Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Nye informationer retter beskrivelse af lokalhistorisk billede

Fra venstre den tidligere læge i Hedensted, dr. Heegaard, læge P. Mosgaard, læge S. Thiele, fhv. formand for Vejle-Skanderborg amts lægekreds Høegh Guldberg, Gedved. Lægesamarbejdet i det tidligere lægehus på Horsensvej bestod ved indvielsen i 1971 retteligt af lægerne E. May, P Mosgaard fra Hedensted samt S. Thiele fra Løsning. I 1972 kom læge Jørgen Halgrener desuden til lægehuset og med ind i samarbejdet. Arkivfoto

Hedensted Avis bragte forleden en artikel om den fjerde person på et billede fra Lokalhistorisk Forening Gl. Hedensted Kommune. Men det beskrevne lægesamarbejde i det tidligere lægehus hænger ikke sammen som ellers oplyst til avisen og lokalarkivet. Det fortæller tidligere læge i huset og sekretær.

Annonce

Hedensted: I jagten efter navnet på en fjerde person, der optræder på et billede fra Lokalhistorisk Forening Gl. Hedensted Kommune, modtog lokalarkivet umiddelbart efter nytårsskiftet oplysninger, som avisen således bragte i sidste uge.

Og så skulle alt være på plads i den sag.

Men, i forbindelse med afsnittet "samarbejde", hvor lægesamarbejdet i det tidligere lægehus på Horsensvej blev beskrevet, og hvor det blev nævnt, at den fjerde person var del af, var der dog noget galt.

For samarbejdet hang anderledes sammen end ellers antaget.

Det fortæller tidligere læge i lægehuset Jørgen Halgrener, der kom til lægehuset året efter, i sommeren 1972, og tidligere lægesekretær Anny Nielsen til Hedensted Avis. De besøgte forleden avisen på Haralds Plads, hvor de havde medbragt avisartikler fra receptionen i 1971 af den nye lægeklinik på Horsensvej.

Heraf fremgår følgende:

"Lægerne E. May, P Mosgaard, begge Hedensted, og S. Thiele, Løsning, havde meget stort besøg i deres nye fælles lægeklinik på Horsensvej i Hedensted, som ven en reception i går eftermiddag blev forevist en kreds af indbudte gæster, som var mødt op i stort tal for at tage de smukke lokaliteter i øjesyn. Blandt gæsterne var dr. Heegaard, læge gennem mere end 40 år i Hedensted, der nu bor i Ålsgårde i Nordsjælland, den tidligere formand for lægekredsen for Vejle og Skanderborg amter, Høegh Guldberg, Gedved, læger fra omegnen, sygeplejersker, kommunale myndigheder, sygekassefolk samt håndværkere, som har opført klinikken og leverandører dertil."

I forhold til billedet står nævnt:

"Fra venstre den tidligere læge i Hedensted, dr. Heegaard, læge P. Mosgaard, læge S. Thiele, fhv. formand for Vejle-Skanderborg amts lægekreds Høegh Guldberg, Gedved. Den tredje Hedensted-læge, E. May, var ikke til stede, da vor fotograf tog billedet."

Således bestod lægesamarbejdet retteligt af lægerne E. May, P Mosgaard fra Hedensted samt S. Thiele fra Løsning.

Læge Halgrener fortæller desuden, at lægehuset var et af Danmarks første lægehuse med læger, hospitalsuddannede laboranter og sygeplejersker og sekretærer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce