Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Rystende svineri: Tom fyldte to affaldssække med øldåser under løbetur

Tom Skovgaard Jakobsen fik hurtigt fyldt sækken, da han medbragte den under en løbetur fra St. Dalby. Foto: Michael Svenningsen
I de ca. 10 år, Tom Skovgaard Jakobsen har boet i St. Dalby, har han aldrig oplevet så stor apati over for naturen. Senest medbragte han affaldssække under løbetur for at samle det værste ind - men måtte vende om igen efter en kilometer, da der ikke var plads til flere øldåser.
Annonce

St. Dalby: Da Tom Skovgaard Jakobsen forleden var ude at løbe en tur i området omkring bopælen i St. Dalby, var det ikke den skønne natur eller friske luft, der fangede hans opmærksomhed.

I stedet hæftede han sig ved mængden af affald - herunder især tomme øldåser - han måtte manøvre sig udenom i vejkanten. Svineriet var af sådan en grad, at han besluttede sig for at tage en plastiksæk med ud på næste løbetur.

Og det skulle vise sig at blive en kort en af slagsen.

Blot en kilometer ud ad Dalbyvej var sækken så fyldt, at han var nødt til at vende rundt igen. Dagen efter gentog historien sig, da han tog turen i den modsatte retning.

- Jeg havde set, at der lå en masse henkastet affald, men at der var så meget, kom virkelig bag på mig. Især mængden af øldåser, for der må godt nok blive drukket meget under kørsel. Selv hvis man ser bort fra, at der må køre bilister rundt herude i påvirket tilstand, er det rystende at tænke på, hvordan folk skider sådan på vores natur, siger Tom Skovgaard Jakobsen.

Da det stort set udelukkende er tomme øldåser, der flyder i vejkanten, frygter Tom Skovgaard Jakobsen, at der kører påvirkede bilister rundt i området. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Blevet værre gennem årene

Han har boet på Dalbyvej i knap 10 år, og i løbet af årene har han også tidligere set affald langs sine løberuter.

Dog aldrig i sådan et omfang, som tilsyneladende indfandt sig for godt en måneds tid siden. Hvad det kan skyldes, tør han ikke sige med sikkerhed, men et bud kunne være, at trafikmængden er øget betragteligt.

På samme måde vil han ikke give et skråsikkert bud på, hvordan man helt overordnet kan komme problemet til livs. I stedet skal hans opråb mere ses som en opfordring til den helt lavpraktiske løsning; at holde bilruderne lukkede og først smide dåserne, når man er kommet hjem.

I mellemtiden fortsætter Tom Skovgaard Jakobsen sit lille, selvbestaltede korstog.

- Nu har jeg fået blod på tanden, så jeg bliver ved med at samle ind. Det passer mig fint med, at jeg både kan få lidt frisk luft og gøre en god gerning samtidig. Forhåbentlig ender det så snart med, at jeg kun får frisk luft, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce