Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Skoleelever hjalp ældre med at klippe julepynt

Det var elevernes egen idé at invitere sig selv til juleklip på Plejecenter Bøgely i Hedensted. Her ses Laura Engmark (t.v.) og Caroline Lützenberg. Foto: Michael Svenningsen
En flok skoleelever fra Hedensted Skole besøgte i sidste uge Plejecenter Bøgely i Hedensted med det ene formål at sprede julehygge ved at hjælpe beboerne med at klippe og klistre julepynt. Noget begge parter havde stor fornøjelse af.
Annonce

Hedensted: 10 elever fra Hedensted Skole rykkede tirsdag eftermiddag i sidste uge ind på Plejecenter Bøgely i Hedensted. Der var tale om elever fra elevrådet, som selv havde fået den idé at hjælpe plejecentrets beboere med at klippe og klistre julepynt, som efterfølgende blev hængt op rundt omkring i plejecentret. Næstformand i elevrådet Christoffer Emil Juul Hansen:

- Vi har et juleudvalg under elevrådet, hvor vi har haft en brainstorm omkring hvilke juleaktiviteter, der kunne være spændende at sætte i søen. Her gik ét af forslagene på, at vi kunne sidde på skolen og lave julepynt til plejecentret, og det udviklede sig så til idéen om, at vi i stedet rykkede ind på plejecentret, og hjalp beboerne med at lave julepynten. Det var plejecentret med på, og her tilbød man oveni købet at servere æbleskiver til arrangementet, sagde Christoffer, der regner med, at man gentager tiltaget til næste år, hvis alle parter synes, det giver mening.

Og det er der meget, der tyder på, for julehygget blev der grangiveligt på tværs af generationerne denne eftermiddag i den store sal på Bøgely. Beboer Ingeborg Møller havde elev Rasmus Knudsen til at hjælpe sig med at tegne et juletræ op via en skabelon.

- Det er godt med lidt hjælp med de gamle, slidte hænder jeg har. Jeg regner dog med selv at kunne klippe juletræet ud, sagde Ingeborg Møller, der syntes, det var rigtig hyggeligt med det ungdommelige besøg.

- De må meget gerne komme igen en anden gang. Det giver jo en masse liv, at de er her, tilføjede hun.

Det er da bare så fedt, at der kommer nogle søde børn, der gider at bruge noget tid sammen med vores beboere. Det er tydeligt, at de liver op ved at få et sådant besøg.

Helga Dalgaard, aktivitetsmedarbejder på Plejecenter Bøgely

Annonce

Stor ros fra kontaktlærer

Elevrådets kontaktlærer Jesper Gravesen var også til stede ved dette lidt specielle julearrangement på Bøgely.

- Det er deres egen idé, der er udsprunget af det salmesangsprojekt, som kører på 5. årgang. Her synger de jo salmer i kirken for de ældre medborgere, og det har været så god en oplevelse for disse elever, at de syntes, det kunne være spændende at følge det op med at lave julehygge for de ældre her på plejecentret, siger Jesper Gravesen, der endvidere kan fortælle, at medlemmer af juleudvalget selv tog hen på plejecentret for at få sat en aftale i stand.

- Jeg synes, det er et rigtig flot initiativ fra elevernes side. Rigtig mange af dem har faktisk fri nu, så det er ikke engang noget, de gør i skoletiden, sagde Jesper Gravesen, der også roste personalet på Bøgely for en flot opbakning til arrangementet.

Aktivitetsmedarbejder på Bøgely, Helga Dalgaard:

- Det er da bare så fedt, at der kommer nogle søde børn, der gider at bruge noget tid sammen med vores beboere. Det er tydeligt, at de liver op ved at få et sådant besøg. Det må de meget gerne gøre en anden god gang, sagde hun.

Beboer på Plejecenter Bøgely, Erna Andersen, der netop har rundet de 100 år, hyggede sig med at lave julepynt sammen med Laura Engmark (i midten) og Caroline Lützenberg fra Hedensted Skole. Foto: Michael Svenningsen
Skoleelev Laura Dahl lavede julepynt sammen med ingen ringere end Cecil Bødker, der har et stort forfatterskab bag sig. Ikke mindst Silas-bøgerne. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce