Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Sådan laves avisen

Siden maj er Hedensted Avis blevet trykt hos Erritsø Tryk, som er en del af JP/Politikens Hus og beskæftiger 60 medarbejdere. Foto: Peter Leth-Larsen
Hedensted Avis er 85 år gammel og udkommer som trykt ugeavis hver tirsdag i et oplag på 21.000 eksemplarer. Læs med her og bliv klogere på, hvordan kommunens mest læste avis bliver til.
Annonce

Hedensted: Hver tirsdag er det muligt at åbne en dugfrisk ugeavis i trykt form, når Hedensted Avis rykker ud til dens mange læsere. Nyhedslæserne kan dog også vælge at slå ugeavisens webudgave op på deres computere, mobiler eller tablets alle timer i døgnet.

Hvis du fra tid til anden slår op på siderne i ugeavisen og undrer dig over, hvordan en artikel egentlig bliver til, eller hvorfor annoncerne fylder størstedelen af avisen, så kan du finde svarene her i artiklen.

1. Historier bliver til

Åbne øjne og ører samt research og interviews med kilder i enten telefon eller ude i lokalsamfundet. Det er opskriften på at producere historier til ugeavisen. Her er det lokalredaktør Elisabet D. Hyttel. Foto: Michael Svenningsen

Syv journalister, som både skriver for Hedensted Avis, Juelsminde Avis, Tørring Folkeblad og Horsens Folkeblad, har en redaktion i Hedensted og Juelsminde.

Herfra finder de frem til historier ved at holde øjne og øre åbne, læse pressemeddelelser og personlige henvendelser samt gøre brug af de sociale medier. På den måde formes ugeavisens journalistiske historier, der både sætter fokus på forandringer i bybilledet og de spændende begivenheder i kommunen.

Fællesredaktionens historier har alle én ting til fælles - de tager altid udgangspunkt i det aktuelle i lokalsamfundet.

Som noget ganske nyt har Hedensted Avis introduceret en ugentlig klumme kaldet ‘Fra kilde til kyst’, hvor dygtige skribenter fra lokalområdet får lov at byde ind med en kommentar om de ting, der ligger dem på sinde.

Som en ugentlig begivenhed bringer Hedensted Avis hver uge et to-siders tema, som går i dybden med vidt forskellige emner, såsom efterårets svampejagt, unge youtubere og lange kræftforløb.

2. Annoncer indleveres

Det er antallet af annoncer, der afgør, hvor mange sider ugeavisen kommer til at indeholde. Jo flere annoncer, jo flere artikler. Arkivfoto

På redaktionen i Hedensted arbejder annoncekonsulenter og lokalsupportere på at hjælpe virksomheder og private med at rykke deres reklamer ind i Hedensted Avis i form af annoncer.

Hver torsdag får den ugeavisansvarlige journalist en oversigt fra annonceafdelingen, som viser, hvor meget annoncerne fylder, og hvor de skal placeres i ugeavisen.

Det er antallet af annoncer, som afgør, hvor stor ugeavisen ender med at blive. Jo flere annoncer, jo større aviser.

3. Ugeavisen layoutes

Hedensted Avis har i øjeblikket et oplag på 21.000 trykte eksemplarer. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Når samtlige ugeavisartikler er tjekket for fejl og mangler af egnsredaktøren eller en af de ansatte journalister på redaktionerne, sendes de til Jysk Fynske Mediers printredaktion, der har base i Esbjerg. Det samme gør ugeavisens annoncer, som sammen med artiklerne layoutes, hvilket betyder, at printredaktionens avisdesignere placerer artikler og annoncer på siderne, så fotos, tekst og skrifttype fremstår korrekt og læsevenligt.

Mandag morgen skal de sidste artikler og annoncer være i avisen, så den er klar til tryk.

Som en af Jysk Fynske Mediers 55 ugeaviser er Hedensted Avis også tilgængelig som e-avis på hjemmesiden hedenstedavis.dk, hvor layout også spiller en vigtig rolle. På hjemmesiden skal artiklerne prioriteres, så de vigtigste og nyeste artikler kommer til at få en plads i toppen.

4. Ugeavisen trykkes

Avisbuddene husstandsomdeler Hedensted Avis hver tirsdag, men onsdag aften skal de senest ligge i postkassen. Arkivfoto: Klaus Madsen

Hedensted Avis blev tidligere trykt i Vonsild, men er siden maj 2019 blevet trykt på Erritsø Tryk i Fredericia, som er en del af JP/Politikens Hus og har 60 medarbejdere ansat. Ugeavisens oplag lyder på 21.000 eksemplarer, og længden kan spænde fra 32 til 56 trykte sider, alt efter hvor mange annoncer, der er tale om.

Hedensted Avis trykkes, som alle koncernens ugeaviser, på FSC Mix-mærket papir, hvilket stammer fra bæredygtig skovdrift og genbrugsmaterialer. Når ugeavisen er kommet på tryk, bliver den pakket til levering.

5. Ugeavisen på gaden

Hedensted Avis er gratis og husstandsomdelt. Den bliver hver tirsdag omdelt af FK Distribution til husstande i Hedensted Kommune samt den nordlige del af Vejle Kommune og den sydlige del af Horsens Kommune. Budene skal senest onsdag aften kl. 21 have omdelt ugeaviserne i butikker, postkasser og på gulvene bag brevsprækkerne.

Både i byens butikker og på fællesredaktionen i Hedensted står standere, som tankes op med splinternye ugeaviser hver tirsdag. Disse kan afhentes af læselystne borgere, der er nysgerrige på, hvad der foregår i deres lokalområde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce