Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Skaterpark og banetunnel var store emner på første BID-møde

Bymidten i Hedensted har problemer med parkering, for lidt liv og manglende grønne området, men også fordele som mange forskellige butikker. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Foreninger, butikker, spisesteder og borgere skal det næste år samles til 10 møder for at skabe mere liv i Hedensted.

Hedensted: Hedensted skal da have en lufthavn! Ideerne var ret vilde, da omkring 40 borgere fra Hedensted tirsdag aften mødte op til starten på et nyt initiativ i byen.

Hedensted Kommune har taget initiativ til at starte et såkaldt BID i byen. Formålet er at samle forretninger, foreninger, borgere og andre aktører om at skabe mere liv i bymidten.

- BID laver ikke ting, der tager flere år. Vi får ideerne og gør det her og nu, sagde Mikkel Niess fra BID Danmark, der står for forløbet.

Han viste eksempler fra andre byer i Danmark, hvor man med få midler eksempelvis har skabt mere farve i gadebilledet, ansporet folk til at bruge bestemt områder ved at stille gademøbler op og så videre.

Formålet med et BID er at aktivere flere ildsjæle, skabe mere liv i bymidten og undgå tomme butikker, samt at skabe fællesskab mellem så forskellige aktører som sportsklubber, plejehjem, skoler og handelsliv. De forskellige aktører mødes 10 gange i løbet af et år og beslutter fra gang til gang, hvilke projekter man vil sætte i søen. Man påtager sig kun en opgave, hvis man har lyst, understregede Mikkel Niess.

Skaterbane og banetunnel

Både repræsentanter fra butikker, foreningsliv og en gruppe unge, der var stærke fortaler for, at byen får en skaterbane, var mødt op.

Deltagerne skulle i workshops nævne både gode og dårlige ting ved Hedensted og komme med det vildeste ideer. Og det var i den forbindelse ideen om både lufthavn, skaterbane og en pergola gennem hele byen blev luftet.

Hvilke ideer, der konkret skal føres ud i livet, bliver besluttet på næste møde, som er 19. oktober kl. 17.30-19 på Nørrebrogade 4.

BID har ikke direkte sammenhæng med den midtbyplan, som kommunen er i gang med, men kommunen regner med at bruge input fra BID i arbejdet med planen.

- Midtbyplanen er en lang proces, hvor BID er her og nu handling, sagde leder af planlægning og udvikling ved Hedensted Kommune, Karina Kisum Jensen.

Hun kunne samtidigt afsløre, at kommunen har valgt firmaet Arkitema til at stå for arbejdet med midtbyplanen.


BID laver ikke ting, der tager flere år. Vi får ideerne og gør det her og nu.

Mikkel Niess, BID Danmark


Hvad er BID?

BID står for Business Improvement District og er en samarbejdsmodel, hvor kommunen og øvrige interessenter - almindelige borgere, skoler, foreninger, erhvervsdrivende  mv. mødes med jævne mellem for på den måde at styrke samarbejdet, forme udviklingen og skabe events i en by eller bydel.

Møderne styres af Mikkel Niess fra Vejle, der er direktør i BIDDanmark ApS. Han introducerede som daværende varehuschef i Føtex på gågaden i Vejle modellen i Danmark tilbage i 2015, hvor det blev et redskab til at sikre en bedre udvikling af Latinerkvarteret i Vejle.

Der findes "BID's" i flere byer i Danmark bl.a. Vejle, Gladsaxe, Tørring og Aabenraa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce