Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Skoleelever i Hornsyld kom på arbejde: Fik blomster og bildæk mellem hænderne

Jacob Yde Didriksen, Asger Jakobsen og Titas Botyrus ses her i gang med blomsterbinding. Det var den ene af tre konkurrencer i løbet af den særlige skoledag, der kom som en erstatning for Skills Stafet. Det er et landsdækkende stævne for 8.-klasseelever. I år er det aflyst på grund af corona. Foto: Morten Pape
Den normale undervisning i en 8. klasse på Skolen i Midten var mandag aflyst til fordel for konkurrencer, der havde med erhvervsuddannelse at gøre.

Hornsyld: Ingen af eleverne i 8.C på Skolen i Midten har planer om at blive blomsterbinder, når de går ud af skolen.

Men mandag fik en eller to måske alligevel lidt fidus til arbejdet, da de blev kastet ud i at sammensætte en efterårsbuket.

Mens nogle drøftede farvekombinationer, og andre klippede blomsterstilke til, fortalte deres lærer Tove Nielsen om baggrunden for dagen, som bød på flere konkurrencer med erhvervsfag som fællesnævner.

Annonce

- Vi skulle have været i Horsens til Skills Stafet (en årlig erhvervsfagskonkurrence for ottendeklasser, red.), men på grund af corona blev det aflyst i år. Vi har fået noget materiale på papir, men fundet på nogle dyster i stedet for, sagde hun.


Jeg havde forventning om, det ville være kedeligt at skifte hjul, men det var faktisk let og sjovt, da vi kom i gang.

Asger Jakobsen, 8.C


Piger kan også skifte hjul

Dagen begyndte med værkstedsbesøg hos Hornsyld Bilcenter, hvor det gjaldt om at skifte for- og baghjul på tid.

- De fik en fornemmelse for, hvad det vil sige at arbejde på værksted. Der var drengene mest på banen, men der var også piger, der satte sig og skruede bolte af. En af dem sagde ”det gør jeg da på en ATV derhjemme”. Så det her er noget, hvor nogle af eleverne kan få lejlighed til at vise nogle andre sider frem, sagde Tove Nielsen.

I klasselokalet var der piger, der som det mest naturlige i verden lavede fyldige, runde, simple buketter, og en del drenge, der nøjedes med at kigge på.

Ved katederet i klasselokalet skulle eleverne i 8.C i grupper af fire udvælge blomster til en buket, som de senere skulle præsentere overvejelserne om for klassen. Foto: Morten Pape
Annonce

En drengebuket

Den gik ikke i den rene drengegruppe bestående af Adam Mustafa, Asger Jakobsen, Titas Botyrus og Jacob Yde Didriksen.

De klarede skærene uden hjælp.

- Vi har valgt de her blomster, fordi vi synes, de er pæne. Vi har sat dem sammen farvemæssigt, så det er lyst her, de varme herude, høje her og den hvide i midten. Det er det, opsummerede Jacob Yde Didriksen, der et par minutter senere gentog præsentationen for hele klassen.

Lærer Stine Jørgensen kom ind i klassen og kiggede eleverne over skulderen som gæstedommer i konkurrencen, der drejede sig om blomsterbinding. Foto: Morten Pape
Annonce

Biler eller fodbold

En lærer stod for bedømmelsen af buketterne, men resultatet blev først offentliggjort over middag efter dagens tredje konkurrence.

- De skal smøre smørrebrød, fortalte Tove Nielsen, der havde en præmie klar til dagens vindergruppe.

Sejr eller ej så blev eleverne klogere på tre af de utrolig mange veje, de kan slå ind på i deres arbejdsliv.

Helt afklaret blev Adam Mustafa ikke.

- Jeg ved det ikke helt. Måske mekaniker eller fodboldspiller, sagde han om sine fremtidsovervejelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

70-årige Inger har klædt de kendte og rige på i flere årtier: Folk kører gerne langt for designerens råd

Annonce