Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Pop-up vaccinested åbner i Hedensted

Pop-up vaccinesteder skal gøre det lettere at få vaccineret borgere anden gang. Blandt andet kommer der et i Hedensted Kommune. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Borgere, der skal have deres andet vaccinestik, har nu mulighed for at blive vaccineret i Hedensted Centeret som en midlertidig ordning i de kommende to uger.
Annonce

Hedensted: Et nyt pop-up vaccinested til re-vaccination åbner i Hedensted Kommune. Det er et særligt tilbud til dem, der skal have deres andet vaccinestik, hvilket skal gøre det lettere for ældre at få begge vaccinationsstik mod covid-19.

Re-vaccinationerne foregår mandag og tirsdag i uge fem og seks om eftermiddagen i Hedensted Centeret. Kommunen forventer at skulle vaccinere mellem 180 og 190 borgere, hvoraf langt de fleste borgere bliver kørt via kommunens kørselskontor.

Det midlertidige vaccinested i Hedensted Centeret kommer til at ligge i en hal ved siden af test-centeret, der åbnede 25. januar og har åbent frem til 7. februar. Vaccinestedet får sin egen separate indgang.


Det her et helt særligt tilbud til de borgere, der skal vaccineres for anden gang nu. Jeg er rigtig glad for, vat i sammen med kommuner og praktiserende læger kan tilbyde, at denne gruppe af borgere kan få deres re-vaccination lokalt. Indtil videre er det et midlertidigt setup i uge fem og seks. Vi arbejder fortsat på mere langsigtede lokale løsninger.

Anders Kühnau (S), regionsrådsformand, Region Midtjylland


Annonce

Kan ombooke tider

De borgere, der selv kan transportere sig til vaccinationsstedet, er blevet kontaktet onsdag med et tilbud om, at de kunne ombooke deres allerede bestilte tid til Hedensted Centeret, hvis de gerne ville det, oplyser Hedensted Kommunes kommunikationschef Britt Harboe.

Sådan fungerer de midlertidige vaccinesteder

Det er Region Midtjylland, der i samarbejde med kommuner og praktiserende læger, etablerer midlertidige lokale vaccinationssteder i hele regionen, herunder i Hedensted Kommune.

  • Pop-up vaccinationsstedet er åbent for re-vaccination for borgere i aldersgruppen 65+ år, der modtager både praktisk hjælp og personlig pleje, samt for udvalgte personer i risiko for alvorligt forløb med covid-19.
  • Kommunerne kontakter de borgere, hvis vaccination nu kan flyttes til et vaccinationssted tættere på hjemmet.
  • Kommunen stiller lokaler og personale til rådighed, regionen leverer vacciner og værnemidler, og en praktiserende læge vaccinerer.

    Udover i Hedensted åbner der pop-up vaccinesteder til re-vaccination i Ringkøbing-Skjern, Skive, Norddjurs, Syddjurs, Favrskov, Lemvig, Odder, Skanderborg, og Struer Kommuner, som alle skal være supplement til regionens vaccinationscentre i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro, samt ø-vaccination på Samsø, Tunø, Anholt og Endelave.

Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) er glad for samarbejdet mellem regionen, kommunerne og de praktiserende læger, der gør det muligt at etablere de midlertidige vaccinationssteder.

- Det her et helt særligt tilbud til de borgere, der skal vaccineres for anden gang nu. Jeg er rigtig glad for, vi sammen med kommuner og praktiserende læger kan tilbyde, at denne gruppe af borgere kan få deres re-vaccination lokalt. Indtil videre er det et midlertidigt setup i uge fem og seks. Vi arbejder fortsat på mere langsigtede lokale løsninger, siger Anders Kühnau i en pressemeddelelse.

I Hedensted Kommune besluttede man desuden på byrådsmødet 27. januar, at man i udvalget for social omsorg vil undersøge, om der er behov for at tilbyde særlig transport til borgere med især varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, så de har en udvidet mulighed for at komme hen til vaccinationsstederne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce