Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Rengøringsfirma tilføjer mad ud af huset til menuen

Gitte og Jesper Arnsbjerg har startet mad-ud-af-huset-firmaet Hasfeldts Køkken på Kildevej 8 i Juelsminde. Foto: Mads Dalegaard
Rengøringsfirmaet Hasfeldt leverer nu også mad ud af huset, idet ægteparret Jesper og Gitte Arnsbjerg netop har åbnet Hasfeldts Køkken på adressen, som også udgør parrets private hjem.
Annonce

Juelsminde: I et kælderlokale til ejendommen Kildevej 8 i Juelsminde finder man en nyhed på den lokale madscene. Ægteparret Gitte og Jesper Arnsbjerg har her fået indrettet et industrikøkken, der midt i december blev godkendt af Fødevarestyrelsen. Dermed er der kommet gang i kødgryderne i Hasfeldts Køkken, som de har valgt at kalde deres mad-ud-af-huset-koncept.

- Det er et hyggeprojekt, som vi kommer til at køre ved siden af vores rengøringsfirma, siger 53-årige Jesper Arnsbjerg, der oprindeligt er udlært kok, og som tidligere har arbejdet mange år i branchen.

Annonce

Gang i de store gryder

Avisen kiggede forbi på en dag, hvor der var gang i nogle store gryder med henholdsvis risengrød til risalamande og snittet rødkål til bestillinger på julemad.

- Jeg har i nogen tid gået rundt og haft lyst til at røre lidt ved kokkefaget igen, og heldigvis er det lykkedes at få Gitte med på idéen. Uden hendes opbakning til projektet var det helt sikkert ikke blevet til noget, siger Jesper Arnsbjerg, der er udlært kok på det gamle Juelsminde Hotel, som nu er blevet til lejligheder.

Som udlært kok har han blandt andet arbejdet på Hotel Bygholm Park i Horsens, Hotel Vejlefjord ved Stouby, Hotel Australia i Vejle og en dansk restaurant i London. Fra 1998 til 2000 drev han desuden sin egen restaurant, Kokkehuen, i Odelsgade i Juelsminde, der hvor Sydbanks Juelsminde-afdeling ligger nu.

Annonce

Ingen Bilka-rødkål

- Konceptet går ud på at lave de gode gamle, traditionelle, danske selskabsretter gerne med et lille tvist. Og så skal tingene laves fra bunden af, ellers er det jo ikke sjovt. Så du finder ikke noget Bilka-rødkål her hos mig, griner Jesper Arnsbjerg.

- Det bliver helt usnobbede danske retter lavet af danske råvarer, så hvis man gerne vil have indisk mad, så er det ikke her man skal henvende sig, siger Jesper Arnsbjerg, der sigter mod at lave ordrer på en 30-40 kuverter ad gangen.

Annonce

Små selskaber lige nu

- Det ligger det jo lidt tungt med lige nu på grund af coronaen, så de bestillinger, vi har lige nu, er naturligvis noget mindre, fordi folk opfordres til ikke at samles mere end 10 ad gangen, siger Jesper Arnsbjerg, der også vil lave nogle popup-dage et par fredage om måneden, hvor man kan komme forbi efter en to-retters menu.

- Det kunne eksempelvis være gammeldags oksesteg med brun sovs, kartofler og sødt og surt og citronfromage til dessert. Så ringer man bare og bestiller en eller flere af den menu, som jeg laver på dagen, siger han.

Annonce

Steger en del juleænder

Bestillinger til juleaften og julefrokoster har Hasfeldts Køkken også fået en del af, så der er kommet godt gang i køkkenet helt fra starten af.

- Juleaften leverer vi andesteg med brun sovs, hvide og brune kartofler og hjemmelavet rødkål og agurkesalat ud af huset, og en tre-retters nytårsmenu kan man også få her hos os, siger Jesper Arnsbjerg.


Konceptet går ud på at lave de gode gamle, traditionelle, danske selskabsretter og gerne med et lille tvist. Og så skal tingene laves fra bunden af.

Jesper Arnsbjerg, kok i Hasfeldts Køkken i Juelsminde


Det bliver velsagtens ikke til meget fritid, idet I nu pludselig har to firmaer?

- Det har du ganske ret i, men vi må alligevel ikke foretage os noget i disse coronatider, og så kan man jo lige så godt arbejde. Og så gør det jo heller ikke noget, at det er lystbetonet, siger Jesper Arnsbjerg.

Jesper Arnsbjerg er udlært kok på det gamle Juelsminde Hotel og har som udlært blandt andet været forbi Hotel Bygholm Park i Horsens og Hotel Vejlefjord ved Stouby. Foto: Mads Dalegaard
Gitte Arnsbjerg hjælper også til med maden i Hasfeldts Køkken. På billedet er hun i gang med at lave risengrød, som naturligvis skal bruges til at lave risalamande af. I forgrunden ses en stor gryde med rødkål. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Butikker takler nedlukning vidt forskelligt: Nogle lukker helt andre har fuld gang i webshoppen

Annonce