Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Se videoen: Nyt tårn bliver løftet på plads i naturlegepark efter påsat brand

Hvis alt går efter planen, genåbner Juelsminde Naturlegepark i næste uge, og samtidig bliver parken fremover videoovervåget. Begge dele glæder foreningen bag.

Juelsminde: Nu to måneder efter, at en påsat brand hærgede det øverste tårn i Juelsminde Naturlegepark, blev et nyt tårn hejst op på bakketoppen torsdag formiddag.

Det glæder formand for Juelsminde Naturlegeparks Venner, Glenn Jacobsen, der tidligere har udtalt til avisen, at han ikke har haft ord for, hvor forfærdeligt det er, at legeparken har været udsat for hærværk af den karakter.

- Det betyder meget, at vi snart kan åbne fuldt op for faciliteterne herude. Vi har brugt tiden på at få kenskab til sagens omfang og få et overblik over, hvor meget og hvor lidt af materialerne, vi har kunnet bibeholde efter branden. Det har samtidig taget en vis produktionstid at genskabe det specialproducerede tårn. Men på foreningens vegne er jeg ubeskriveligt glad for, at vi snart kan byde børn og familier velkommen igen, siger Glenn Jacobsen.

8. april blev dagen, hvorpå det nye tårn i Juelsminde Naturlegepark blev genhejst efter den påsatte brand, der natten til 7. februar ødelagde det oprindelige øverste tårn. Foto: Sascha Reiffenstein Petersen

Endelig videoovervågning

Hvis genopbygningen og inspektionen går efter planen, genåbnes legeparken 14. april, men Glenn Jacobsen opfordrer til, at man holder sig opdateret om genåbningen på de sociale medier, inden man tager derud.

Tårnet har været ubrugeligt, siden den føromtalte brand natten til 7. februar, der forårsagede store ødelæggelser på det øverste tårn og dermed også den store rutsjebane. Efterfølgende har to 13-årige og en 14-årig dreng tilstået at stå bag branden.


Derfor vil jeg endnu en gang appellere til, at parken bliver behandlet med respekt. Vi vil gerne være fri for unge, der drikker og efterlader smadrede flasker, som de små børn kan komme til skade på.

Gleen Jacobsen, formand for Juelsminde Naturlegeparks Venner


Formanden for Juelsminde Naturlegeparks Venner håber, at de omfattende problemer med hærværk, tyveri og svineri nu kan høre fortiden til. Ved genåbningen vil der også blive sat videoovervågning op. Et emne, der har været på tale længe, men Sydøstjyllands Politi har tidligere givet afslag på ansøgningen fra legeparkens venner på baggrund af, at legeparken er et offentligt tilgængeligt sted. Men nu er det altså lykkes at få den nødvendige tilladelse.

- Ved hjælp af professionelle kræfter og eksperter i jura har vi endelig fundet en vej, som har ført til en godkendelse af overvågningen. Det er nødvendigt, og jeg håber, at det kan afhjælpe problemet, især fordi det vil gøre et potentielt efterforskningsarbejde væsentligt nemmere. Selvom jeg selvfølgelig håber, at vi ikke får direkte brug for det, siger Glenn Jacobsen.

Etableringen af det nye tårn stod firmaet Eventyr Leg for. Firmaet har også fremstillet og leveret legeparkens andre elementer. Henover de kommende dage skal klatretunneler og rutsjebanen også kobles på, og belægningen skal lægges på ny, inden den endelige inspektion afgør det nøjagtige genåbningstidspunkt. Foto: Sascha Reiffenstein Petersen
Annonce

Vil være fri for flasker

Det er private donationer, indsamlinger og bidrag fra det lokale erhvervsliv, der i sin tid har gjort, at Juelsminde Naturlegepark blev til, og siden åbningen i juni har parken været et hit blandt mange. Desuden har et stort hold frivillige brugt mange timer på at klargøre og passe parken.

- Det er dog ikke altid, at de frivillige er her før børnene. Og derfor vil jeg endnu en gang appellere til, at parken bliver behandlet med respekt. Vi vil gerne være fri for unge, der drikker og efterlader smadrede flasker, som de små børn kan komme til skade på, siger Glenn Jacobsen og tilføjer:

- Jeg håber virkelig, at legeparken går nogle bedre tider i møde.

I løbet efteråret og vinteren er der sket hærværk på toiletbygninger, legeredskaber og stjålet projektører i legeparken. Nu håber formanden for Juelsminde Naturlegeparks Venner, at videoovervågning kan være med til at sætte en stopper for det. Foto: Sascha Reiffenstein Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik efter anklager om manglende visioner: Det giver mig anledning til at fortælle, hvad der egentlig står i budget 2021

Annonce