Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Midtby-ideer kan testes fra oktober: Hedensted får en ny plan til næste år

Passagen under jernbanen mellem Østerbrogade og Vesterbrogade i Hedensted er et af de steder, som har været i byplanlæggernes fokus. Foto: Morten Pape
Coronakrisen har også forsinket udviklingen af midtbyen i Hedensted. Nu er en tidsplan dog lagt, som skal munde ud i en konkret plan til næste sommer. Indragelse af byen er et vigtigt element.

Hedensted:  Siden februar har Hedensted Avis indsamlet ideer til, hvordan bymidten i Hedensted kan blive kønnere og mere brugbar.

Planen var, at nogle af ideerne kunne testes i løbet af sommeren, men coronakrisen kom på tværs. Nu er Hedensted Kommune dog klar til at gå i gang med udviklingen af en ny midtbyplan, som også indbefatter at kigge på de mange ideer, der er kommet ind via avisen.

I løbet af september skal kommunen vælge de rådgivere, der sammen med en styregruppe bestående af seks politikere og fire borgere, skal udarbejde den nye midtbyplan.

Annonce

Styregruppen skal også samarbejde med den borgergruppe, der siden i vinter er kommet med forslag til midtbyen.

- Vi håber, at vi kan nedsætte et egentligt udviklingsråd ud fra borgergruppen, for det er vigtigt med en forening, når vi skal ud og søge fonde til de kommende projekter, siger Anne-Mette Agermark, der er udviklingskonsulent i Hedensted Kommune.

Test af ideer

Planen har tre afdelinger. En fase med idéudvikling herunder test af ideer allerede fra oktober måned.

- Hvilke ideer, der skal testes, bliver op til styregruppen. Vi har et ønske om, at det bliver ideer, der giver noget viden. Det kunne være en skaterrampe, som man sætter op midlertidigt for at se, hvor mange, der bruger den og hvilke gener, den eventuelt skaber, forklarer Sune Sindberg, der er udviklingskonsulent i Hedensted Kommune.

Et af de spørgmål, planen skal svare på, er, hvor stort et område, der kan defineres som bymidten. Foto: Michael Svenningsen

Fase to går ud på at definere hvilke hovedtiltag, midtbyplanen skal bestå af, mens fase tre er den endelige midtbyplan og en procesplan. Det arbejde skal være færdigt i sommeren 2021, hvorefter byrådet kan vedtage planen. Der er allerede afsat nogle penge til planen i den såkaldte midtbypulje.

Annonce

To spor i udviklingen

Midtbyplanen skal ikke kun kigge på fysiske forandringer i bymidten. Parallelt med selve planen kører et andet spor, der handler om at få butikker, foreninger og andre aktører i byen til at arbejde sammen om at skabe flere aktiviteter.

15. september er der premiere på et såkaldt BID-møde i Hedensted. Formålet er at skabe flere aktiviteter i byen til gavn for både borgere, butikker og foreninger.

- En del af arbejdet med midtbyplanen er også at undersøge, hvordan byen bliver brugt. Eksempelvis kan arrangementer give os viden om, hvordan folk bevæger sig rundt i byen. Målet er ikke kun fysiske forandringer, men også at indrette byen efter de aktiviteter, der er i den, siger Anne-Mette Agermark.


Målet er ikke kun fysiske forandringer, men også at indrette byen efter de aktiviteter, der er i den.

Anne-Mette Agermark, udviklingskonsulent i Hedensted Kommune.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

70-årige Inger har klædt de kendte og rige på i flere årtier: Folk kører gerne langt for designerens råd

Annonce