Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Knap 800 borgere har fået et vaccinestik i Hedensted Centret i løbet af den store vaccinationsdag. Den daglige koordinator melder om plads til endnu flere vaccinationer efter stresstesten.

Hedensted: 766 borgere havde booket en vaccinationstid i Hedensted Centret på den landsdækkende vaccinationsdag, hvor 100.000 danskere i løbet af dagen har fået et stik.

Den daglige koordinator for vaccinationerne i Hedensted Centret, Mette Merete Misfelt fortæller, at den såkaldte stresstestning af kapaciteten på det lokale corona-vaccinationscenter er gået over al forventning.

- Det er gået rigtig godt. Vi har et godt flow, og vi har ikke konstateret flaskehalse med folk, der har stået i for lang kø eller for tæt. Så det er gået over al forventning, siger Mette Merete Misfelt, der er sygeplejerske og i øjeblikket er udlånt til at være daglig vaccinations-koordinator i Hedensted Centret.

Det er primært borgere mellem 70 og 80 år samt de særligt sårbare, der er blevet vaccineret på den store vaccinationsdag i Hedensted Centret. Foto: Sascha Reiffenstein Petersen

Alletiders oplevelse

En af dem, der blev vaccineret i Hedensted, er 76-årige Knud Jespersen fra Aarup på Fyn, der havde taget den lange tur sammen med sin kone, fordi det var her, de kunne få en ledig tid. De fik begge taget det første stik og mangler altså et endnu.

- Det har været meget, meget nemt at blive vaccineret i dag. Selvom der er et stykke vej herover, er det nemt at komme hertil via motorvejen. Om vi har en halv time eller tre kvarter herover, kan jo være lige meget, når vi er pensionister, siger Knud Jespersen.

Om selve vaccinationsoplevelsen siger han:

- Det har været alletiders. Jeg har ikke nogen smerter eller noget som helst, så det er bare rigtig godt.

Knud Jespersen fortæller også, at det betyder meget for ham at være kommet i gang med vaccinationsforløbet.

- Nu er baggrunden da lagt, og så skal vi bare have stik nummer to, så det er lidt mere sikkert.

76-årige Knud Jespersen er kørt fra Fyn til Hedensted for at få sit første vaccinestik på den store, landsdækkende vaccinationsdag. Foto: Sascha Reiffenstein Petersen
Annonce

Kan klare endnu flere

I løbet af dagen er der blevet vaccineret cirka 80 i timen i Hedensted Centret.

- Dagen tyder på, at vi godt vil kunne klare endnu flere vaccinationer og dermed få kørt endnu flere borgere igennem. Det er en positiv oplevelse at have, siger Merete Misfelt og tilføjer:

- Det kører, og det kører på skinner. Vi er kampklar til endnu flere vaccinationer.

Den daglige vaccinations-koordinator i Hedensted Centret, Mette Merete Misfelt, er glad for, at den store vaccinationsdag er forløbet godt, og roser personalet for deres indsats. Foto: Sascha Reiffenstein Petersen

96 procent af borgerne på 85 år eller derover er i øvrigt blevet færdigvaccinerede i Hedensted Kommune. Det tal ligger helt i top blandt landets kommuner. De resterende fire procent ønsker enten ikke at blive vaccineret eller har ønsket at vente. Det oplyser udviklingskonsulent i Hedensted Kommune Henriette Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik efter anklager om manglende visioner: Det giver mig anledning til at fortælle, hvad der egentlig står i budget 2021

Annonce