Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Naturlegeparks venner har skrevet ønskeseddel: Kæmpe bogstaver i Hollywood-stil og oplyst kælkebakke

En lysende kælkebakke med kunstgræs i stedet for sne kan blive et nyt element i legeparken. Den slags ses i større format i København oven på forbrændingsanlægget Amager Bakke. Tegning: Juelsminde Naturlegepark
Juelsminde Naturlegeparks Venner rejser midler til tre nye tiltag. Et af dem skal gøre Juelsminde kendt på samme måde som Hollywood.
Annonce

Juelsminde: Det verdensberømte bogstavsskilt på bakkerne ud for bydelen Hollywood i Los Angeles er på vej til at få en lillebror i Juelsminde.

I Juelsminde Naturlegeparks Venner har bestyrelsen fået den ide, at man vil skilte med ”Juelsminde” på det stykke af skrænten, der går fra trappen til udsigtsposten og hen imod Hotel Juelsminde Strand.

- Vi synes jo, skrænten er et markant sted, som vi kan bruge til at markedsføre Juelsminde ved at få sådan nogle store bogstaver i Hollywood-stil op. Meningen er, at man skal kunne se dem, når man kommer sejlende. Der kommer lys på om aftenen, siger idémager til naturlegeparken og forhenværende koncerndirektør i Schou-Fondet Birger Brix.

I Hollywood er bogstaverne 14 meter høje. I Juelsminde taler man ikke med helt så store bogstaver. Der er målt ud til, at de kan blive 2,9 meter høje og samlet brede sig over ca. tyve meter.

Legeparken har hurtigt fået finansieringen på plads. Der er fundet en sponsor i form af Hedensted-firmaet hl-repro, der gør sig i grafiske opgaver og produkter.

Kan I få lov til at sætte bogstaverne op?

- Vi har ikke søgt om lov til bogstaverne endnu, men vi forventer ikke, det bliver et problem, svarer Birger Brix.


Hældningen svarer til røde løjpe, hvis man har stået på ski. Den er mellemsvær. Man kan få god fart på, men det bliver ikke rigtig farligt. Jeg tror, den kan blive et hit.

Birger Brix, bestyrelsesmedlem, Juelsminde Naturlegeparks Venner


Annonce

Kælkebakke på kunstgræs

Venneforeningen har lanceret yderligere to ideer og er i færd med at finansiere dem.

Der er tale om en oplyst kælkebakke med kunstgræs som underlag og en svævebane nummer to.

Kælkebakken vil kunne bruges hele året. Den skal anlægges på et andet stykke skrænt. Det går langs stien fra parkeringspladsen ud mod Ringvejen og op mod udsigtsposten.

- Man skal selv slæbe sin kælk derop, men man kan så kælke for fulde gardiner ned. Hældningen svarer til røde løjpe, hvis man har stået på ski. Den er mellemsvær. Man kan få god fart på, men det bliver ikke rigtig farligt. Jeg tror, den kan blive et hit, siger Birger Brix.

Det kuperede terræn bliver brugt til udsigtspost, klatretårne og rutsjebane. Det kan snart også komme i brug til at vise "Juelsminde" frem med store bogstaver. De skal stå på et stykke af skrænten fra trappeopgaven og hen imod hotellet. Foto: Morten Pape
Annonce

En svævebane mere

Den tredje ide om en svævebane udspringer af, at legeparkens eksisterende svævebane er meget populær.

- Der er næsten altid kø til den på dage med mange mennesker, så det er nok smart at lave en mere. Vi håber, den kan blive en smule længere, end den vi har dernede, siger Birger Brix.

Venneforeningen er godt i gang med at søge om midler i fonde og puljer. Foreningen har også rettet henvendelse til dens medlemmer og har fået bidrag varierende fra 100 til 25.000 kr. fra private og virksomheder.

Med sponsoratet fra hl-repro er 121.000 kr. i hus. Der skal bruges 700.000 kr. alt i alt.

- Så vi har vi et stykke vej op, men vi har også en del ansøgninger ude, siger Birger Brix fortrøstningsfuldt.

Annonce

Ser stort potentiale i parken

Han mener, at naturlegeparken har potentiale til at blive et endnu større trækplaster, end den allerede har vist sig at være i løbet af de første fem måneders levetid.

- Vi har ikke gjort noget for at markedsføre legeparken endnu. Vi har heller ikke haft optrædener på scenen eller den store åbning, som vi gerne ville have haft, men parken har været en megasucces alligevel. Derfor tror jeg, den har potentiale til at blive betydelig større, når samfundet er mere normalt igen, siger Birger Brix.

Besøgslysten har ofte været større end antallet af parkeringspladser. Derfor er flere på vej. Foruden dem hos advokat Max Jepsen bliver der etableret pladser på skrå ind ad grusvejen Engvej. Det er på jord, Schou-Fondet ejer.

Man kan støtte legeparken med beløb via bankoverførsler og mobilepay.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce