Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Prisfest for foreningsliv udvides med kultur: Nu kan du indstille dine kandidater

Coronaen har de senere år stukket en kæp i hjulet for Hedensted Kommunes award. I 2020 blev det aflyst og i 2021 blev det en alternativ udendørs begivenhed i august. I år vender man tilbage til en halfest i marts, men i en ny post-corona version med færre priser. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Hedensted Kommune hylder forbilleder, præstationer, initiativer og kulturelle tiltag til årets award. Kandidater til i alt fem priser skal indstilles inden 6. februar.

Hedensted: Hedensted Kommunes prisfest for det frivillige foreningsliv "Award 2021" trækker i nye klæder, når det løber af stablen til marts.

- Nye priser ser dagens lys, netværk og inspiration opprioriteres, og så får kulturen en større rolle, lyder det i en pressemeddelelse fra kommunen.

De hidtidige otte priser reduceres i år til i alt fem priser, så der bliver mere tid til netværk og inspiration i løbet af aftenen. Tilbage af de "gamle" priser er kun Nybolig-prisen, der gives til en person, der med sit frivillige arbejde virkelig gør en forskel, samt Årets Initiativ, hvor vinderen traditionen tro findes via en afstemning blandt læserne af Hedensted Avis og Tørring Folkeblad.

Annonce

Tre nye priser kommer til; Årets Forbillede, Årets Præstation og  Årets Kulturpris. Sidstnævnte gives til en kulturforening, en kulturpersonlighed eller en kulturindsats, som har været med til at synliggøre kulturen i Hedensted Kommune på en positiv måde.

Kultur opprioriteres

Det er første gang, sådan en pris skal uddeles i Hedensted Kommune:

- I de sidste år er kulturen blevet en større del af den politiske dagsorden i vores kommune. Der er afsat ekstra ressourcer til at styrke kulturindsatser og støtte op om de mange kulturelle ildsjæle, som vi har rundt om i lokalsamfundene. Derfor synes vi det giver god mening, at vi med den nye kulturpris sætter endnu mere fokus på kultur og hylder nytænkning, initiativ og evnen til at formidle og samle folk om kulturen, siger Teresa Egballe, leder af Kultur & Fritid.

De fem priser

Der kan indstilles kandidater i følgende kategorier:

Årets Forbillede: Kan gå til en træner, en leder eller et team i alle aldre. Man skal være en dynamisk og engageret person i foreningen, som går forrest og viser vejen for andre med en motiverende og empatisk tilgang. Man er parat til at tage det sure med det søde og har øje for udvikling af både det enkelte menneske og foreningen som helhed. Her er sociale kompetencer, udviklingsparathed og drive vigtige elementer i udøvelsen af det frivillige foreningsarbejde.

Årets Præstation: Kan være udført af en udøver, en forening eller et hold. Man skal have opnået noget ekstraordinært f.eks. i form af et vundet mesterskab, erhvervet en særlig kompetence eller gennemført et forløb, hvor resultaterne kommer mange til gode. Præstationen skal være grundlagt af dedikation, hårdt arbejde, ambitioner og det at turde tænke stort og ud af boksen.

Årets Initiativ: Går til den forening/de personer som har skabt en positiv udvikling indenfor en folkeoplysende aktivitet. Det kan være ved at integrere nye grupper i deres aktiviteter. Grupper, som hidtil har haft svært ved at finde ind i aktiviteten. Det kan være ved at give nyt liv til aktiviteter med faldende tilslutning f.eks. ved at lave nye partnerskaber, nytænke aktiviteter eller ændre organiseringsformen. Det kan også være foreninger/personer, der har ydet en stor indsats med at skabe nye typer af faciliteter og aktiviteter, der får flere til at være aktive i Hedensted Kommune.

Nybolig-prisen: Kan tildeles en person, der med sit frivillige arbejde virkelig gør en forskel. Både aktive udøvere, trænere og ledere kan komme i betragtning. Denne pris kan også tildeles en person, der periodisk har løftet foreningsarbejdet, og derfor nødvendigvis ikke kontinuerligt er del af organisationen. Kultur- & Fritidsafdelingen og politiske udvalg kan på lige fod med foreninger indstille til denne pris.

Årets Kulturpris: går til en kulturforening, en kulturpersonlighed eller en kulturindsats, som har været med til at synliggøre kulturen i Hedensted Kommune på en positiv måde. Årets Kulturpris hylder nytænkning, initiativ og evnen til at formidle og samle folk om kulturen.

Der er åben for indsendelse af indstillinger til de fem priser fra nu til og med den 6. februar 2022 via formularen på www.hedensted.dk/award.

Award 2021 vil foregå i Hornsyld Idrætscenter torsdag den 17. marts 2022. Invitationer vil blive udsendt til foreningsformændene i slutningen af januar.

Award-showet bliver i øvrigt også den første anledning til at præsentere det nye fritidsudvalg, som vælges i januar 2022 og skal sidde frem til 2025.

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Det er dejligt endelig at se, at nogle medlemmer af regionsrådet faktisk er lydhøre for problematikken omkring responstider

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

13-årig cyklist i uheld med 15-årig på knallert

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Sækkepibe og trommespil i Bjerre

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Rustik Butik ville søge varemærkebeskyttelse af nye krus, men der skulle en hjælpende hånd til

Hedensted/Juelsminde Avis

Indled sommeren med rock på Snaptun Havn

Hedensted/Juelsminde Avis

Regionsrådsmedlemmer reagerer på kritik af responstider: Der skal være kvalitet og tryghed i ambulancedriften i hele regionen

Hedensted/Juelsminde Avis

Borgere blev lovet cykelsti efter vejkollaps, men travlhed i vejafdelingen forsinker projektet

Hedensted/Juelsminde Avis

Danmark skal være et land, der melder sig ind - og ikke ud - når der er brug for at tage ansvar i den verden, vi er en del af

Hedensted/Juelsminde Avis

Ølsted Gospel Singers spiller forårskoncert

Hedensted/Juelsminde Avis

Åben have i Vrigsted

Hedensted/Juelsminde Avis

Politikere krydsede klinger om forsvarsforbeholdet

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Sådan kombinerer du sommerferie og vægttab

Hedensted/Juelsminde Avis

KD støtter friplejehjem i Løsning: Ældre bør have frit valg, når de skal på plejehjem

Hedensted/Juelsminde Avis

Det er vigtigt at måle alle infrastruktur-investeringer efter samfundsøkonomisk rentabilitet, hvilket helt forsvinder i debatten om timedrift og togfond

Hedensted/Juelsminde Avis

Flisemangel udsætter arbejde på Storstranden: Venter med anden etape til efteråret

Annonce