Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Mette begyndte som fejepige i Tørring Blomster som 13-årig: Nu er hun indehaver på 23. år og nomineret til Detailprisen 2021

Tørring Blomster ved Mette Fisker Hougaard er blandt de syv finalister til  Detailprisen 2021. Mette er 46 år og startede som fejepige i butikken som 13-årig. Som 23-årig overtog hun butikken, som hun således har drevet i 23 år. Foto: Morten Pape
Tørring Blomster og Mette Fisker Hougaard er to uadskillelige størrelser. Hun startede som fejepige som 13-årig. Hun er udlært som blomsterdekoratør i butikken, og overtog den for 23 år siden. Og hun og personalet gør det så godt, at butikken er nomineret til Detailprisen 2021.

Tørring: Det er en dedikeret og arbejdsom blomsterpige, der står bag Tørring Blomster på Bredgade 15 i Tørring. Der er tale om den 46-årige Mette Fisker Hougaard, der har stået i spidsen for butikken siden 1999, da hun overtog den fra sine læremestre, Hanne og Jens Simonsen.

Mette og hendes personale har netop fået et skulderklap af Hedensted Kommune, der har nomineret butikken til Detailprisen 2021 sammen med seks andre butikker.

- Alene det at blive indstillet af ens kunder er jo megagodt. Det blev vi også sidste år men uden at komme i finalen. Det er vi så kommet i år, og det er vi selvsagt rigtig glade for, siger Mette Fisker Hougaard, der bor i Tinnet med sin mand og deres to børn - en pige og en dreng på hhv. 16 og 17 år.

Annonce

Er udlært i butikken

- Jeg har hele tiden vidst, at jeg enten skulle være blomsterdekoratør eller sygeplejerske. Nu blev det så det første. Givet ansporet af min tid som fejepige hos Jens og Hanne Simonsen i Tørring Blomster. De tilbød mig også en læreplads, som jeg takkede ja til, og det har jeg bestemt ikke fortrudt. Jeg er virkelig havnet på den rigtige hylde, siger Mette Fisker Hougaard.

Hun var væk fra butikken et par år som udlært - hos Karina Blomster i Vejle - men fik pludselig et opkald fra sin læremester Jens Simonsen.

- Hanne var blevet syg med kræft, og Jens ville ikke drive butikken videre uden hende. Derfor spurgte han mig, om jeg kunne være interesseret i at overtage den, og så sprang jeg til, selv om det kom lidt på tværs af de planer, som jeg og min mand havde på det tidspunkt, fortæller Mette.

Annonce

Droppede København

Mettes mand skulle til København og studere i fire år, og det var egentlig meningen, at Mette skulle med.

- Nu blev det i stedet til en del pendling frem og tilbage, men det var jo før vi fik børn, så vi kunne jo fordybe os 100 procent i hver vores ting. Så jeg gav den fuld skrald og sad tit ved midnatstid og spiste rugbrødsmadder, inden jeg gik i seng, siger Mette, der hele tiden har vidst, at hun gerne ville have sin egen butik.

Tørring Blomster ligger på Bredgade 15 i Tørring. Foto: Morten Pape

- Jeg havde allerede kigget på et par stykker, inden Jens tog fat i mig. Det er bare mit kald, det her fag. Det, jeg brænder for, og som jeg elsker at beskæftige mig med. Der er ikke én dag, der er ens, og vi forsøger hele tiden at udvikle os og blive dygtigere og dygtigere, siger Mette videre.

Annonce

Deltager i konkurrencer

En måde at holde sig skarp på i faget er ved at deltage i konkurrencer.

- Jeg har gået meget til konkurrencer og gør det stadig. Jeg skal snart deltage i afdelingsmesterskabet, som fungerer som kvalifikation til DM, siger Mette, der faktisk har et Nordisk Mesterskab på sit cv.

Syv butikker er nomineret til Detailprisen 2021, der uddeles 10. juni. Grafik: Hedensted Kommune

DM har hun også været til mange gange. Også her har hun været på podiet flere gange, om end det endnu ikke er lykkedes hende at få fingre i førstepladsen.

Annonce

Går glad på arbejde

Efter 23 år som butiksindehaver i Tørring går hun stadig glad på arbejde hver dag.

- Jeg har et skønt personale, nogle dejlige kunder og befinder mig i en god handelsby med mange fine indkøbsmuligheder. Og har gjort min hobby til min levevej. Det er ikke så ringe endda, som man siger på godt jysk, siger en smilende Mette Fisker Hougaard.

Alene det at blive indstillet af ens kunder er jo megagodt. Det blev vi også sidste år, men uden at komme i finalen. Det er vi så kommet i år, og det er vi selvsagt rigtig glade for.

Mette Fisker Hougaard, indehaver af Tørring Blomster

Hun har nogle ungarbejdere, to chauffører og tre blomsterpiger til at hjælpe sig med at drive butikken. Den ene af de tre, Annie Ladefoged, har faktisk været med i samfulde 23 år. De to andre er Sonja Sørensen og Pernille Stougaard.

Mette Fisker Hougaard (t.h.) har drevet Tørring Blomster i 23 år, og en af hendes ansatte, Annie Ladefoged, har været med i alle 23 år. Foto: Morten Pape


Detailprisen i Hedensted Kommune

Virksomhederne har en erhvervspris og iværksætterne har en iværksætterpris, men indtil 2021 havde butikkerne i kommunen ikke nogen pris.

Det ønskede man i kommunalt regi at råde bod på sidste år, og derfor opfandt man Detailprisen 2020 for at bakke op om de lokale butikker i en svær tid med flere corona-nedlukninger og andre lignende benspænd.

Via indstillinger fra kunder er 31 butikker blevet indstillet til prisen i år, og følgende syv butikker er af et dommerpanel blevet udpeget som finalister:

Tøjbutikken Lykke & Lykke i Juelsminde, Café Kaas & Co. i Juelsminde, tøjbutikken Viola i Tørring, Tørring Blomster i Tørring, skobutikken Bitte Sko i Tørring, tøjbutikken Life Style i Hedensted og tøjbutikken Grosbøl i Uldum.

Alle syv butikker vil blive portrætteret i hhv. Hedensted Avis og Tørring Folkeblad.

Borgmester Ole Vind (V) overrækker prisen til den vindende butik 10. juni.

Vinderen af Detailprisen 2021 modtager et kunstværk og et trofæ. Begge dele er designet af lokale kunstnere og virksomheder.

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted og Odder får hver otte millioner til lokal udvikling: Hør hvordan du kan bidrage til at fordele pengene

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Det er dejligt endelig at se, at nogle medlemmer af regionsrådet faktisk er lydhøre for problematikken omkring responstider

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

13-årig cyklist i uheld med 15-årig på knallert

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Erfaren pølsemutter har åbnet ny vogn: - Vi er blevet væltet fuldstændig over ende

Hedensted/Juelsminde Avis

Sækkepibe og trommespil i Bjerre

Hedensted/Juelsminde Avis

Regionsrådsmedlemmer reagerer på kritik af responstider: Der skal være kvalitet og tryghed i ambulancedriften i hele regionen

Hedensted/Juelsminde Avis

Rustik Butik ville søge varemærkebeskyttelse af nye krus, men der skulle en hjælpende hånd til

Hedensted/Juelsminde Avis

Danmark skal være et land, der melder sig ind - og ikke ud - når der er brug for at tage ansvar i den verden, vi er en del af

Hedensted/Juelsminde Avis

Ølsted Gospel Singers spiller forårskoncert

Hedensted/Juelsminde Avis

Indled sommeren med rock på Snaptun Havn

Hedensted/Juelsminde Avis

Politikere krydsede klinger om forsvarsforbeholdet

Hedensted/Juelsminde Avis

Borgere blev lovet cykelsti efter vejkollaps, men travlhed i vejafdelingen forsinker projektet

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Sådan kombinerer du sommerferie og vægttab

Hedensted/Juelsminde Avis

Flisemangel udsætter arbejde på Storstranden: Venter med anden etape til efteråret

Hedensted/Juelsminde Avis

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

Annonce