Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Over 70 husstande rundt om Hedensted får nu hurtigt internet: Kampagne er lykkedes

Mads Buttenschön har arbejdet på at skaffe en ordentlig bredbåndsforbindelse til sit lokalområde, og nu er det lykkedes. Foto: Mads Dalegaard
Fibia ruller nu bredbånd ud til over 70 husstande nord og øst for Hedensted, efter borgerne selv tog initiativ til at skaffe opbakning.

Urlev: Mads Buttenschön er en glad mand. For en måned siden kom han med et opråb i avisen, hvori han efterlyste beboere rundt om Hedensted, der manglede en ordentlig bredbåndsforbindelse.

Mads Buttenschön, der bor ude på landet mellem Urlev og Ørum, er nemlig en af de borgere i Hedensted Kommune, der endnu ikke har fået adgang til hurtigt internet via en antenneforening eller fiberbredbånd. Han bor, som en del andre, simpelthen for langt væk fra en større samling huse.

Men nu er det lykkedes at få skabt nok opbakning til et bredbåndsprojekt fra Fibia, så der nu kommer hurtigt internet helt ud til Mads Buttenschön.

Annonce

- Vi har fået rigtig mange henvendelser, efter avisen skrev om projektet, så forleden kunne Fibia meddele, at der var nok tilmeldte, over 70, blandt de 312 mulige husstande. Så nu går de i gang, siger Mads Buttenschön.

Støtte fra pulje

Fibia har gennem de seneste 15 år gravet bredbåndskabler ned rundt om i hele kommunen. I første omgang tilbød Fibia bredbånd i de større byer, men de senere år har de mindre byer og landområder selv skullet gå sammen om at få bredbånd.

Mange af projekterne har været støttet af bredbåndspuljen, og det gælder også for dette projekt.

Hvornår selve arbejdet kan gå i gang, ved Mads Buttenschön ikke, for frem til midten af maj kan potentielle brugere stadigvæk melde sig til.

Er man ikke blandt de husstande, som nu får tilbudt en bredbåndsforbindelse, skal man dog ikke give op, forklarer Mads Buttenschön.

- Vi har fået mange henvendelser fra folk, der bor uden for dette projekts område, men der kommer endnu en bredbåndspulje til august, så da vil der måske være mulighed for at lave et nyt projekt, siger Mads Buttenschön.


Vi har fået rigtig mange henvendelser, efter avisen skrev om projektet.

Mads Buttenschön


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

70-årige Inger har klædt de kendte og rige på i flere årtier: Folk kører gerne langt for designerens råd

Annonce