Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Silas'erne får et træ i svendegave

Rune Birk Jensen (t.v.) og Morten Winther Juhlin var blandt de første, der fik et træ plantet foran Kjærgaards hovedkontor i Løsning som beviset på, at de sluttede uddannelsen med topkarakter. Foto: Lennart Kjær Schouborg
Kjærgaard A/S i Løsning har plantet 16 plantet som det synlige bevis på, at lige så mange lærlinge har afsluttet uddannelsen med topkarakter. Ud over at motivere lærlingene til at yde en ekstra indsats skal det skabe opmærksomhed på de faglige uddannelser.
Annonce

Løsning: Hvis man som lærling hos Kjærgaard A/S præsterer at score topkarakter i sine afsluttende eksamen, har man ikke blot et flot tal på sit svendebrev at prale med.

Siden virksomheden i 2009 flyttede til et nyt domicil på Helge Nielsens Allé i Løsning har de også kunne bryste sig af at få plantet sit eget træ foran hovedindgangen.

Træerne står som det synlige bevis på, at de har kronet deres læretid af med at blive blandt de bedste inden for sit fag. Og fredag eftermiddag - præcis 10 år efter flytningen - blev det markeret, at 16 træer gennem tiden har vokset sig i hver deres størrelser.

- Egentlig er det imod min tankegang at skubbe på et i forvejen usundt karakterræs. Men de faglige uddannelser har ikke på samme måde som de gymnasielle en studenterhue, man kan vise frem. På den her måde ville vi gerne være med til at skabe lidt opmærksomhed på vores erhverv - og så er der da også noget royalt i at få plantet et træ for sin indsats, sagde direktør og ejer Per Smedegaard.

Klassens Silas har altid fået en eller anden form for særlig opmærksomhed. Her er det så i form af et træ.

Morten Winther Juhlin, tidl. lærling, Kjærgaard A/S

Annonce

- Ikke bare vores træer

Blandt de 16 lærlinge, som har fået plantet et træ, er de 11 fortsat at finde hos Kjærgaard. Derudover havde alle pånær en enkelt fredag taget turen til hovedsædet, hvor den lille plantage blev markeret.

I den forbindelse føg det mellem de nu tidligere lærlinge rundt med diverse småhånlige jokes. Primært centreret omkring, hvem der i dag havde det største og flotteste træ eksempelvis.

- Har du også gået og gødet jorden på din hver dag inden arbejde, eller er den gået ud ligesom Mortens? lød det blandt andet fra en ansat på vej ud mod træerne.

Det er dog ikke blot skæg og ballade det hele. Samstemmende lød det, at der var tale om et skulderklap, der både havde givet de første lærlinge en ekstra motivation til at dygtiggøre sig, mens de efterfølgende har haft noget at stile efter.

- Og det er jo ikke bare vores træer, for det er jo lige så meget firmaet og kollegerne, der har været med til at lægge fundamentet for vores præstation. Og så tæller vi forhåbentlig også som et mere lysende eksempel på, at man ikke behøver gå den gymnasielle vej for at skabe sig en karriere, sagde Rune Birk Jensen, som fik plantet et af de første træer.

Der er i skrivende stund 24 lærlinge hos Kjærgaard, så Per Smedegaard forventer ikke, at det er sidste gang, anlægsgartneren må et smut til Løsning.

Endnu er de 16 træer ikke så voluminøse, men det er stoltheden blandt de tidligere lærlinge til gengæld. Foto: Lennart Kjær Schouborg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce