Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Nybyggerne rykker mod Hedensted som aldrig før

Husene skyder op i hastigt tempo i Hedensted Kommune, som i år har solgt flere grunde end nogensinde før. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Med to måneder tilbage af året har Hedensted Kommune allerede solgt flere byggegrunde end sidste års rekordniveau.
Annonce

Hedensted: I løbet af de seneste to år er der sket et mindre boom i salget af byggegrunde i Hedensted Kommune.

Fra det normale leje på lidt over 20 solgte grunde er der med knap to måneder tilbage af 2020 allerede solgt det tredobbelte - helt præcis 62 grunde.

Det er et historisk højt tal, som sågar rider på ryggen af et foregående rekordår.

- Det er vi super godt tilfredse med. Vi har super store ambitioner for grundsalget og ved, hvor vigtigt bosætning er for en lang række parametre. Hver gang vi har løftet baren, bliver den sværere at hæve næste gang, men vi vil forsøge så godt, som vi kan, siger borgmester Kasper Glyngø (S).

Foruden de allerede afsatte grunde er der yderligere 18 reserverede.

Annonce

Én i teten

Det er særligt den kommunale/private udstykning Lille Dalby Bakker i Hedensted, der har trukket nybyggerne mod kommunen.

I alt 50 er der de seneste to år solgt på kommunens andel af udstykningen. Et pænt stykke derefter kommer Tørring, som med 11 solgte grunde i samme periode er den næstmest populære by at bosætte sig i for nybyggere.


Konjunkturerne tilsiger nok ikke, at vi åbenlyst sætter ny rekord næste år.

Kasper Glyngø (S), borgmester


Også i de mindre byer er der de seneste måneder blevet solgt flere grunde end vanligt, men her er der primært tale om, at en ejendomsudvikler har købt op med henblik på at etablere lejligheder.

Således er 16 grunde i år blevet afsat i henholdsvis Barrit, Stenderup og Daugård med det formål.

- Tæt/lav er nok det nye sorte, for jeg har haft mange telefoniske henvendelser fra folk, der efterspørger muligheden. Derfor har vi også fået lov af byrådet til at slå nogle af boligparcellerne sammen de steder, hvor de ellers var svære at sælge, siger Jonna Møller, der er ansvarlig for salget af byggegrunde i Hedensted Kommune.

Annonce

Træder på bremsen

Den gode udvikling til trods bliver der skruet ned på udbuddet af nye grunde det kommende år. Det sker som en konsekvens af, at der i 2020 er sendt mere end 100 grunde på markedet, og at der fortsat er ledige grunde i de fleste lokalsamfund.

I 2021 bliver der således blot byggemodnet i omtrent halv skala - hvoraf størstedelen har det fællestræk, at det først er mod slutningen af året, de forventes at blive sat til salg.

Konsekvensen bliver, at man ikke skal forvente at se et rekordsalg for tredje år i træk, da netop nye grunde har vist sig som en katalysator for fremgangen.

- Det handler om, at der kommer friske varer på hylderne, for vi kan se, at de gamle grunde tilbage fra kommunesammenlægning ikke har den store interesse. Derfor er det også min forventning, at man kan aflæse det direkte i salget - men mindre kan også gøre det, siger Jonna Møller.

Her er der solgt kommunale grunde i 2020

Hedensted: 21

Barrit: 6

Daugård:6

Ølsted:6

Stenderup: 5

Tørring: 5

Rask Mølle: 3

Øster Snede: 3

Løsning: 2

Uldum: 2

Juelsminde: 1

Korning: 1

Lindved: 1

Listen er opdateret pr. 22. oktober.

Hedensted kommune, grundsalg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce