Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Er det pjattet at kæmpe for velfærd, SF?

Merete Skovgaard-Jensen. Arkivfoto

Læserbrev: Hedensted Kommune taber terræn i forhold til befolkningstilvækst, og sammenlignet med nabokommuner flytter der for få børnefamilier til.

Det betyder faldende skatteindtægter. Venstre har derfor lanceret en vækststrategi i et forsøg på at vende denne udvikling.

Socialistisk Folkepartis kandidat til byrådsvalget Mads-Peder Winther Søby kalder imidlertid denne målsætning for "et pjattet fokus" (læserbrevet "Nej, Venstre, vækst er ikke et mål i sig selv - vi skal netop ikke gøre som Horsens og Vejle", red.)

Annonce

Jeg forstår på Mads-Peder, at vi ikke skal stræbe efter flere indbyggere til kommunen, fordi de jo selvsagt kommer fra en anden kommune og dermed forsvinder ud af den pågældende kommunes befolkningsstatistik.

Det er da selvfølgelig et synspunkt, men det giver mig også lyst til at præcisere mit og Venstres ståsted.

For i min optik har jeg som lokalpolitiker et ansvar for at kæmpe for vores kommune og for at få den til at stå stærkest i alle sammenhænge. Også selvom det i givet fald betyder, at der flytter borgere væk fra Slagelse, Hirtshals, Tønder eller Tarm, fordi de vælger Hedensted Kommune til.

Det er nemlig sådan, at faldende skatteindtægter betyder færre penge i kommunens kasse. For at få pengene til at passe kan vi reducere på service og hjælp til børn, ældre og socialt udsatte, og vi kan reducere på anlægsinvesteringer. Men vi kan også investere os ud af udfordringerne.

Derfor ønsker vi i Venstre at samle byrådet omkring initiativer, der alle har det fælles formål at øge befolkningstallet og skabe mere erhvervsudvikling i Hedensted Kommune. Det kan man både kalde "gold vækst-logik" eller som Mads-Peder og SF for "pjattet".

Jeg tvivler dog på, at den ældre medborger på plejehjemmet, den socialt udsatte eller skolebarnet vil kalde det for "pjattet", hvis man forsøger at undgå besparelser på hver deres områder. Og man i stedet arbejder for at skabe flere penge til velfærd.

Men jeg er selvfølgelig nysgerrig på, hvor og hvordan SF vil finde pengene.


For mig at se er rettidig omhu at gøre kagen større og få flere penge til kommunekassen. Derfor vil vi i Venstre arbejde for vækst og velfærd i Hedensted Kommune både før og efter kommunalvalget.

Merete Skovgaard-Jensen


For mig at se er rettidig omhu at gøre kagen større og få flere penge til kommunekassen. Derfor vil vi i Venstre arbejde for vækst og velfærd i Hedensted Kommune både før og efter kommunalvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Annonce