Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Otte gange lokale grundlovsmøder

Blandt årets grundlovstalere i Hedensted Kommune er fra venstre Ole Bjerregaard Thomsen (Aale), Troels Lund Poulsen (Uldum og Juelsminde), Merete Skovgaard (Barrit), Kasper Glyngø (Ølholm), Erik Vinther (Rårup) og Søren Bo Pedersen (Korning). Arkivfoto/Collage.

Få overblikket over årets grundlovsmøder i Hedensted Kommune her.

Tørring/Hedensted/Juelsminde: 5. juni 1849 blev Danmarks første grundlov indført. Siden er der hvert år på denne dato holdt folkemøder- og fester ofte med politiske taler om demokratiet. Også i Hedensted Kommune holdes der møder med politiske talere. Her er otte bud på et lokalt grundlovsmøde.

Grundlovsmøder er en tradition, der rækker mange år tilbage. Arkivfoto

Taler og musik i Rårup præstegård

Årets taler er Erik Vinther, som har en lang erfaring med kommunalpolitik i området og som for nuværende er valgt til regionsrådet.

Igen i år er musikken er ved spillermandslauget "Fandango", som spiller nordiske spillemandsmusik. Der kan købes kaffe, kage, vand, øl og pølser.

Mødet begynder kl. 13.30 og finder sted i Præstegårdshaven i Rårup. Arrangør er Rårup Menighedsråd.

Annonce

Minister og musical i parken

Igen i år inviterer Venstreforeningen i Juelsminde og omegn til grundlovsmøde i parken ved Palsgaard Gods. Mødet begynder 15.30 med velkomst af foreningens formand Ole B. Andersen. Årets hovedtaler er beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, der med sin nylige tilbagevenden til regeringens økonomiudvalg er med i toppen af Venstre.

Troels Lund Poulsen efterfølges af det lokale byrådsmedlem fra Juelsminde, Carsten Clausen. Efter en kort pause vil formand for Palsgaard Sommerspil Thrine Nørgaard fortælle om årets sommerspil "Hairspray", og ensemblet vil give smagsprøver på et par af sangene fra stykket.

Man er velkommen til at tage picnickurven med til mødet. Venstreforeningen vil sælge kaffe og kage.

Annonce

Andagt og gamle historier i Aale

Der er traditioner, der ikke må forsvinde, og en af dem er grundlovsdag i Aale, hvor Aale-Linnerup Menighedsråd traditionen tro sætter rammerne for en hyggelig dag.

Arrangementet begynder 5. juni kl. 12 med en halv times andagt i kirken. Efterfølgende er der hygge og god stemning i haven ved Sognehuset. Teltet er stillet op, og der vil som sædvanligt blive serveret frikadeller/pølser med kartoffelsalat til rimelige priser. Dertil kan købes øl og vand, og senere er der kaffe og kage.

Årets grundlovstaler er Ole Bjerregaard Thomsen, der vil fortælle om livet på Tåning Overgård (ved Skanderborg), hvor han voksede op som én ud af seks sønner.

Når maden er fortæret, er der fællessang med kirkesanger Jørgen Pedersen og Thue Dich i haven.

Annonce

En del af Ølholm byfest

I Ølholm er grundlovsmødet som vanligt en del af den årlige byfest. Mødet afholdes i Byparken i Ølholm og begynder kl. 14, hvor der vil være mulighed for at købe kaffe/te og kage og en kold fadøl.

Årets taler er borgmester Kasper Glyngø (S). Han går på talerstolen kl. 15, og bagefter vil der være mulighed for at grille en pølse med brød. Tag gerne et tæppe/stol med, lyder opfordringen fra lokalrådet i Ølholm, der står bag grundlovsmødet.

Annonce

Højskole-tradition i Uldum

Uldum Højskole er et barn af demokratiet. Startet af en kreds af mennesker, der også var en vigtig del af kampen for folkestyret i 1840'erne. Derfor er det ikke tilfældigt, at Junigrundloven og Uldum Højskole er kommet til verden det samme år - 1849.

Sådan lyder det i optakten til det tilbagevendende grundlovsmøde på Uldum Højskole. Dagen begynder klokken 13.30 med fællessang og optræden ved skolens kor i højskolens musikhus. Kl. 14 rykker arrangementet ud på Højskolens gårdsplads, hvor der er kaffe og kage med forskellige indslag, fællessang og optræden med skolens jazz og blues band. Klokken 14.15 går årets taler på talerstolen, Troels Lund Poulsen (V).

Troels Lund Poulsen stammer fra Lindved og er 42 år. Han har siddet i Folketinget for Venstre siden 2001 og har været Miljø-, Undervisnings-, Skatte- og Erhvervsminister og er nu Beskæftigelsesminister. Efter grundlovstalen udstiller skolens elever nogle af de ting, de har lavet i værkstederne. Det hele slutter klokken 16.

Annonce

Radikalt initiativ i Korning

Radikale Venstre i Hedensted og Horsens inviterer til grundlovsmøde i haven ved Nedermølle, Korningvej 23, mellem Hatting og Korning. Her bor Sinnet Ellehauge Haag, der ved kommunalvalget stillede op som byrådskandidat i Horsens Kommune for Radikale Venstre.

- Vi byder på hyggeligt samvær, politisk snak, taler, en grillpølse, lidt kage, øl, vand og kaffe. Tag børn, børnebørn, bedsteforældre, kollegaer, naboen eller hvem der ellers har lyst til at fejre vores demokratiske rettigheder med til nogle hyggelige timer, lyder det i invitationen.

På mødet vil Søren Bo Pedersen (folketingskandidat i Hedensted) og Karen Melchior (folketingskandidat i Horsens) tale. Der vil også være mulighed for at møde Marianne Saxtoft Vemmelund (byrådskandidat i Hedensted) og Sinnet Ellehauge Haag (byrådskandidat i Horsens). Mødet begynder kl. 15

Annonce

Taler ved grundlovsegen i Barrit

Barrit-Vrigsted og Stouby-Hornum Venstrevælgerforeninger skiftes til at holde fælles grundlovsmøde. I år foregår mødet i Barrit, nærmere bestemt ved Grundlovs-egen på Barrit Skole.

Egen blev plantet tilbage i 1915 i forbindelse med, at kvinderne fik stemmeret, så et mere oplagt sted til et grundlovsmøde findes nok ikke.

Mødet begynder kl. 14, og årets taler er Merete Skovgaard-Jensen, der sidder i Hedensted Kommunes byråd for Venstre.

Annonce

Byfest i Korning

I Korning er der endnu et grundlovsmøde som et led i byens byfest. Det foregår kl. 15.30 på stadion. Det er Teresa Egballe, som er leder af kultur og fritid ved Hedensted Kommune, der står for talen. Der vil også være en masse andre aktiviteter på festpladsen den dag.

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Illustrator og forfatter med base i Juelsminde har fået medalje: Hun er kommet i selskab med 'Anden' og Helle Helle

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Af en eller anden grund synes politikerne at vige uden om ansvaret for denne fælles opgave, de ellers er sat i verden for at sørge for

Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Juelsminde Lægehus sikrer bemandingen: 35-årig læge er klar til at tage over efter Frandsen

Hedensted/Juelsminde Avis

Synspunkt i drikkevandsdebat: Mange ord - nul bevis

Hedensted/Juelsminde Avis

Tak for tilliden - nu starter arbejdet

Hedensted/Juelsminde Avis

Nyt lægehus på vej i Hedensted: 2400 borgere reddet fra at skulle vælge læge uden for byen

Hedensted/Juelsminde Avis

Herning Kirkes Drengekor kommer til Hedensted

Hedensted/Juelsminde Avis

Anders har sørget for, at herrehåndbolden atter blomstrer i Hedensted

Hedensted/Juelsminde Avis

Næsten 300 borgere i Hedensted Kommune vil gerne på Arne-pension: Jeg håber virkelig, at de partier, der stadig er modstandere af ordningen, med tiden vil ændre holdning

Hedensted/Juelsminde Avis

Kvindeaften i Barrit blev stor succes: 150 deltagere til messe

Hedensted/Juelsminde Avis

Vild med Vibeke, på klimatur med Per og spis af den grønne kage: Nu skal borgerne lære at være vilde med vilje

Hedensted/Juelsminde Avis

Voksende corona-smitte og lange køer ved testcentre: - De, der kan, skal teste sig på dagens "skæve" tidspunkter

Hedensted/Juelsminde Avis

Kom til julekoncert med kirkens kor

Hedensted/Juelsminde Avis

Ingen vil bruge gammel spejderhytte: Nu står den til nedrivning

Hedensted/Juelsminde Avis

Så henter julebusserne igen unge studerende sikkert hjem til jul

Hedensted/Juelsminde Avis

Lokal virksomhed får handicappris: - Det er vores pligt over for nærsamfundet at give folk en chance

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Har du holdt kaffepause i dag?

Hedensted/Juelsminde Avis

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Hedensted/Juelsminde Avis

Kom til adventsfest i Korning

Hedensted/Juelsminde Avis

Ikke mere vin på Nørregade - nu er der medicin i flaskerne: Nyt apotek havde første åbningsdag torsdag

Hedensted/Juelsminde Avis

Ung trænerduo skal styre Hedensted IF’s førstehold i 2022

Hedensted/Juelsminde Avis

Bankdame fra Breth er blevet privatrådgiver og stedfortræder i Juelsminde

Hedensted/Juelsminde Avis

Under milliondyre renoveringer i Hedensted og Hornsyld: Svømmehaller bytter brugere, når byggerierne begynder

Annonce