Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Ny coach i Hedensted vil hjælpe familier med problembørn

Grethe Fabricius fra Hedensted starter egen virksomhed som familierådgiver rettet mod familier, der har børn med udfordringer. Foto: Michael Svenningsen
51-årige Grethe Fabricius fra Hedensted er netop begyndt som privat ADHD- og trivselscoach. Hun agter at bruge sin coaching-uddannelse til at hjælpe familier, der har et barn, som er udfordret på den ene eller den anden måde. Noget hun selv har personlige erfaringer med.
Annonce

Hedensted: Når 2019 bliver til 2020 så siger Grethe Fabricius farvel til jobbet som driftsleder hos transportfirmaet AutoBude i Hedensted for i stedet at kaste sig over en tilværelse som selvstændig familiecoach. Hendes baggrund for at kaste sig ud i dette projekt er dels mange års erfaring med ledelse og coaching hos henholdsvis TDC, Hatting Agro og AutoBude, og dels som mor til en dreng med ADHD.

- Jeg ved således, hvordan det er at stå ensom og magtesløs med mange gode intentioner. Om at ville det bedste for sit barn og familie, men uden at vide, hvor man skal søge hjælp, og hvordan man skal bygge bro mellem skole, læge og kommune for at få den bedste hjælp. Og samtidig med det at have et job og skulle have resten af familien til at fungere. Det er stressende og svært at få til at hænge sammen, siger Grethe Fabricius og fortsætter:

- Der er flere og flere børn i Danmark som ikke trives - blandt andet på grund af diagnoser som ADHD. Når ens barn ikke trives, er der stor fokus på barnet, men ofte bliver forældre og søskende glemt og klemt. Det er lige præcis her, jeg går ind og griber en psykisk hårdt ramt familie, der måske har en tikkende bombe siddende middagsbordet dag ud og dag ind, siger hun.

Grethe Fabricius

Grethe Fabricius er født og opvokset i Sønderborg, og er uddannet som civiløkonom.

Hun har været ansat hos TDC Sønderborg, hvor hun i sin tid var med til at bygge Danmarks første callcenter op.

For 15 år siden flyttede hun og resten af familien - mand og to børn - til Hedensted i forbindelse med et jobskifte, hvor hun fik job som kundeserviceleder hos Hatting Agro.

I april 2019 skiftede hun jobbet i Hatting Agro ud med et job som driftsleder ved transportfirmaet AutoBude i Hedensted.

Annonce

En svær erkendelse

Ofte er det forbundet med stor sorg at måtte erkende, at ens barn er anderledes end andre børn, og det er en erkendelse, der ifølge Grethe Fabricius er vigtig at kunne nå hen til for at få sat en proces i gang, der på sigt kan hjælpe ens barn fra mistrivsel til trivsel. Og dermed også hjælpe familien som helhed med at kunne fungere igen.

- Mit barn er anderledes og slet ikke som andre børn. Det er en skræmmende erkendelse som forældre, og man skal gennemleve en lang proces for at kunne acceptere situationen. Det er svært at forstå, at det ikke er noget, der går over ligesom en forkølelse eller influenza. Det er her, jeg kommer ind i billedet og tilbyder en proces, hvor der bearbejdes følelser, og man forberedes på de forandringer, der kommer til at ske i forhold til, at man har et barn, som skal igennem en udredning eller måske allerede har en diagnose, siger Grethe Fabricius.

Annonce

Er uddannet som coach

Hun er via sine lederjobs hos henholdsvis TDC og Hatting Agro uddannet som coach, og de metoder, hun har lært her, er metoder, som hun har brugt på sin egen familie.

- Det er så erfaringer, som jeg vil bruge til at hjælpe andre forældre, der står i en lignende situation, som jeg har gjort. Det vil sige gå ind og hjælpe og støtte, så man ikke føler sig magtesløs og alene, men i stedet får energi og struktur i hverdagen, så man kan hjælpe sit barn. Dermed hjælper man nemlig også resten af familien, siger Grethe Fabricius, hvis søn i dag er 19 år gammel og medicineret for sin ADHD. Han har ifølge Grethe Fabricius fået det godt og går på gymnasiet i Horsens. Han bor stadig hjemme hos forældrene i Hedensted. Parret har også en 20-årig datter, som er flyttet hjemmefra. Hun læser medicin på universitetet i Århus.

Udover at coache familier vil Grethe Fabricius også gerne ud på skoler og børnehaver for at lave foredrag, hvor hun vil fortælle om sine oplevelser med et barn, der har haft det svært, og hvor vigtigt det er at få den rigtige hjælp.

51-årige Grethe Fabricius fra Hedensted dropper et job som driftsleder hos transportfirmaet AutoBude i Hedensted for i stedet at blive selvstændig adhd- og trivselscoach. Foto: Michael Svenningsen
Grethe Fabricius baserer en stor del af sin virksomhed på egne erfaringer med en søn, der er diagnosticeret med adhd. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce