Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Pas på med ukrudtbrænderen: 83-årig sigtet efter brand i Glud

Træbeklædningen på døren til udhuset brændte helt væk, og det kunne være endt værre, lyder det fra indsatsleder Lars Bønding. Foto: Sydøstjyllands Brandvæsen
Husejer i Glud kom for tæt på dør ind til udhus.
Annonce

Glud: Lørdag måtte Sydøstjyllands Brandvæsen og Sydøstjyllands Politi rykke ud til en ejendom på Klodsborgvej ved Glud, hvor anmeldelsen klokken 13.38 lød på bygningsbrand.

Ilden var opstået i et udhus i forbindelse med brug af ukrudtsbrænder, fortæller brandvæsnets indsatsleder Lars Bønding.

Da brandvæsnet kom frem, var det lykkedes for beboerne selv at slukke ilden, og beredskabets opgave var derfor at sikre, at der ikke var noget, der fortsat ulmede, fortæller han.

Ilden opstod i en trædør til udhuset, som brændte helt væk. Flammerne spredte sig desuden til forskelligt indbo i udhuset, blandt andet nogle flamingokasser. Det blev ikke voldsomt, men det kunne det sagtens være blevet, konstaterer Lars Bønding, som gerne vil advare mod brug af ukrudtsbrændere, der hvert år holder brandvæsnet travlt beskæftiget.

- De udvikler massiv varme fra gasflammen, og det skaber stor risiko for antænding, hvis man kommer lidt for tæt på bygninger med let beklædning, eksempelvis træbeklædning, vindpap og måske vissent græs skjult bag beklædningen, siger Lars Bønding, som er viceberedskabschef ved Sydøstjyllands Brandvæsen.

Annonce

83-årig blev sigtet

Han opfordrer til omtanke, hvis man vælger, ukrudtet skal bekæmpes med flammer. Dels med behørig afstand til brandbart materiale, gerne en meters penge afhængig af materialet, siger han.

- Og så er det ikke nødvendigt at brænde ukrudtet helt ned. Det er tilstrækkeligt at svitse det, fastslår han.

Endelig er det en god idé at have vandslangen klar og vigtigt at sikre sig, der ikke efterfølgende er gløder, der ulmer, siger Lars Bønding. Mere info kan læses på Beredskabsstyrelsens hjemmeside.

Efter lørdagens brand i Glud, valgte Sydøstjyllands Politi at sigte den 83-årige husejer for overtrædelse af brandlovgivningen ved at starte branden. Det oplyser vagtchef Torben Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce