Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Splinterny tunnel har været klar i halvandet år, nu bliver den endelig åbnet

Jernbanetunnel i Løsning har været blændet af siden juni 2020, da den blev etableret. Nu er stien på den anden siden af banen klar. Arkivfoto: Mads Dalegaard
I halvandet år har en helt ny tunnel under jernbanen i Løsning stået blændet af. Men nu bliver den snart åbnet. Stien på den anden side er nemlig ved at være klar. Projektet indeholder også p-pladser til det kommende Byens Hus.

Løsning: I halvandet år har Løsning-borgerne kunnet se et lidt mærkeligt syn på Jernbanegade.

En helt ny stitunnel under jernbanen, som har været blændet af.

Det skyldes, at DSB for halvandet år siden gav kommunen mulighed for at lave tunnellen før tid, men først nu har det været muligt at lave stien, der skal forbinde Jernbanegade og Skolegade, færdig.

Annonce

Teknisk udvalg har netop givet en ekstrabevilling, så der også kan komme bump og hastighedsbegrænsninger på Jernbanegade, så inden længe vil cykel- og gangstien kunne blive åbnet, fortæller Steen Christensen (S), der sidder i teknisk udvalg og som bosiddende i Løsning har fulgt sagen.

Flere p-pladser

Hele projektet kommer foruden stiforbindelsen og fartforanstaltningerne også til at rumme en række parkeringspladser langs Jernbanegade.

-  I forbindelse med etableringen af Byens Hus (nyt idræts- og aktivitetscenter i byen red.) har vi brug for flere parkeringspladser, og vi kunne købe arealet af Banedanmark. Det er så meningen, at der skal laves en gennemgang om til Byens Hus fra Jernbanegade, siger Steen Christensen.

Tunnelen blev lavet i juni 2020, da BaneDanmark skulle lave ændringer på sporet i forbindelse med elektrificering af jernbanen. Arkivfoto: Morten Pape

Projektet kommer til at koste 7,3 mio. kr., idet kommunen har måtte bruge 1,2 mio. kr. mere end beregnet på at ekspropriere jord til den nye sti. Det hele skal stå klar til april.

Annonce

Større plan på vej

Stitunnellen er blot en del af den udviklingsplan, der er for Løsning.  I første omgang er der blandt andet blevet udstykket byggegrunde på Skolegade, og på sigt skal der udstykkes flere grunde, lige som der er planer om at flytte stadion fra Tranebovej til Skolegade.

- Flytningen af stadion ligger i vores planer, men der er ikke noget konkret endnu. Det er meningen, at der skal udstykkes mere langs Skolegade, men det afhænger af lodsejerne, hvornår det sker, siger Steen Christensen.

Arbejdet med at udvikle byen gik i gang for en del år siden under navnet Løsning Lykkes. Projektet har blandt andet betydet, at der nu også er boliger på vej bag ved benzintanken på Frederiksbergvej, lige som der er blevet etableret en ny legeplads ved plejehjemmet, og stationshaven er blevet sat i stand.

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Kom til foredrag om parforholdet i Løsning Kirkecenter

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Få hjernen tanket op med spændende viden: Livestreaming af naturvidenskabelige foredrag

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

HIF-spillers USA-tur gik i vasken: PostNord får skylden

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Er der for lidt plads i skraldespanden? Nu kan du også aflevere de her produkter på genbrugsstationen

Hedensted/Juelsminde Avis

Nyt byrådsmedlem og pædagog: Vi er ved at tabe en stor del af en generation på gulvet. Vores unge mennesker har ondt i livet. Lad os inddrage dem

Hedensted/Juelsminde Avis

Byrådsdebutant: Vi vil arbejde hårdt og konsekvent for at skabe ikke bare grønne resultater, men også en ny kultur

Hedensted/Juelsminde Avis

Smitten bliver ved med at stige i Hedensted Kommune: Over 2000 coronatilfælde den seneste uge

Hedensted/Juelsminde Avis

Fællessang i Løsning skubbet til ny dato

Hedensted/Juelsminde Avis

Kvinde på el-løbehjul påkørt i rundkørsel

Hedensted/Juelsminde Avis

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Hedensted/Juelsminde Avis

Vejle-organist spiller til kyndelmisse i Glud

Hedensted/Juelsminde Avis

Vennepar tager til store motionsløb for at gå ruterne: Nu har de bragt gåevent med maratondistance til Juelsminde

Hedensted/Juelsminde Avis

Lad os hjælpe hinanden med at fortælle om hvad der sker: Sådan bruger du eventinfo

Hedensted/Juelsminde Avis

Vejret er en K3'er

Hedensted/Juelsminde Avis

Dyrere skummetmælk og gebyr for at få skiveskåret brød: Butikker reagerer nødtvungeneksploderende elpriser - og du ender med regningen

Annonce