Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Stærkt samarbejde i Hedensted Kommune sikrer julehjælp til cirka 150 familier

Henved 150 familier i Hedensted Kommune modtager julehjælp i år. Arkivfoto Michael Svenningsen
Henved 150 økonomiske trængte familier nyder i juledagene godt af et stærkt samarbejde mellem børne- og familieforvaltningen i Hedensted Kommune og syv lokale, humanitære organisationer. Samarbejdet er nemlig ensbetydende med, at disse familier får julehjælp.
Annonce

Hedensted: Julen er en højtid, som rigtig mange familier ser frem til med - nå ja - julelys i øjnene. Men for nogle familier er det en højtid, man ikke nødvendigvis ser frem til med særlig stor glæde og forventning.

Hvis man er på overførselsindkomst, er enlig forsørger eller lignende, så kan det være noget af en udfordring at finde penge til både gaver, juleslik og julemad.

Men det er der råd for rundt omkring i landet, idet diverse humanitære organisationer laver et stort stykke arbejde i bestræbelserne på at sprede juleglæde i disse økonomisk trængte familier. Således også i Hedensted Kommune, hvor et stærkt samarbejde mellem kommunen og seks lokale, humanitære organisationer sikrer julehjælp til cirka 150 familier. Koordinatoren bag det hele hedder Birgit Mathiasen, der til daglig er familierådgiver i afdelingen for Børn og Familier i Hedensted Kommune. En opgave, som hun har siddet med en syv-otte år efterhånden.

- Koordineringsarbejdet foregår på den måde, at vores socialrådgivere spørger de familier, der kunne være relevante. Hvis de takker ja videresender socialrådgiverne ansøgningen til mig, hvorefter jeg formidler navn og adresse til den organisation, som passer rent geografisk i forhold til, hvor familien er bosat, siger Birgit Mathiasen og fortsætter:

- Denne koordinering er også med til at sørge for, at der ikke er familier, der modtager julehjælp to eller tre forskellige steder fra. På den måde sikrer vi, at der er så mange værdigt trængende som muligt, der får del i julehjælpen. Der er også nogle familier, der ringer direkte til mig med henblik på at få julehjælp, og det er også en måde at gøre det på, siger Birgit Mathiasen.

Julehjælp i Hedensted Kommune

Hedensted Kommunes børne- og familieforvaltning samarbejder med følgende fem frivillige, humanitære organisationer og to sogne vedrørende julehjælpen i kommunen:

Dansk Røde Kors-afdelingen i Hedensted.

Dansk Røde Kors-afdelingen i Juelsminde.

Dansk Røde Kors-afdelingen i Uldum/Rask Mølle.

Lions Club-afdelingen i Hedensted.

Lions Club-afdelingen i Uldum.

Menighedsplejen i Hedensted Sogn.

Menighedsplejen i Løsning-Korning sogne.

Derudover foregår der julehjælp i enkelte sogne, hvor Hedensted Kommune ikke er involveret. Her finder man selv frem til de værdigt trængende familier via ansøgning.

Dette foregår blandt andet i Ølsted Sogn.

Endelig kan man som familie søge om julehjælp via direkte henvendelse til organisationer som Blå Kors og ASF Dansk Folkehjælp, og det foregår også helt uden om Hedensted Kommune.

Annonce

Legater er også i spil

De pågældende familier får derefter information om, hvor og hvornår de kan afhente deres julehjælp.

- Der er også nogle af julehjælps-organisationerne som selv kører ud til familierne og afleverer julehjælpen. Det gør Røde Kors-butikken i Rask Mølle eksempelvis, fortæller Birgit Mathiasen.

Hvis antallet af ansøgere overstiger den mængde julehjælp, der er til rådighed, er der også mulighed for at henvise familier til forskellige kommunale legater, hvor legatportionerne udbetales netop ved juletid.

- På den måde kommer vi hele vejen rundt hvert år, selv om der måtte være rigtig mange ansøgere. Det gælder også, hvis man skulle være så uheldig at aflevere ansøgningen lidt efter den udmeldte tidsfrist. Vi bestræber os på at få alle med behov med i puljen, siger Birgit Mathiasen.

Annonce

Deler selv gavekort ud

- Vi har et rigtig godt samarbejde med de frivillige organisationer, og det er da mit indtryk, at de er glade for, at de ikke skal vurdere om folk er værdigt trængende eller ej. Her har vi jo i familieforvaltningen fingeren på pulsen i forhold til hvilke familier, der vitterligt har brug for hjælpen, siger Birgit Mathiasen, der selv gør en indsats i forbindelse med uddeling af julehjælpen.

- Røde Kors-afdelingen i Juelsminde vil gerne have hjælp til uddelingen af gavekort, så det hjælper jeg dem med i min fritid. Man kan sammenfattende sige, at vi prøver at få det hele til at gå op i en højere enhed, så vi kan få spredt lidt juleglæde ude i de små hjem, fortæller Birgit Mathiasen.

Røde Kors i Juelsminde uddeler i den forbindelse 30 gavekort á 800 kroner til Coop til værdigt trængende familier i Juelsminde-området.

And, flæskesteg, slik og dagligvarer er typisk hvad familierne i Hedensted Kommune får foræret i forbindelse med dette års julehjælp. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce