Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Reddede Eriks liv: Helte fra Hedensted indstillet til årets hjerteredder

Takket være en stor indsats fra flere hjerteløbere, slap svampeentusiast Erik Kaxe fra et hjertestop med livet i behold. Arkivfoto: Søren E . Alwan
Seks hjerteløbere fra Hedensted samt Erik Kaxes egen kone er sammen indstillet til Årets Hjerteredder for deres indsats, da han sidste år fik et hjertestop.

Hedensted: Fra 22. februar kan du være med til at kåre årets hjerteredder, og blandt de indstillede er en gruppe mennesker fra Hedensted, der greb ind, da det gjaldt.

Et af de afgørende øjeblikke fandt sted søndag den 8. november sidste år, da Erik Kaxe fik et hjertestop, mens han sad og så tv sammen med sin hustru Inger Kaxe i deres hjem i Hedensted. Flere hjerteløbere nåede frem, gav ham stød og sørgede for, at han igen havde puls, inden ambulanceredderne kom og overtog.

Det er indsatser som denne, der hyldes i Hjertegalla den 13. marts, hvor årets hjerteredder kåres.

Hjerteforeningens administrerende direktør, Anne Kaltoft, takker alle indstillede for deres indsats.

- De modige hjertereddere er en inspiration for os andre. For vi kan alle hjælpe, hvis et hjertestop indtræffer. Og du kan ikke gøre noget forkert. Lidt hjælp er bedre end ingen hjælp, og hver redning tæller. Så tak fordi I handlede. Selvom vi i sidste ende kun kan kåre en Årets hjerteredder 2021, fortjener alle indstillede den samme anerkendelse, siger hun i en pressemeddelelse.

Årets Hjerteredder 2021

Hjerteforeningen har modtaget 47 indstillinger til Årets Hjerteredder 2021. Alle har de reddet et menneskes liv – en far, mor, søster, bror eller en ukendt – ved at træde til og yde genoplivning.

Blandt de 47 indstillede har et dommerpanel bestående af Mads Volck, redaktør på TV 2, Freddy Lippert, direktør for den præhospitale virksomhed i Region Hovedstaden, Lars Suhr Olsen, direktør for Østifterne og Anne Kaltoft, som er adm. direktør i Hjerteforeningen, valgt at nominere tre redninger til titlen som Årets Hjerteredder 2021.

Du kan være med til at kåre Årets Hjerteredder ved at afgive din stemme på hjerteredder.dk fra 22. februar til 10. marts kl. 12.

Hvem der er de tre redninger, offentliggøres 22. februar på hjerteredder.dk

Se Årets Hjerteredder blive kåret i Hjertegalla på TV 2 Charlie / TV 2 Play lørdag 13. marts kl. 20.55.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Gratis cykler til 10-årige gymnastikdrenge blev startskuddet: Nu giver Mathias liv til hundredevis af skrotcykler

Annonce