Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Procraft inviterer skoler og foreninger ind i opfinderværksted

En del af det nye lokale hos Procraft består af en VR-boks, hvor man via virtual reality-briller eksempelvis kan teste, hvordan modeller ser ud. Foto: Michael Svenningsen
Sløjd- og formingslokaler på skoler bliver i stigende grad lavet om til værksteder med fokus på design og teknologi. Nu kan foreninger og skoler gratis prøve sådan et værksted af hos Procraft.
Annonce

Hedensted: Fremtidens sløjd- og formningslokaler minder kun lidt om, hvad du måske kan huske fra din egen skolegang.

Ind er kommet computer til modelberegning, virtual reality, designprocesser, der sammen med værktøj, 3D-printere, genbrugsmaterialer, laserskærer og alskens lim og klister. I dag hedder faget nemlig håndværk og design, og netop designprocessen er det, som Ruben Kirkegård fra Procraft har haft fokus på. Det er nemlig ham, der de seneste år har lavet 15-20 såkaldte makerspaces på skoler i hele landet efter den model.

Procraft har arbejdet med indretningsløsninger til både erhverv og institutioner, men de seneste år er fokus flyttet over på skoler.

- Håndværk og design har hængt lidt fast i de gamle vaner, fx at børnene skal lave en fuglehus, som ligner det, jeg selv lavede, da jeg var dreng. Ved at have et lokale, hvor der er fokus på selve designprocessen, kommer det element mere i fokus, forklarer Ruben Kirkegård.

Samtidig taler Makerspaces i høj grad ind i den teknologiforståelse, som skolerne prøver at give børnene.

Elever skal i dag lære mere om teknologi, og derfor har VR-brillerne fået plads i det såkaldte makerspace, forklarer Ruben Kirkegård fra Procraft. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Lokalet skal bruges

I Procrafts lokaler på Vejlevej 21 i Hedensted har han oprettet et showroom, hvor skoler og institutioner kan komme og se, hvordan det nye setup fungerer. Og nu åbner Ruben Kirkegård op for, at lokale skoler og foreninger gratis kan komme og bruge lokalerne.

- Det kan være et team af lærere, der vil prøve at arbejde med VR, eller ungdomsskolen, der vil designe i træ eller plastik, siger Ruben Kirkegård, mens han viser rundt i lokalerne.

Han har via sit netværk samlet en materialebank med træ, stof og tæpperester, der er kasser med udtjent elektronik og lego. Masser af dimser, lim og værktøj. Men vigtigst er centrum i lokalet, hvor eleverne skal tænke designprocessen igennem og overveje målgruppe, økonomi og meget mere.

- Det er vigtigt for mig, at lokalet bliver brugt, så det får lidt patina. Det er mit showroom, så mine kunder må gerne se, at det bliver brugt, forklarer Ruben Kirkegård.

Han vil udlåne lokalet gratis til relevante brugere. Der kan komme en lille betaling på, alt efter hvor mange materialer, der bliver brugt.

Gammelt elektronik kan bruges til nye designs. Foto: Michael Svenningsen
Brugerne af Procrafts makerspace har adgang til en materialebank, hvor de kan teste, hvilke materialer deres produkt kan laves af. Foto: Michael Svenningsen
Procraft designer og producerer indretnignsløsninger til skoler og institutioner. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce