Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Nytårshilsen fra borgmesteren: I borgere er ubetinget de bedste ambassadører for vores kommune

Borgmester Kasper Glyngø kommer med en nytårshilsen til borgerne. Foto Michael Svenningsen
Borgmester Kasper Glyngø glæder sig i sin nytårshilsen til borgerne over den positive udvikling i kommune med flere tilflyttere, nye virksomheder og fokus på udvikling af byerne.

Nytårshilsen: Kære borger i Hedensted Kommune.

Hedensted Kommune fortsatte i 2021 sin meget positive udvikling. Med vores centrale beliggenhed i det Østjyske Vækstbånd fra Aarhus til Kolding er vi en særdeles attraktiv kommune for såvel borgere som erhvervsliv.

Det bekræfter årets salg af både kommunale byggegrunde og erhvervsjord. Salget af erhvervsjord har i år sat ny rekord, og der er ingen tvivl om, at nærheden til et kommende, udvidet E45 til tre spor i hver retning, havne og Billund lufthavn spiller en afgørende rolle.

Annonce

Med 60 solgte kommunale byggegrunde ramte vi det næsthøjeste salg i kommunens 14-årige historie. Samtidig melder de lokale ejendomsmæglere om stor efterspørgsel og kortere liggetider på huse til salg. Vi er i årets løb blevet ca. 350 flere borgere i kommunen, hvilket er den største vækst i befolkningstallet i mange år.

Den udvikling skyldes i høj grad jeres aktive medvirken. I borgere er ubetinget de bedste ambassadører for vores kommune. Det har stor betydning, at I er med til at sprede de mange gode historier om livet, som det leves i vores 31 stærke lokalsamfund.

Skub i udviklingen

2021 vil også blive husket for året, hvor konsekvenserne af de globale klimaforandringer blev tydelige for enhver. I årets løb fik vi i kommunen sat os meget ambitiøse mål for den grønne omstilling, som nu skal udmøntes i konkret handling. Vi vil se flere solcelleanlæg, og så handler det blandt andet om, at få flere huse koblet på den fjernvarme, som takket være teknologiske fremskridt produceres på stadig mere bæredygtige måder. Som partner i klimaprojektet DK2020 vil vi yde vores bidrag til, at Danmark når målet om at være klimaneutral i 2050.

Det blev ligeledes året, hvor der for alvor kom skub i udviklingsplanerne for vores tre centerbyer, Hedensted, Tørring og Juelsminde.

For Hedensteds vedkommende er der vedtaget en midtbyplan, der bliver rettesnor for udviklingen af byen i de kommende år, hvor også planerne om et Borgernes Hus ved stationen skal konkretiseres. I Tørring er en helt ny bydel på vej, ligesom et nyt kommunalt administrationshus og nye boligejendomme har bidraget til at give midtbyen et helt nyt arkitektonisk udtryk. Og i Juelsminde arbejdes der i samarbejde med Visionsrådet med at give hele havneområdet en tiltrængt ansigtsløftning sideløbende med, at byen bliver sikret mod det stigende havvand.

Annonce

Tak til medarbejderne

Og så må vi jo desværre konstatere, at 2021 ligesom året før i høj grad kom til at stå i mundbindets, afspritningens og coronapassets tegn. Vi nærmer os med hastige skridt toårsdagen for, at vi herhjemme for første gang hørte om den livstruende virus. Hvad der siden fulgte af nedlukninger, hjemsendelser, hjælpepakker, hastelove, minkaflivninger m.m. har indskrevet sig som et sort kapitel i vores fælles historie.

Coronaen har desværre endnu ikke sluppet sit tag i os, og lige nu kæmper vi mod den nye og mere smitsomme variant Omikron.

Vi må derfor se i øjnene, at vi en rum tid endnu må leve i en form for undtagelsestilstand med restriktioner af den ene eller anden slags. Heldigvis står vi med vaccineindsatsen i en langt bedre situation end for et år siden, som forhåbentlig betyder, at vi kan undgå nye, omfattende nedlukninger.

Derfor skal der også herfra lyde en opfordring til, at I fortsat passer godt på hinanden, viser hensyn i forhold til især ældre og svage medborgere og fortsætter med at udvise den utrolige hjælpsomhed, som vi så komme til udtryk under coronaens første to bølger.

Til alle jer medarbejdere på institutioner, skoler, i hjemmeplejen m.v., som fortsat må døje med vanskelige arbejdsbetingelser: Tusind tak fordi I holder ud.

Annonce

Tilbage i top tre

Vores virksomheder ser heldigvis ud til at have klaret sig flot igennem coronakrisen. Medarbejderne fra de nedlagte minkfarme er stort set alle i nyt arbejde, og 34 erhvervs-gazeller vidner om, at det går ganske godt.

Vi er tilbage i top-3 i Dansk Industris kåring af de bedste erhvervskommuner, og ledigheden nåede for kort tid siden et nyt lavpunkt. Med en ny erhvervspolitik udarbejdet med medvirken af flere end 700 lokale virksomheder er jeg overbevist om, at vi står stærkt rustet i kampen om at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Jeg glæder mig i den forbindelse over, at nu ca. 30 pct. af vores unge vælger en erhvervsuddannelse efter folkeskolen.

Om få dage tager vi afsked med 2021, og i år bliver afskeden med det forgangne år for mit vedkommende nok en smule mere vemodigt end tidligere. Det betyder nemlig, at jeg takker af efter fire fantastiske år på borgmesterposten.

Det har været et utroligt privilegium og en stor ære for mig at få lov at stå i spidsen for vores kommune. Jeg er derfor også både glad og stolt over at kunne overdrage en både velfungerende og veldrevet kommune til min efterfølger Ole Vind, som jeg ønsker alt mulig held og lykke med arbejdet.

Jeg håber, at I alle - corona og omikron til trods – har haft en rigtig dejlig jul og ønsker jer et lykkebringende nytår i familiens eller gode venners selskab.

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Kom til foredrag om parforholdet i Løsning Kirkecenter

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Få hjernen tanket op med spændende viden: Livestreaming af naturvidenskabelige foredrag

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

HIF-spillers USA-tur gik i vasken: PostNord får skylden

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Er der for lidt plads i skraldespanden? Nu kan du også aflevere de her produkter på genbrugsstationen

Hedensted/Juelsminde Avis

Nyt byrådsmedlem og pædagog: Vi er ved at tabe en stor del af en generation på gulvet. Vores unge mennesker har ondt i livet. Lad os inddrage dem

Hedensted/Juelsminde Avis

Byrådsdebutant: Vi vil arbejde hårdt og konsekvent for at skabe ikke bare grønne resultater, men også en ny kultur

Hedensted/Juelsminde Avis

Smitten bliver ved med at stige i Hedensted Kommune: Over 2000 coronatilfælde den seneste uge

Hedensted/Juelsminde Avis

Fællessang i Løsning skubbet til ny dato

Hedensted/Juelsminde Avis

Kvinde på el-løbehjul påkørt i rundkørsel

Hedensted/Juelsminde Avis

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Hedensted/Juelsminde Avis

Vejle-organist spiller til kyndelmisse i Glud

Hedensted/Juelsminde Avis

Vennepar tager til store motionsløb for at gå ruterne: Nu har de bragt gåevent med maratondistance til Juelsminde

Hedensted/Juelsminde Avis

Lad os hjælpe hinanden med at fortælle om hvad der sker: Sådan bruger du eventinfo

Hedensted/Juelsminde Avis

Vejret er en K3'er

Hedensted/Juelsminde Avis

Dyrere skummetmælk og gebyr for at få skiveskåret brød: Butikker reagerer nødtvungeneksploderende elpriser - og du ender med regningen

Annonce