Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Fjernvarmebestyrelse svarer ikke på kritikken - en rolig og velovervejet formand efterlyses

Kristian Møller. Arkivfoto

Læserbrev: For godt 10 år var fjernvarmen i Hedensted blandt de dyreste i Danmark. Det hele endte med at den daværende bestyrelse måtte gå af.

Vi fik en ny bestyrelse, hvor Morten Juhl Lassen blev formand. Den inkompetente driftsleder blev afskediget. En ny driftsleder, Torben Alex Nielsen, og den nye bestyrelse indledte et godt samarbejde, som bl.a. medførte billigere varme og etableringen af et solfangeranlæg.

På de følgende generalforsamlinger havde jeg kun rosende ord til bestyrelsen. Men sidste år mistede jeg tilliden, fordi Morten Juhl Lassen fortsatte som formand efter at være flyttet til Fakkegrav. Herved blev vedtægterne overtrådt, og i november begyndte jeg så at skrive læserbreve. Min mistillid voksede i takt med bortforklaringerne.

Annonce

Men først nu, i maj, reagerer den samlede bestyrelse med et læserbrev ("Fjernvarmen har skaffet billigere varme", red.), hvor man ikke svarer på kritikken.

Bestyrelsen satser på, at andelshaverne kun er interesseret i varmeprisen, som stadig ligger 2000 kr. over landsgennemsnittet.

Henvisningen til et mistet tilskud dur ikke, fordi det jo ikke kun er Hedensted Fjernvarme, der rammes. Betingelserne er ens for alle. Derfor er det kun gennemsnitsprisen, der kan give et retvisende billede af vores varmeudgift sammenlignet med udgiften i andre fjernvarmeværker.

Varmen er desværre ikke så billig, som bestyrelsen vil have os til at tro. Der er lang vej igen.

Hvorfor blander man sig i Daugård Nærvarmes lokale projekt? Har bestyrelsen i Hedensted Fjernvarme et andet tilbud til borgerne i Daugård?

Kritikken af hjemmesidens selvros og fake news kommenteres ikke.

Man vil lave en kæmpe kampagne for at få nye områder med. Helt unødvendigt, fordi fjernvarmen sælger sig selv som en billig og bekvem opvarmningsform.

Bestyrelsens store planer er faktisk pligtarbejde, fordi den grønne omstilling er besluttet på Christiansborg. Kommunens strategiplan er derfor en slags drejebog for den fremtidige udvikling af fjernvarmen i vor kommune.

I sit svar begrunder bestyrelsen ikke de mange overskridelser af budgettet.

Bortvisningen af en kompetent driftsleder bliver ikke forklaret.

Direktøren blev ansat til at sælge udenbys fjernvarmeløsninger sammen med formanden. Og "salgsdirektøren" uden driftserfaring er nu leder af et fjernvarmeværk.


Formanden klamrer sig til formandsposten, men er ude af stand til imødegå kritik og tage ansvar. Han ønsker at fremstå som en visionær formand, men han mangler evnen til at lytte og samarbejde med andre.

Kristian Møller


Formanden klamrer sig til formandsposten, men er ude af stand til imødegå kritik og tage ansvar. Han ønsker at fremstå som en visionær formand, men han mangler evnen til at lytte og samarbejde med andre.

En rolig og velovervejet formand efterlyses.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

På trods af gråvejr indviede badeglade børn den nye badebro i Juelsminde: Det er godt, at man selv kan vælge dybden

Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Annonce