Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Skattejagt til den store guldmedalje i Juelsminde: - Det er gået over al forventning

- Det er en god aktivitet. Man kommer lige rundt. Stormolen tror jeg ikke, vi var kommet om til uden skattekortet, siger skattejægeren og sommerhusgæsten Janni Overgaard Planche (tv.) .Foto: Emil Fibiger
Mange har taget den nye, børnevenlige aktivitet til sig. Det er optur, siger handelsstandsformand.
Annonce

Juelsminde: Der er aldrig før blevet kigget så meget på skattekort i Juelsminde, som der bliver i øjeblikket.

Byens nye familieaktivitet er populær. Hos Buchs Boghandel har man i efterårsferieugen modtaget godt 180 kort med løste opgaver.

- Det er gået over al forventning. Det har været supergodt. Også på dagene med blæsende vejr har vi haft besøg. Og folk er ikke hoppet over, hvor gærdet er lavest. De har taget hele ruten, siger Annette Lind Nielsen, Buchs Boghandel.

Butikken udleverer både kort og skat. Kortene kan folk også printe hjemmefra. Det leder ud på en fire km lang tur og stiller en opgave om at finde svar på tolv spørgsmål.


Det er meget sjovt, når man ikke kender byen så godt. Man lægger mere mærke til ting, når man går rundt.

Janni O. Planche


Annonce

Ser mere af byen

Lokale Hanne Kolze er en af skattejægerne.

- Jeg gik med et barnebarn mandag og skal nu ud med mit andet. Vi plejer at være omkring stranden og ishuset, men på skattejagten er vi kommet andre steder hen, blandt andet om til Svanedammen og færgemolen. Der har vi ikke været før, siger hun, da avisen møder hende fredag.

Sommerhusgæster ses også med skattekort.

- Det er meget sjovt, når man ikke kender byen så godt. Man lægger mere mærke til ting, når man går rundt, siger sommerhusgæsten Janni O. Planche fra Skanderborg.

Annonce

Samler indtryk

Hun tænker, at skattejagten også kunne involvere geocaching, hvor man bruger gps’en på sin telefon til at finde en skjult skat. Og hendes søn synes godt, der kunne være mere end én guldmønt til hver skattejæger.

Skattejagten fortsætter som en gratis aktivitet. Erfaringer og ideer fra den første uge bliver vendt i handelsstanden og Turistsamarbejdet Kystlandet, fortæller handelsstandsformand Tina V. Trabjerg.

- Vi har brugt efterårsferien til at se, om noget skal rettes til, siger hun og glæder sig over den gode modtagelse.

- Vi har bl.a. haft en del tyskere, der ikke kan forstå, det er gratis. Det er optur, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce