Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Nina forveksles med Gertrud Sand: - Jeg elsker alt ved julen

På juletræet hænger Nina Rode Vind blandt andet hendes mormors kniplede julepynt. Foto: Michael Svenningsen
Siden Nina Rode som barn talte oplyste juletræer i Løsnings gader, har hun været besat af julen og den pynt, der følger med. I dag er hendes hjem mættet af julepynt, og en særlig person er i tankerne, når hun pynter op til jul.
Annonce

Ølholm: - Det ligner jo Gertrud Sands stue.

Referencen fra julekalenderen og landeplagen “The Julekalender” har 46-årige Nina Rode lagt øre til mange gange og ikke uden grund.

I hendes lille stue i Ølholm er der pyntet op til jul ud over det sædvanlige med både plastikjuletræer, julerotter, svenske julestager og kravlenisser i alle afskygninger.

Badeværelse og køkken er også indtaget af røde nisser med træsko, men det er julepynten i stuen, der for alvor afslører, at julen er kommet til Ølsted.

- Jeg elsker simpelthen julens røde farver, julemusik og hygge. Hvert år køber jeg et nyt stykke julepynt, men ofte bliver det til flere. Jeg har faktisk en kasse med julepynt tilovers, som jeg bliver nødt til at sælge, fordi jeg ikke har mere plads, siger Nina Rode, mens sangen “Glade jul” strømmer ud af musikanlægget.

Nina Rode er opvokset i Løsning i en familie, der altid har gjort noget ekstra ud af julen, og hun har holdt fast i julestemningen lige siden.

- Det er en tradition i min familie at pynte meget op til jul inden første søndag i advent. Jeg blev færdig med at pynte op i går, og jeg synes selv, det er blevet helt pænt. Ellers rykker jeg lidt rundt på julepynten i løbet af december, siger Nina Rode.

Hvert år køber Nina Rode Vind lidt nyt julepynt, så hun har efterhånden langt mere, end hun kam bruge. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Mormor i tankerne

Nina Rode begyndte at pynte op til jul onsdag 27. november, og det tog hende knapt to dage at blive færdig.

Hun fortæller, at det altid er noget særligt at pynte juletræet med den julepynt, som hendes mormor kniplede, dengang hun levede.

- Mormor er altid i tankerne, når jeg pynter juletræet med hendes gamle kniplinger. Hende forbinder jeg med julen, fordi min søster og forældre hvert år anden juledag var inviteret til julefrokost hos hende, hvor der var julestemning, og hvor vi drak kaffe og spiste brunkager med udsigt til hendes baghave, som hun kaldte for ’vinterhaven’, siger Nina Rode.

Langs husmuren ud til vejen står fem, store julenisser, og flere af dem har hun fået i julegave for nogle år tilbage.

- De er væltet i vinden flere gange, men så limer jeg dem bare sammen. Julenisserne står bedst herude, så folk kan se dem, når de kører forbi, siger Nina Rode.

Annonce

Talte juletræer

Julen har altid gjort et stort indtryk på Nina Rode, og hun husker tydeligt, at hun som barn i december talte alle de oplyste juletræer, som hun kunne få øje på, når familien kørte en tur rundt i Løsning og omegn.

- Jeg talte så mange juletræer, at jeg til sidst ikke kunne holde styr på optællingen. Siden jeg var helt lille, har julen betydet meget for mig, og det er nok derfor, mit hjem ser ud, som det gør lige nu, siger en smilende Nina Rode.

Nina Rodes børn er blevet teenagere og voksne, og grundet en skilsmisse holder børnene kun juleaften sammen med Nina Rode og hendes nye kæreste hvert andet år.

I år skal børnene holde jul hos deres far, men det er ikke ens betydende med, at hjemmet ikke skal tapetseres med julemagi.

- Julen kan give børnene de største glæder, men i mit hjem skal julen altid kunne mærkes. Jeg har det bedst med at vide, at der er pyntet op til jul, når jeg fx er ude i byen eller hos en veninde. Jeg stopper aldrig med at nyde julen på den her måde, siger Nina Rode.

Julens røde farve går igen i meget af julepynten, der breder sig over hele huset. Foto: Michael Svenningsen
Selvom Nina Rode Vinds børn ikke skal fejre juleaften hos hende i år, bliver der stadigvæk givet fuld gas md pynten. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce