Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Nu bærer borgere selv forslag om skaterbane videre

Mona Christiansen har i forbindelse med kommunens byudviklingsprojekt fremlagt idéen om et skaterområde for  Hedensteds ungdom. Den idé bliver nu bakket op af andre borgere, der via en Facebook-side planlægger at få  realiseret ønsket. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Mona Christiansens idé til en skaterbane var egentligt et bud til Hedensted kommunes projekt ny, skønnere bymidte. Men nu har en gruppe borgere taget forslaget til sig og arbejder selv for at få en skaterpark til byen.
Annonce

Hedensted: "Skatepark i Hedensted". Det er navnet på et større kommende skaterbane-område i Hedensted-midtby.

I hvert fald hvis det står til en gruppe borgere.

"Skatepark i Hedensted" er navnet på en Facebook-gruppe, der er blevet oprettet for at arbejde videre med det forslag, Mona Christiansen fremsatte i avisen 5. maj.

Egentligt var Mona Christiansens idé ment til Hedensted Kommune, der er gået i gang med at arbejde på at skabe en skønnere midtby. Her opfordrer man borgere til at komme med forslag til håndgribelige projekter.

Efter avisen bragte Mona Christiansens forslag, har hun kontaktet redaktionen for at fortælle, at idéen nu lever videre blandt en gruppe borgere, der deler samme mening som hende.

Glædeligt kalder hun den pludselig opståede initiativgruppe.

Annonce

Oprettet Facebook-gruppe

- Efter artiklen blev bragt, er jeg blev kontaktet af Claus Rosenbom-Jessen og hans kone, som har læst artiklen.

- De har tidligere forsøgt at fremføre argumentet for en skaterbane i Hedensted, dog uden held. Nu er Claus Rosenbom-Jessen klar til at arbejde videre på idéen, fortæller en tydelig glad Mona Christiansen.

- Det er rart, at jeg ikke er alene om mit ønske. Måske idéen rent faktisk kan blive til virkelighed nu. Det, synes jeg, Hedensteds ungdom har fortjent, tilføjer hun.

Alene er Mona Christiansen ikke, understreger Claus Rosenbom-Jessen, der står bag den nyoprettede Facebook-gruppe "Skatepark i Hedensted", hvor 85 borgere i skrivende stund har meldt sig ind.

Han fortæller:

- Lige nu kigger jeg ind på, om der er grundlag for at tage de næste skridt. Det skal ikke være noget, der hviler på få personer, og jeg kan og vil ikke bære projektet selv. Derfor har jeg brug for flere personer, der vil arbejde aktivt sammen med mig, siger han.

Torsdag 25. juni mødes han og et gruppemedlem på Cafe Cozy. Her skal de blandt andet tale om, hvordan man får flere engageret i projektet, og så vil Claus Rosenbom-Jessen også gerne have kommunen med i processen.

- Lige nu handler det om at lave en måling på, hvor mange, der reelt ønsker at hjælpe til. Det kommer til at kræve noget at løfte projektet igennem, og jeg ved også, at der nok undervejs opstår den klassiske diskussion mellem den ældre og yngre generation - altså om en skatepark vil avle uro eller liv.

- Jeg mener, at det ville være godt at centrere unge skatere på et defineret område. Om det område så skal ligge inde i byen eller udenfor vil komme an på, hvor stort projektet viser sig at blive, siger Claus Rosenbom-Jessen, der selv har en søn, der er skater og kører på trick-løbehjul.

Annonce

Indtil videre en håndfuld

En håndfuld borgere har over en afstemning på "Skatepark i Hedensted" meldt, at de er interesseret i at hjælpe til med ad hoc-opgaver, inklusive Mona Christiansen.

- Jeg håber meget, vi kan lykkes med at lave et netværk båret af børn, unge og forældre, som ønsker sig en skatepark, så vi kan få realiseret ønsket. Først og fremmest handler det om at få de relevante myndigheder til at se, hvilken interesse det her rent faktisk har for Hedensted-borgerne, siger Mona Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce