Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Problemer i Hedensted Fjernvarme

Hedensted Fjernvarme. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Læserbrev: At Hedensted Fjernvarme må nøjes med en ”formand” er ikke det eneste problem.

Selskabets hjemmeside er utroværdig, fordi den indeholder en del fake news og en masse selvros.

Forholdet til naboerne, Løsning Fjernvarme og Daugaard Nærvarme kan kun blive bedre.

Annonce

Og så er der lige varmeudgiften for andelshaverne i Hedensted. Er den nu også så lav, som ”formanden” vil have os til at tro? Nej, ikke hvis man sammenligner den med den gennemsnitlige fjernvarmeudgift i Danmark. For at ramme gennemsnitsprisen skal bestyrelsen sænke fjernvarmeprisen med godt 2000 kr.

”Formanden” mener, at det kan nås, hvis flere bliver tilsluttet.

Men man kunne jo også kikke på udgifterne.

I 2019 blev bestyrelsen aflønnet med 257.459 kr. Heraf fik ”formanden ” 144.200 kr.

Sidste år blev der ansat en direktør til mindst 700.000 kr. pr. år. En helt overflødig udgift. Der er ikke brug for en direktør for et lille værk med kun fem ansatte. Den egentlige grund var sikkert, at det var ”formanden” Morten Juhl Lassen, der havde brug en for direktør til at sælge fjernvarmeløsninger overalt, bl.a. i Skærup syd for Vejle Fjord. Derfor skulle vedtægterne ændres. På generalforsamlingen i september 2020 forsøgte man at kuppe nye vedtægter igennem, men man opnåede ikke Hedensted Kommunes godkendelse. Og det forstår man godt, når man nærlæser dem.

Det er helt ude i hampen, at man bortviser en kompetent og dygtig driftsleder, som var loyal overfor andelshaverne. Det var og er Morten Juhl Lassen ikke, bl.a. fordi han ikke overholder vedtægterne, og fordi han misinformerer. Vi er endt med en ”formand”, en unødvendig salgsdirektør og en ny driftsleder.

I stedet for ”formandens” udenbys drømme burde man have brugt tiden på at udnytte de lokale muligheder, gasområderne, Stjernevejsskolen, Den Østjyske Idrætshal, Svømmehallen og Bowlinghallen.

Markedsføring af fjernvarme kan man godt drosle kraftigt ned, fordi fjernvarme er billigere end alle alternativerne.

Bestyrelsen har åbenbart et ret afslappet forhold til udgifterne, eller også er man ret dårlig til at udarbejde et realistisk budget. I 2019 var udgifterne til advokat og konsulenter 220.000 kr. mere end budgetteret. Annoncer oversteg budgettet med 260.000 kr. EDB-omkostningerne blev 142.800 kr. mere end forudset. Og endelig den største enkelte overskridelse. Bestyrelseshonoraret. Det var budgetteret med 92.000 kr., men voksede til over en kvart million.

Rettidig omhu? Tjaeh. Døm selv.

Vi har endnu ikke set årsrapporten for 2020. Den kan kun blive bedre.


For at ramme gennemsnitsprisen skal bestyrelsen sænke fjernvarmeprisen med godt 2000 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Vivi vil åbne ubemandet døgnshop: Jeg vil gerne støtte op om sammenholdet i byen og tiltrække nye tilflyttere

Annonce