Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Stenderup-børn fik ny legeplads i tidlig julegave

Børnene i Stenderup har fået en førtidsjulegave, der vil noget: En helt ny legeplads ved Stenderup Skole. Her ses Sylvester, Caroline, Camille og Celine, der alle fire er glade for Stenderups nye legeplads. Foto: Henrik Dolmer
Stenderup Aktivitetsplads - et borger- og foreningsdrevet projekt ved Stenderup Skole - nåede kort før jul en milepæl. Der er tale om en splinterny legeplads, som oven i købet også nåede at blive godkendt inden jul.
Annonce

Stenderup: Kort før jul kunne Stenderups børn indtage en helt ny legeplads foran skolen.

Borgere og foreninger har siden foråret indsamlet over 600.000 kroner til en afløser for den gamle og totalt nedslidte legepladsen foran Stenderup Skole. Siden midten af november er der blevet arbejdet med pladsen, som blev færdig 18. december, og kort før jul kom en endelig tilladelse fra Hedensted Kommune, hvorefter der var dømt fri leg på Stenderups nye legeplads.

- Det er lykkedes os at komme så hurtigt i mål af flere grunde. Dels på grund af de mange sponsorater fra det lokale erhvervsliv og bevillinger fra diverse fonde, og i særdeleshed på grund af en kæmpe frivillig indsats fra byens flittige ildsjæle, som har brugt de sidste mange weekender på montage af redskaber, siger Charlotte Ørnsvig, der er med i styregruppen bag Stenderup Aktivitetsplads.

Annonce

Godt på vej med etape to

- Vi er også allerede ret godt på vej økonomisk med område to, som er et aktivitetsområde for større børn, unge mennesker og voksne, da de vi har fået tilsagn fra Lokale- og Anlægsfonden på op til 177.000 kr. Dette område kan dog først etableres til sommer, når skolens ombygning er færdig, siger Charlotte Ørnsvig.

Etape to bliver placeret i forbindelse med sportspladsen ved skolen og skal henvende sig til de ældre børn, byens unge samt voksne og seniorer. Området kommer blandt andet til at indeholde en terrænbane til fysisk træning og et multifunktionelt sportsnet, der kan bruges til både badminton, volleyball, tennis og fodbold.


Vi er også allerede ret godt på vej økonomisk med område to, som er et aktivitetsområde for større børn, unge mennesker og voksne.

Charlotte Ørnsvig, medlem af styregruppen bag Stenderup Aktivitetsplads


- Alt sammen noget som vil være til gavn for både skolen, Stenderup Sportsklub, seniorklubben og byens borgere i det hele taget. Ved udvikling af etape to har vi endvidere stor fokus på, at området også bliver et samlingssted for byens ungdom. Et sted hvor de kan ”hænge ud” og mødes i fritiden, siger Charlotte Ørnsvig.

Økonomien i Stenderup Aktivitetsplads

Via tilskud fra kommunale udviklingspuljer og diverse fonde satser man på at kunne rejse mellem 800.000 og 900.000 kroner til projektet.

Hedensted Kommunes landsbyudviklingspulje, LUP-puljen, har bidraget med 250.000 kroner.

De penge, som man selv har indsamlet, er tilvejebragt via tilskud fra byens foreninger, lokale virksomheder og private borgere samt et sponsorløb på skolen, der alene gav 52.000 kr.

Den nye legeplads ved Stenderup Skole er blevet godkendt af en legepladsinspektør, hvorfor der er dømt fri leg ved byens nye samlingssted for de mindste. Foto: Henrik Dolmer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce