Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Ny analyse: Der er p-pladser nok i Hedensted

Blandt andet handelsstandsforeningen har kritiseret, at der ikke er nok parkeringspladser i byen. En ny analyse tyder på, at der er pladser nok, men at bilisterne ikke udnytter dem, der er. Foto: Michael Svenningsen
Problematikken omkring antallet af parkeringspladser i Hedensted har været diskuteret længe. Nu viser en undersøgelse, at der generelt er god plads, men lørdag formiddag er der mest pres på.
Annonce

Hedensted: Er der for få parkeringspladser i Hedensted? Det spørgsmål har længe været til debat i byen, og nu giver en ny undersøgelse svaret.

Et konsulentfirma har to hverdage fra klokken syv til 22 og en lørdag fra klokken otte til 15 talt, hvor proppede de 14 p-pladser i byen var. Analysen er lavet som led i arbejdet med en midtbyplan for Hedensted.

Helt overordnet set viser analysen, at der er god plads til at parkere i byen.

- Analyse giver os et billede af, at der er p-pladser nok, så vi behøver ikke øge antallet af pladser. Det handler måske om at lave nogle tiltag, så folk benytter pladserne på en anden måde, forklarer Anne-Mette Agermark, der er udviklingskonsulent i Hedensted Kommune.

Annonce

Pres på nogle pladser

Således kan man i analysen se, at parkeringspladsen ved Superbrugsen og Fakta er helt proppet lørdag formiddag, mens der på Lidls parkeringsplads lige overfor er masser af plads på samme tidspunkt.

Lørdag formiddag er et klart spidsbelastningstidspunkt, fremgår det af analysen.

Således hober bilerne sig op på Østerbrogade, Bytorvet, den nordlige del af Vesterbrogade, Brdr. Michaelsens Torv og området ved Superbrugsen og Fakta lørdag mellem kl. 9 og 12.

Det samme gælder p-pladserne ved biblioteket og Haralds Plads på hverdage om formiddagen.

Men på de tidspunkter er der masser af ledig p-kapacitet andre steder i byen. Eksempelvis er Lilds p-plads aldrig mere end 40 procent fyldt, lige som p-pladserne ved stationen bag Superbrugsen altid er halvtomme.

I følge analysen er p-pladsen ved Lidl aldrig mere end 37 procent fyldt. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Undersøgelsen regner med, at der er i at 698 p-pladser, men så er Hedensted Skoles 150 pladser på Østre Ringgade også talt med.

- Vi har valgt at tage skolens parkeringsplads med i analysen, fordi det kan være et spørgsmål om at flytte nogle af bilisterne, eksempelvis dem, der arbejder i byen, over på skolens p-plads siger Anne-Mette Agermark.

P-pladser i Hedensted

Analysen har kigget på 14 p-pladser i Hedensted Midtby.

Skolen (Østerled) 150

Østerbrogade 13

Bytorvet 19

Vesterbrogade N 13

Vesterbrogade S 20

Station V 15

Station Ø 67

Lidl 91

Fakta/Superbrugsen 125

Brdr. Michaelsens Torv 18

Fit og Sund 5

Kirken 85

Haralds Plads 50

Biblioteket 26

Analysen er foretaget på to hverdage, 24. og 26. november og en lørdag, 28. november. Der er taget højde for, at antallet af biler er lavere end normalt på grund af coronarestriktioner.

Kilde: Hedensted Kommune

Annonce

Skal bruges til byudvikling

Generelt er det Østerbrogade, Vesterbrogade N, Superbrugsen, Brdr. Michaelsens Torv, Haralds Plads og biblioteket mest benyttet.

Omvendt har Lidls p-plads, Vesterbrogade Syd, p-pladserne omkring stationen og kirkens parkeringsplads god plads.

Analysen er blevet lavet i forbindelse med den plan for midtbyen, som kommunen i øjeblikket er ved at udarbejde sammen med en række nøgleaktører i byen og borgere.

- Vi kan bruge analysen, når vi skal tale infrastruktur og trafik i byen. Den giver os et godt billede af, at der er pladser nok, siger Anne-Mette Agermark.


Vi kan bruge analysen, når vi skal tale infrastruktur og trafik i byen. Den giver os et godt billede af, at der er pladser nok.

Anne-Mette Agermark, udviklingskonsulent i Hedensted Kommune.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce