Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Nytårshilsen fra borgmesteren: Vi har formået at holde hjulene i gang

Hedensteds borgmester Kasper Glyngø. Foto Michael Svenningsen
Borgmester Kasper Glyngø (S) skriver en nytårshilsen til avisens læsere.
Annonce

Hedensted: Kære borger i Hedensted Kommune.

Om få dage tager vi afsked med et 2020, der vil skrive sig ind i historien som et meget sort kapitel. Ligesom resten af landet er Hedensted Kommune ramt af de omfattende corona-restriktioner, som har lukket store dele af samfunds-, erhvervs-, kultur- og fritidslivet ned.

Jeg er helt klar over, at covid-19 har trukket store veksler på jer og jeres familier – både på arbejdet og i fritiden. Hjemmearbejde, fjernundervisning og begrænsede muligheder for at være sammen med sine venner og kære er noget af det, der har fyldt meget.

Det har derfor også været en fornøjelse at følge det sammenhold og den hjælpsomhed, som jeg oplever, der bliver udvist i mange forskellige sammenhænge rundt omkring i vores 31 lokalområder. Samfundssind og betænksomhed overfor både de nære, overfor kollegaer og venner og overfor fremmede, man møder på sin vej, har i sandhed vist sig værdifulde i 2020.

Annonce

Erhvervslivet godt igennem

På erhvervssiden er vi kommet ganske godt igennem dette meget usædvanlige år. En stor undtagelse er naturligvis minkbranchen, som i mange år har gjort det rigtig godt her i Hedensted Kommune. Jeg sender jer mine bedste tanker og har samtidig en stor tro på, at I med det gåpåmod og den arbejdsflid, I repræsenterer, vil finde nye leveveje.

Samlet set står kommunen faktisk – trods corona – med en lav ledighed. En stor tak skal lyde til erhvervslivet for at håndtere utrolig mange omstillinger og til arbejdstagerne for at bevare gejsten til at søge jobs. Det har været et langt sejt træk med behov for stor fleksibilitet og positive tanker.

Jeg vil i den sammenhæng også gerne benytte lejligheden til at takke kommunens medarbejdere, fordi vi i årets måling fra Dansk Industri har fastholdt placeringen som landets bedste, når det handler om at skaffe virksomhederne kvalificeret arbejdskraft og om jobcentrenes samarbejde med virksomhederne.

Også medarbejderne på skoler, institutioner og hos de svage og ældre har haft - og har stadig – vanskelige arbejdsbetingelser. Tak fordi, I holder ud!

På kryds og tværs af vores kommune formår vi således - i fællesskab - at holde ”hjulene i gang” til glæde og gavn for alle – både menneskeligt og økonomisk.

Annonce

Rekord i grundsalg

Endnu flere vil da også gerne bo og bygge i Hedenstederne. Sidste års rekord med salg af 50 kommunale byggegrunde er i 2020 slået stort, idet her er solgt hele 83 kommunale grunde. Nogle nybyggere kommer fra andre kommuner, og nogle flytter rundt i vores egen kommune. Sidstnævnte efterlader ledige huse til andre tilflyttere og dermed skabes en sund cirkulation og vækst.

Alt har dog ikke handlet om corona i 2020. Klimaet fylder mere og mere – og det er vigtigt! I Hedensted er vi kommet med i et netværk af 65 danske kommuner, der laver ambitiøse klimahandlingsplaner med det formål at mindske CO2-udslippet, og dermed medvirke til at realisere Paris-aftalen. I sommers vedtog Hedensted Kommune desuden en grøn strategi. Det nye netværk – kaldet DK2020 - skal vise retningen til at realisere denne strategi.

Bevæger vi os tilbage til coronaen, kan vi nu, glædeligvis, skimte lys for enden af den meget lange tunnel i form af de længe ventede coronavacciner. De betyder forhåbentlig, at vi i første halvdel af det nye år kan begynde at vende tilbage til en mere normal tilværelse. Det er jeg sikker på, at vi er mange, der glæder sig til!

Annonce

Møde hinanden digitalt

Jeg håber, at du og dine kære har haft en dejlig jul. De færreste har formentlig haft en jul, som de plejer, men så længe vi er underlagt forskellige coronarestriktioner, må vi hjælpe hinanden med at gøre denne tid så nærværende og normal som muligt. Grib telefonen og ring til dem, du ikke kan være fysisk sammen med. Arranger et digitalt møde via mobilen eller iPad’en, så I både kan høre og se hinanden, smile til hinanden og måske nyde en kop kaffe eller et måltid i hinandens (digitale) selskab. Jeg tror på, at en anderledes tid godt kan være en god tid, hvis vi er villige til at slække lidt på traditionerne og bruge fantasien.

Uanset hvad – så ønsker jeg jer alle – store som små - et lykkebringende 2021 med meget mindre corona og meget mere glæde, frihed og socialt samvær!På kryds og tværs af vores kommune formår vi således - i fællesskab - at holde ”hjulene i gang” til glæde og gavn for alle – både menneskeligt og økonomisk.

Kasper Glyngø
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce