Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Når mennesker ikke må mødes, er der ikke behov for telte

Bjarne Jensen driver Hornborg Teltudlejning, der går gennem en ualmindelig svær tid grundet corona. Han forventer ikke at tjene penge før maj næste år - og han er nu den eneste mand tilbage i virksomheden. Foto: Mads Dalegaard
Hornborg Teltudlejning og Løsning Telt- og Serviceudlejning har været nogle af helt store coronatabere, da regeringens forbud mod større forsamlinger har kastet et væld af aflysninger af sig. Bjarne Jensen frygter for firmaets fremtid, mens ægteparret Jonna og Brian Simonsen melder om den største krise i deres 26 år i branchen.
Annonce

Hornborg/Løsning: Den igangværende coronapandemi har om nogen været hård ved telt- og udlejningsfirmaerne, der har modtaget den ene afbestilling efter den anden.

Bjarne Jensen, indehaver af Hornborg Teltudlejning, der gennem mere end 50 år har opbygget erfaring i at skabe de perfekte rammer om havnefesten, personalefesten og de helt store udendørs bryllupper, har derfor svært ved at bevare optimismen – og frygter, coronavirussen kan få fatale konsekvenser for fremtiden.

- Som det ser ud nu, kan jeg ikke se frem til nogen indtægter før tidligst maj næste år, så det bliver helt sikkert rigtigt, rigtigt hårdt. Afbestillingerne er strømmet ind på mail i de seneste uger, eftersom flere og flere arrangementer er blevet aflyst. Så hvis jeg ikke passer på, så er der ikke noget, der hedder Hornborg Teltudlejning næste år, fortæller Bjarne Jensen, der nu er eneste levende billede tilbage i teltudlejningsfirmaet.

- I højsæsonen er vi normalt fire ansatte, mens vi resten af året er to. Jeg har dog været nødt til at fyre resten, så det er kun mig, der er tilbage. Og jeg kan jo desværre ikke selv komme ud af det, for ellers var jeg nok rendt skrigende væk, siger Bjarne Jensen, som alligevel ikke kan lade helt være med at trække på smilebåndet.

Vi plejer gerne at sige, når vi møder problemer, at vi har prøvet dét, der var værre, men det kan vi ikke sige denne gang. Det har utvivlsomt været den største krise i vores tid.

Brian Simonsen, indehaver af Løsning Telt- og Serviceudlejning

Annonce

Største krise i vores tid

Også hos ægteparret Jonna og Brian Simonsen, der grundlagde Løsning Telt- og Serviceudlejning i 1993, som er en fuldtidsbeskæftigelse for begge to, kan man ikke erindre en værre periode end netop nu.

- Vi plejer gerne at sige, når vi møder problemer, at vi har prøvet dét, der var værre, men det kan vi ikke sige denne gang. Det har utvivlsomt været den største krise i vores tid, og det er stort set kun afbestillinger, vi har med at gøre i øjeblikket, fortæller Brian Simonsen, som ligesom hustruen krydser fingre for, at især konfirmationerne kan afholdes senere på året.

- Vi har normalt bestillingerne til mellem 50 og 70 konfirmationer på en weekend, og konfirmationerne er fordelt ud over fem-seks weekender, så det er nogle uger, der har enormt betydning for os, siger Jan Simonsen, der er taknemmelig for regeringens hjælpepakke til de selvstændige, som for hans vedkommende har været et lys i mørket.

Annonce

Håb om nedsat forsamlingsforbud

Bjarne Jensen og ægteparret Jonna og Brian Simonsen afventer derfor i spænding, hvorvidt det nuværende forsamlingsforbud på 10 personer bliver hævet efter 10. maj, så den normale højsæson kan byde på bare lidt fest og farver.

- Hvis der bliver åbnet bare en smule, og jeg kan komme ud til nogle af de små byfester, så er det dét, jeg gør, så der kan tjenes lidt penge hjem, siger Bjarne Jensen, hvilket Løsning Telt- og Serviceudlejnings indehavere og grundlæggere ligeledes nærer håb om.

- Men vi skal nok klare skærene uanset hvad. Vi har været i gang i 26 år, så vi har da gemt lidt til en regnvejrsdag, fortæller Jonna og Brian Simonsen med et smil.

Ægteparret Jonna og Brian Simonsen oplever nu deres største krise i 26 år som teltudlejere - men bevarer optimismen om en bedre fremtid. Arkivfoto: Mette Mørk
Bjarne Jensen driver Hornborg Teltudlejning, der går gennem en ualmindelig svær tid grundet corona. Han forventer ikke at tjene penge før maj næste år - og han er nu eneste mand tilbage i virksomheden. Foto: Mads Dalegaard
Bjarne Jensen, indehaver af Hornborg Teltudlejning. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce