Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Nu kan du snart komme i svømmehallen igen: Men det bliver uden sauna og skab

Du kan snart boltre dig i vand igen i svømmehallerne i Hedensted, Hornsyld og Tørring. Arkivfoto: Morten Pape
Mandag fik landets svømmehaller lov til at genåbne, hvilket førte til et møde blandt Hedensted Kommunes tre svømmehaller, hvor både retningslinjer og tiltag blev diskuteret.
Annonce
Hedensted/Tørring/Hornsyld: Det bliver uden dampbad og sauna og med dit skiftetøj ved siden af bassinerne, når du snart kan finde badebukserne og dykkerbrillerne frem igen og aflægge en af kommunens svømmehaller et visit.
Dette indgik Hedensted Centret, Hornsyld Idrætscenter og Gudenåcentret mandag en fælles aftale om, da de under etmøde vendte og drejede håndteringen af den kommende genåbning.
En genåbning, som regeringen og Folketingets partier lørdag aften gjorde mulig - men en genåbning, som inkluderer et væld af særlige retningslinjer, som Kulturministeriet offentliggjorde sent søndag aften.
Annonce

Desinfektion og afstandskrav

En af disse retningslinjer er, at nøglerne til omklædningsrummenes skabe skal udleveres af personalet, og at de desinficeres efter hvert brug.
Derfor vil man i både Hedensted, Tørring og Hornsyld holdene skabene aflåst for nu.
- Vi har besluttet at gøre det fælles i kommunen, så brugerne får den samme oplevelse, uanset om de tager i svømmehallen i Hedensted, Tørring eller Hornsyld. For at følge retningslinjerne er vi blevet enige om, at det giver meget bedre mening, og så må man i stedet opbevare sin taske inde i svømmehallen, siger centerchef i Hornsyld Idrætscenter, Lars Gyberg.

Retningslinjer for genåbning af svømmehaller

  • Det sikres, at antallet af aktive i bassiner reguleres således, at der maksimalt er en udøver pr 4 m2 målt på vandets overflade.
  • Begrænsning og regulering af antal aktive i svømmehaller og svømmebade skal ske ved både indgang til omklædningsområder og i selve svømmehallen.
  • Der bør være afstandsafmærkninger på gulve de steder, hvor det er hensigtsmæssigt.
  • I det tilfælde skabsnøgler benyttes, stilles der krav til, at de udleveres og afleveres af medarbejdere, og at de sprittes af imellem hver bruger.
  • Antallet af gæster i forskellige bassiner, spa, sauna, dampbad samt ved ophold på bassinkanten overholder reglen om en meters afstand, dog to meter ved fysisk anstrengelse.
  • Al udstyr rengøres før og efter brug.
  • Antallet af gæster monitoreres løbende, så de gældende retningslinjer for sikker afstand mellem brugere i bassiner og omklædningsrum kan overholdes.
Samtidig fremgår det i retningslinjerne, at svømmehalsbesøgende skal overholde reglen om én meters afstand, hvilket ifølge Jimmi Vinther, marketingschef i Hedensted Centret, kan være problematisk i forhold til anvendelse af saunaer og dampbade.
- Vi er i fællesskab blevet enige om, at vi lige til en start holder dampbadene og saunaerne lukket, fordi det er svært at overholde de her afstandskrav i så små rum, siger han.
Annonce

God plads i bassinerne

Men selvom svømmehallerne altså for nu må bortvige fra at tilbyde opbevaringsskabe, dampbade og saunaer, så er der ifølge centerlederne og marketingschefen ikke de store udfordringer ved at implementere retningslinjerne for selve bassinerne.
- Vi kan have rigtigt mange i vores store bassin. Faktisk også mange flere, end vi umiddelbart selv vil give tilladelse til, siger Jimmi Vinther fra Hedensted Centret - hvilket John Berggreen Rasmussen, leder af Gudenåcentret i Tørring, nikker enigt til.
- Jeg synes helt bestemt, det er til at overkomme. Der skal selvfølgelig gøres ekstra meget rent, men det kan vi godt håndtere på almindelig arbejdstid, og nu glæder vi os bare helt vildt til at få folk i bassinerne igen, siger han.
Higer du efter klorvand og vipper, må du dog vente lidt endnu.
Hedensted Centret og Gudenåcentret åbner for deres svømmehal henholdsvis 16. juni og 21. juni, mens Hornsyld Idrætscenter åbner for offentligheden onsdag 17. juni.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce