Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Sommerhusophold forsøder livet for coronabobler: Fedt at kunne være sammen

Malou Nielsen (tv.) og Charlotte Philippon glæder sig over at kunne være sammen i et sommerhus med to andre veninder. De har alle taget en coronatest inden for at være sikre på ikke at smitte hinanden. Foto: Mads Dalegaard
Hjemsendelser og restriktioner presser danskerne til at finde nye måder at være sammen på. Nogle finder løsningen i et sommerhus.

As Vig: Normalt er begyndelsen af februar en stille periode i sommerhusområdet i As Vig, og de fleste sommerhuse står tomme. Men i år er det anderledes. En tur i sommerhus kan nemlig byde på et kærkommen afbræk fra den daglige coronatrummerumr.

Folkebladet tog ud i kulden og spurgte, hvorfor folk er taget i sommerhus.

1 Kombinerer ferie og onlineundervisning

Efter en større skriftlig opgave er fire gymnasieelver taget i sommerhus sammen. Fra venstre, Andreas Hegermann, Mads Kalle og Frederik Hansen. Den fjerde kammerat var i bad, da Folkebladet var forbi. Foto: Mads Dalegaard

Med havudsigt fra et nyere sommerhus på Kirkholm Strandby er fire venner fra 2.g. på Horsens Gymnasium i gang med en uges kombineret ferie og onlineundervisning.

Ugen skal, udover den daglige undervisning, bruges på afslapning og hygge og på at tanke op på den sociale konto.

- Vi har ikke set hinanden i lang tid. Der er jo gået flere måneder, hvor vi ikke rigtigt har været sammen, og så er det her et godt sted, vi kan være sammen. Vi havde lige afleveret en større skriftelig opgave, og det, synes vi, skulle fejres, men vi kan jo ikke holde en fest, så jeg foreslog, at vi kunne tage i sommerhus, fortæller Andreas Hegermann.

Fra beslutning til handling var der ikke langt. De fire gymnasievenner bestilte sommerhuset onsdag og tog afsted søndag, og det har de ikke fortrudt.

- Det er en rigtig hyggelig tur, og det er rart lige komme lidt væk fra det, man er vant til derhjemme og at opleve noget nyt, fortæller Mads Kalle, mens vennen Frederik Hansen nikker og fortsætter.

- Det er kedeligt at sidde alene hjemme med undervisning, fordi man mangler det sociale som i den undervisning, vi normalt får på skolen.

2 Bedsteforældrehjælp og luftforandring

Hanne Gejl Nedergaard og sønnen Martin nyder luftforandringen i sommerhuset. Datteren Margrethe sidder midt i undervisningen, og Hannes mand er blevet i Silkeborg. Til gengæld bor Hannes forældre også i sommerhuset. Foto: Mads Dalegaard

På Hauløkke på en grund med udsigt ud over vandet er Hanne Gejl Nedergaard ude og lufte en livlig hundehvalp. Hun er med sine to børn taget fra hjemmet i Silkeborg ud til hendes forældre i deres sommerhus. For hende var det både en luftforandring og lidt bedsteforældrehjælp, der trak.

- Vi er taget herud for at få lidt adspredelse i hverdagen. Når børnene er færdige med skolearbejdet, er der en mormor og morfar, der har tid til at lege med dem, og jeg får lidt mere tid til at arbejde, og så er der også en hjælpende hånd til lektierne. Det hjælper på den der samvittighed, når man kan blive aflastet lidt i forhold til børnene, når man også skal arbejde. Det fylder op på energikontoen. Jeg synes, det er noget af det, der har været strengt, at børnene har været hjemme og den dårlige samvittighed, det har givet.

Luftforandringen har også været kærkommen for sønnen Martin på ni år.

- Det er rart, man også kan lave noget, når man har fri, andet end at skulle være hjemme hele tiden, fortæller Martin Nedergaard.

Mor Hanne Gejl Nedergaard uddyber.

- Der er jo ikke fritidsaktiviteter, der skal køres til, så det hele bliver bare en boble, hvor man bare sidder derhjemme. Nu har vi også fået hund, og så kan vi jo gå ned til vandet med den.

3 Veninder tog coronatest inden sommerhustur

Charlotte Philippon (tv.) og Malou Nielsen nyder en uge med to andre veninder i et sommerhus i As Vig. Foto: Mads Dalegaard

Mens sneen daler ned over hjørnehuset på As Strandby, er veninderne Malou Nielsen og Charlotte Philippon på vej ud og spille padeltennis.

De er taget fem dage i sommerhus sammen med to veninder. De fire kender hinanden, fra da de alle arbejdede sammen i Tivoli Friheden, og bruger sommerhuset, der tilhører Malous Nielsens familie, til at få lidt luftforandring og til at se hinanden igen.

- Jeg bor alene i Aarhus, så jeg tror, jeg havde brug for at være sammen med nogen og komme lidt væk - jeg har gået rigtig mange ture i Aarhus, så jeg trængte nok til at komme ud og se noget nyt, fortæller Charlotte Philippon.

- Man kan ikke rigtigt lave noget socialt på en anden måde under corona, så det er rigtig fedt at tage i sommerhus og lade som om, man har lidt ferie og komme lidt væk fra det hele, supplerer Malou Nielsen.

De fire blev alle testet før turen i sommerhus, og det var vigtigt for dem, at de ikke slæbte virus med, fortæller Malou Nielsen.

- En ting er, at vi er en god venindegruppe, så det ville være ok at være isoleret sammen, men på den anden side ville der være manges liv, der blev sat en stopper for – og så har man jo heller ikke lyst til at være syg.

Mens Charlotte Philippon har fri fra sit arbejde, skal de tre andre skal passe deres studier, og selvom den fælles morgenmad skal deles med undervisning, sætter det ikke en stopper for hyggen.

- Det var den hyggeligste undervisningsgang, jeg nogensinde har haft, fortæller en storsmilende Malou Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce