.

Hos Hjarnø Camping er sommeren også anderledes.

- Vi har mange flere forhåndsbookinger, end vi nogensinde har haft før. Folk vil være sikre på, at der er plads til dem, siger ejer Susanne Schibler.

Annonce

To gratis måneder mere

Ordningen med gratis færge til Hjarnø forsætter i august og september takket være tilskud fra den såkaldte Sommerpakke 2.

- Vi har valgt at forlænge tilbuddet og håber at få lokalområdet og mange pensionister med i efteråret, siger Stig Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce