Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Ny baghave-trend hitter også i Hedensted

Carina og Flemming Hvidbjerg fra Tørring er blandt de lokale haveejere, der har meldt sig til "Brug min Baghave". De har en stor grund med shelter, autocamperplads og pluk selv blåbærplantage og synes kune det er hyggeligt at få noget ekstra liv på grunden. Indtil videre har et par benyttet sig af den gratis overnatningsmulighed. Arkivfoto
17 haveejere i Hedensted Kommune er sprunget med på den nye trend "Brug min baghave", hvor man låner sin baghave ud til vildtfremmede mennesker, der ønsker at overnatte. Initiativtager havde ikke regnet med, at konceptet blev så populært.
Annonce

Hedensted: En staudehave med bålfad og bord- bænkesæt i Hjortsvang, en blåbærplantage i Tørring eller en hel almindelig parcelhushave uden særlig udsigt i Hedensted, men dog med shelter og bålsted.

Eller hvad med en baghave i Belle, lige ved cykelruten på nordsiden af Vejle Fjord, eller teltopslagning ved en privat have med sø i Glud?

Mulighederne er mangfoldige, hvis man søger på lokale overnatningsmuligheder på den nye hjemmeside brugminbaghave.dk, der hen over sommeren har taget Danmark med storm.

Konceptet går kort sagt ud på, at folk frivilligt stiller deres baghaver til rådighed for primitivt rejsende, der måtte have brug for et sted at overnatte. De fleste gæster overnatter i et medbragt telt, men nogle steder er det også muligt at sove i køje eller shelter.

17 forskellige haveejere i Hedensted Kommune har indtil videre stillet deres have til rådighed, mens der på landplan er omkring 1500 haver at vælge mellem.

Annonce

Inspiration fra Bornholm

Initiativtageren er Pernille Kaas fra Ringsted. Sidste sommer var hun selv på gåben rundt på Bornholm med sin 14-årige søn og sov i en baghave. Det var der, at idéen til "Brug min baghave" udsprang.

- Jeg havde ikke den store masterplan, da jeg startede. Jeg havde bare et behov for at kunne slå mit telt op, fordi der var for langt mellem overnatningsmulighederne. Derefter har konceptet bare formet sig efter behovet, og hvad folk har haft lyst til, forklarer Pernille Kaas til Ugeavisen Tønder.

Annonce

Vokser og vokser

"Brug min baghave" startede som en gruppe på Facebook tilbage i starten af maj i år, og siden da er medlemstallet nærmest eksploderet. I dag er over 24.000 med i gruppen på Facebook, og konceptet har fået en hjemmeside, hvor man kan se de mange tilmeldte haver.

- Jeg anede ikke, at behovet og lysten var så stor. Jeg tror, at jeg har ramt det hul, der er imellem at sove helt alene ude i en skov, og så en campingplads med alt det liv, der er der. Det giver et afbræk fra hverdagen, og det er meget mere nærværende, siger Pernille Kaas.

Der findes ingen tal på, hvor mange der allerede har benyttet sig af muligheden for at overnatte gratis i en baghave.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce