Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Ny midtbyplan for Hedensted er lige på trapperne: Borgerne vil have et mere aktivt bytorv

Anne-Mette Agermark og Andreas Jakobsen fra Hedensted Kommune stod klar til at snakke med borgerne om bymidtens fremtid på en række åbne værksteder sidst i april. Det drejede sig om Hedensted Midtbyplan, som forventes vedtaget politisk 23. juni. Arkivfoto: Henrik Dolmer
23. juni lander der et forslag til en ny midtbyplan for Hedensted på politikernes bord i Hedensted Byråd. Planen, som den ser ud lige nu, har været luftet hos borgerne på nogle åbne værksteder sidst i april, og input herfra går blandt andet på at skabe grobund for restaurant- og café-liv på Bytorvet.

Hedensted: Hvordan kan bymidten i Hedensted blive mere spændende og interessant at bevæge sig rundt i for både lokale borgere og gæster ude fra?

Dette store og meget brede spørgsmål skal en ny midtbyplan give nogle konkrete svar på.

Både kommunens egne folk og eksterne konsulenter har arbejdet med planen et års tid, og borgerne blev præsenteret for de foreløbige idéer til en ny bymidte på en række åbne værksteder sidst i april på og ved Bytorvet.

Annonce

Her blev der afleveret en hel del input til planen fra borgerne selv, og de indgår nu i finjusteringen af planen, der forventes at lande på politikernes bord 23. juni i forbindelse med et byrådsmøde.

En levende bymidte

Blandt andet er det et stort ønske hos mange at få skabt en mere aktiv og levende bymidte - eksempelvis ved at skabe grobund for restaurant- og café-liv på og ved den del af bytorvet, der hedder Brdr. Michaelsens Torv.

- Jeg har ikke det store forkromede overblik lige nu, men jeg kan da sige så meget, at borgerne gerne så et mere aktivt bytorv, og i det hele taget en bymidte, der hænger mere sammen, end den gør nu. I den forbindelse er forslaget fra Hedensted Rotary Klub omkring det at skabe et vækst- og kulturhus hen over jernbanen jo rigtigt spændende, siger udviklingskonsulent i Hedensted Kommune, Anne-Mette Agermark.


Jeg har ikke det store forkromede overblik lige nu, men jeg kan da sige så meget, at borgerne gerne så et mere aktivt bytorv, og i det hele taget en bymidte, der hænger mere sammen end den gør nu.

Anne-Mette Agermark, udviklingskonsulent i Hedensted Kommune


Hun fortæller videre, at eksterne konsulenter på projektet i øjeblikket er i gang med at finjustere planen i forhold til disse input fra borgerne.

Den justerede plan vil blive præsenteret på et opsamlingsmøde i styregruppen i uge 19. Herefter er det planen, at et endeligt forslag til en midtbyplan vil blive præsenteret for styregruppen 27. maj - og endeligt skal den sidst i juni klappes af politisk.

Annonce

Den videre proces

- Det er politikerne, der tager stilling til, hvilke elementer i planen der skal arbejdes videre med både på kort og på lang sigt. Jeg forestiller mig, at man vil arbejde videre med den i flere spor, og så er der jo også den økonomiske side af sagen i forhold til at finde penge til de midtbyplan-projekter, som et flertal i byrådet nu engang kan enes om at sætte i søen, siger Anne-Mette Agermark.

Annonce

Ingen offentlig høring

Kan man forvente, at den nye midtbyplan kommer i offentlig høring?

- Når midtbyplanen er endeligt vedtaget er det ikke planen, at den skal i offentlig høring, men typisk vil det jo være sådan, at der skal lokalplanlægges i forhold til de elementer i planen, som et politisk flertal er enige om at ville realisere, og disse nye lokalplaner vil så helt efter bogen komme i offentlig høring, siger Anne-Mette Agermark.

Udvikling af bymidten i Hedensted

I mange år har der været et ønske om at udvikle bymidten i Hedensted. Ambitionen er at gøre bymidten mere attraktiv at opholde sig i, give bedre muligheder for aktiviteter for alle aldersgrupper og løse nogle af de udfordringer, der er med byens kringlede infrastruktur.

I 2020 blev der nedsat en udviklingsgruppe, der skulle hjælpe kommunen med en ny midtbyplan. Den nye plan skal være klar til sommeren 2021.

I 2020 blev der oprettet en såkaldt BID-gruppe, der består af foreninger, forretninger, borgere og andre aktører, der samarbejder om konkrete tiltag. Indtil videre er tunnelen under jernbanen blevet forskønnet, der er lavet en skattejagt og en plakat foruden byrumsmøbler med beplantning, og som noget helt nyt asfaltbelægning i Trykkeriparken til glæde for skatere og basketballspillere med flere.

Det forslag til en ny midtbyplan for Hedensted, som meget snart lander på politikernes bord, kommer til at indeholde borgerforslag om at få skabt noget grobund for et mere aktivt bytorv - blandt andet med restaurant- og caféliv.
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

To unge mænd sigtet for overfald på 37-årig

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Ja til mere tillid til personalet og nej til trafikale hovsaløsninger

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Interesse for at drøfte fjernvarme i Juelsminde: Visionsråd har indkaldt til borgermøde

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

For 20 år siden begyndte Henrik at samle på 'det, der var nok af': I dag valfarter folk i tusindtal til Ferguson-museum

Hedensted/Juelsminde Avis

Seniorrådet i Hedensted Kommune: Analyse af friplejehjem er for snæver

Hedensted/Juelsminde Avis

Grundlovsmøde på Rohden Gods

Hedensted/Juelsminde Avis

Efter 23 år med farveforretning håber indehaver på nye kræfter

Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted og Odder får hver otte millioner til lokal udvikling: Hør hvordan du kan bidrage til at fordele pengene

Hedensted/Juelsminde Avis

Det er dejligt endelig at se, at nogle medlemmer af regionsrådet faktisk er lydhøre for problematikken omkring responstider

Hedensted/Juelsminde Avis

13-årig cyklist i uheld med 15-årig på knallert

Hedensted/Juelsminde Avis

Sækkepibe og trommespil i Bjerre

Hedensted/Juelsminde Avis

Nu flytter flygtningene ind: Her er fem ting du kan gøre for at tage imod dem

Hedensted/Juelsminde Avis

Street food festival er klar igen

Hedensted/Juelsminde Avis

22-årig mistede herredømmet over sin bil og endte i grøften: Så blev han anholdt for spirituskørsel

Hedensted/Juelsminde Avis

Hader du også mælkebøtter? Derfor venter kommunen med at klippe

Annonce