Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Nyt forum skal skabe mere liv i bymidten i Hedensted

Handelsliv, foreninger, institutioner, virksomheder og helt almindelige borgere inviteres til at deltage i et nyt såkaldt BID-samarbejde i Hedensted.
Annonce

Hedensted:  - Handelsforeningen gør i dag et stort arbejde for at skabe aktiviteter i Hedensted. Men hvis vi skal have bedre byrum for borgerne, mere liv i bymidten og dermed øget kunde- strøm og konkurrenceevne, har vi brug for flere parter om bordet, så vi kan højne vores indsats, til gavn for byens borger og byens detailhandel.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Hedensted Kommunes erhvervskonsulent Heidi Baltzer Schmidt, der 15. september i samarbejde med Hedensted Handelsforening inviterer til et såkaldt BID-møde for virksomheder, butikker, skoler, foreninger, institutioner og borgere.

Annonce

Et forløb

Mødet er startskuddet på et et år langt forløb i Hedensted, hvor Mikkel Niess fra BID-Danmark er hyret til at samle Hedensted på tværs af virksomheder, butikker, skoler, foreninger og institutioner.

Hvad er BID?

BID står for Business Improvement District og er en samarbejdsmodel, hvor kommunen og øvrige interessenter - almindelige borgere, skoler, foreninger, erhvervsdrivende  mv. mødes med jævne mellem for på den måde at styrke samarbejdet, forme udviklingen og skabe events i en by eller bydel.

Møderne styres af Mikkel Niess fra Vejle, der er direktør i BIDDanmark ApS. Han introducerede som daværende varehuschef i Føtex på gågaden i Vejle modellen i Danmark tilbage i 2015, hvor det blev et redskab til at sikre en bedre udvikling af Latinerkvarteret i Vejle.

Der findes "BID's" i flere byer i Danmark bl.a. Vejle, Gladsaxe, Tørring og Aabenraa.

På kick off mødet, der foregår 15. september kl. 18 i Rugekassen, Spettrupvej 7b i Hedensted vil borgmester Kasper Glyngø (s) samt leder af Plan og Udvikling i Hedensted Kommune Karina Kisum Jensen, fortælle mere om baggrunden for mødet, og der vil være en workshop, hvor der skal findes på ideer til, hvordan man skaber mere liv i Hedensted.

Kort sagt handler det nye initiativ om at få alt fra foreninger, erhvervs- og handelsliv til almindelige borgere og institutioner som kirke og skole til ikke bare at tale mere sammen, men også at handle sammen.

Et tilsvarende BID-samarbejde blev i foråret startet op i Tørring, hvor samarbejdet indtil videre blandt andet har resulteret i at man i løbet af få dage fik etableret en strand på byens torv og lavede et virtuelt anderally på tværs af butikker og foreninger. /Trier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce