Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Otte gange lokale grundlovsmøder

Blandt årets grundlovstalere i Hedensted Kommune er fra venstre Ole Bjerregaard Thomsen (Aale), Troels Lund Poulsen (Uldum og Juelsminde), Merete Skovgaard (Barrit), Kasper Glyngø (Ølholm), Erik Vinther (Rårup) og Søren Bo Pedersen (Korning). Arkivfoto/Collage.

Få overblikket over årets grundlovsmøder i Hedensted Kommune her.

Tørring/Hedensted/Juelsminde: 5. juni 1849 blev Danmarks første grundlov indført. Siden er der hvert år på denne dato holdt folkemøder- og fester ofte med politiske taler om demokratiet. Også i Hedensted Kommune holdes der møder med politiske talere. Her er otte bud på et lokalt grundlovsmøde.

Grundlovsmøder er en tradition, der rækker mange år tilbage. Arkivfoto

Taler og musik i Rårup præstegård

Årets taler er Erik Vinther, som har en lang erfaring med kommunalpolitik i området og som for nuværende er valgt til regionsrådet.

Igen i år er musikken er ved spillermandslauget "Fandango", som spiller nordiske spillemandsmusik. Der kan købes kaffe, kage, vand, øl og pølser.

Mødet begynder kl. 13.30 og finder sted i Præstegårdshaven i Rårup. Arrangør er Rårup Menighedsråd.

Annonce

Minister og musical i parken

Igen i år inviterer Venstreforeningen i Juelsminde og omegn til grundlovsmøde i parken ved Palsgaard Gods. Mødet begynder 15.30 med velkomst af foreningens formand Ole B. Andersen. Årets hovedtaler er beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, der med sin nylige tilbagevenden til regeringens økonomiudvalg er med i toppen af Venstre.

Troels Lund Poulsen efterfølges af det lokale byrådsmedlem fra Juelsminde, Carsten Clausen. Efter en kort pause vil formand for Palsgaard Sommerspil Thrine Nørgaard fortælle om årets sommerspil "Hairspray", og ensemblet vil give smagsprøver på et par af sangene fra stykket.

Man er velkommen til at tage picnickurven med til mødet. Venstreforeningen vil sælge kaffe og kage.

Annonce

Andagt og gamle historier i Aale

Der er traditioner, der ikke må forsvinde, og en af dem er grundlovsdag i Aale, hvor Aale-Linnerup Menighedsråd traditionen tro sætter rammerne for en hyggelig dag.

Arrangementet begynder 5. juni kl. 12 med en halv times andagt i kirken. Efterfølgende er der hygge og god stemning i haven ved Sognehuset. Teltet er stillet op, og der vil som sædvanligt blive serveret frikadeller/pølser med kartoffelsalat til rimelige priser. Dertil kan købes øl og vand, og senere er der kaffe og kage.

Årets grundlovstaler er Ole Bjerregaard Thomsen, der vil fortælle om livet på Tåning Overgård (ved Skanderborg), hvor han voksede op som én ud af seks sønner.

Når maden er fortæret, er der fællessang med kirkesanger Jørgen Pedersen og Thue Dich i haven.

Annonce

En del af Ølholm byfest

I Ølholm er grundlovsmødet som vanligt en del af den årlige byfest. Mødet afholdes i Byparken i Ølholm og begynder kl. 14, hvor der vil være mulighed for at købe kaffe/te og kage og en kold fadøl.

Årets taler er borgmester Kasper Glyngø (S). Han går på talerstolen kl. 15, og bagefter vil der være mulighed for at grille en pølse med brød. Tag gerne et tæppe/stol med, lyder opfordringen fra lokalrådet i Ølholm, der står bag grundlovsmødet.

Annonce

Højskole-tradition i Uldum

Uldum Højskole er et barn af demokratiet. Startet af en kreds af mennesker, der også var en vigtig del af kampen for folkestyret i 1840'erne. Derfor er det ikke tilfældigt, at Junigrundloven og Uldum Højskole er kommet til verden det samme år - 1849.

Sådan lyder det i optakten til det tilbagevendende grundlovsmøde på Uldum Højskole. Dagen begynder klokken 13.30 med fællessang og optræden ved skolens kor i højskolens musikhus. Kl. 14 rykker arrangementet ud på Højskolens gårdsplads, hvor der er kaffe og kage med forskellige indslag, fællessang og optræden med skolens jazz og blues band. Klokken 14.15 går årets taler på talerstolen, Troels Lund Poulsen (V).

Troels Lund Poulsen stammer fra Lindved og er 42 år. Han har siddet i Folketinget for Venstre siden 2001 og har været Miljø-, Undervisnings-, Skatte- og Erhvervsminister og er nu Beskæftigelsesminister. Efter grundlovstalen udstiller skolens elever nogle af de ting, de har lavet i værkstederne. Det hele slutter klokken 16.

Annonce

Radikalt initiativ i Korning

Radikale Venstre i Hedensted og Horsens inviterer til grundlovsmøde i haven ved Nedermølle, Korningvej 23, mellem Hatting og Korning. Her bor Sinnet Ellehauge Haag, der ved kommunalvalget stillede op som byrådskandidat i Horsens Kommune for Radikale Venstre.

- Vi byder på hyggeligt samvær, politisk snak, taler, en grillpølse, lidt kage, øl, vand og kaffe. Tag børn, børnebørn, bedsteforældre, kollegaer, naboen eller hvem der ellers har lyst til at fejre vores demokratiske rettigheder med til nogle hyggelige timer, lyder det i invitationen.

På mødet vil Søren Bo Pedersen (folketingskandidat i Hedensted) og Karen Melchior (folketingskandidat i Horsens) tale. Der vil også være mulighed for at møde Marianne Saxtoft Vemmelund (byrådskandidat i Hedensted) og Sinnet Ellehauge Haag (byrådskandidat i Horsens). Mødet begynder kl. 15

Annonce

Taler ved grundlovsegen i Barrit

Barrit-Vrigsted og Stouby-Hornum Venstrevælgerforeninger skiftes til at holde fælles grundlovsmøde. I år foregår mødet i Barrit, nærmere bestemt ved Grundlovs-egen på Barrit Skole.

Egen blev plantet tilbage i 1915 i forbindelse med, at kvinderne fik stemmeret, så et mere oplagt sted til et grundlovsmøde findes nok ikke.

Mødet begynder kl. 14, og årets taler er Merete Skovgaard-Jensen, der sidder i Hedensted Kommunes byråd for Venstre.

Annonce

Byfest i Korning

I Korning er der endnu et grundlovsmøde som et led i byens byfest. Det foregår kl. 15.30 på stadion. Det er Teresa Egballe, som er leder af kultur og fritid ved Hedensted Kommune, der står for talen. Der vil også være en masse andre aktiviteter på festpladsen den dag.

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Loge i Horsens har fået ny ledelse

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Vi støtter bevarelsen af skolerne i de mindre bysamfund

Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Ung filminstruktør med rødder i Ølsted laver en krigsfilm

Hedensted/Juelsminde Avis

Tillid er det særlige råstof, der skaber Danmarks bedste kommune

Hedensted/Juelsminde Avis

Byrådskandidater har en vision: Juelsminde som det nye seniorparadis

Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

Hedensted/Juelsminde Avis

Byrådskandidat om rød eller blå borgmester: Vi får forhåbentlig en borgmester, der kan samle alle farver i byrådet

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Har du set kænguruen?

Hedensted/Juelsminde Avis

Genstartsfest i Juelsminde Hallerne

Tørring Folkeblad

Husene går som varmt brød i Tørring: Flere boligkøbere vil hjem til barndomsbyen

Hedensted/Juelsminde Avis

Kalkmalerier fra 33 kirker omdannet til kunst- og malebog: - Det er fattigt, hvis vi overser den kultur, vi har

Hedensted/Juelsminde Avis

Ræs på kontorstol og knuste flasker: Bibliotek ændrer åbningstider grundet unges uvorne opførsel

Hedensted/Juelsminde Avis

Brætspilsfamilie anbefaler:  Tre gode spil at komme i gang med

Hedensted/Juelsminde Avis

Familie har 130 brætspil: Man er mere nærværende og kommer væk fra skærmene med et brætspil

Hedensted/Juelsminde Avis

Slagtermester får sølvmedalje for spegepølse: Den smager af Italien

Hedensted/Juelsminde Avis

Juelsminde får ny badekørestol: - Snart kan også folk med handicap og gangbesvær bade med familien

Hedensted/Juelsminde Avis

Kartoffelferie på Glud Museum

Hedensted/Juelsminde Avis

Voksenlærling har fået svendebrev og fast job på sin læreplads

Hedensted/Juelsminde Avis

En aften i biodiversitetens tegn

Hedensted/Juelsminde Avis

Ugens politirapport uge 40

Hedensted/Juelsminde Avis

Jubilar fra Juelsminde har været udstationeret i Malaysia og er rykket ud som brandmand

Hedensted/Juelsminde Avis

Halloween-disco i svømmehallen

Hedensted/Juelsminde Avis

Lad os genopdage den klassiske dannelse

Annonce