Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Stor travlhed i nyt murerfirma i Hedensted

30-årige Christian Grønvang Rehnquist har startet sit eget murerfirma, Hedensted Murerforretning. Foto: Michael Svenningsen
30-årige Christian Grønvang Rehnquist fra Hedensted har her i efteråret 2019 etableret sit eget murerfirma. Firmaet hedder Hedensted Murerforretning, og den nye murermester har fået en ganske fin start på tilværelsen som selvstændig.
Annonce

Hedensted: Christian Grønvang Rehnquist fra Hedensted har taget hul på et nyt kapitel i sit arbejdsliv. Han er gået fra at være murersvend hos murermester Mathias Holberg i Odder til at være selvstændig murermester i sit eget enmandsfirma, Hedensted Murerforretning, der blev etableret 7. oktober 2019.

Og begyndelsen har været ganske fin. Der har været travlt i det nystartede firma fra dag ét, og travlheden fortsætter også ind i det nye år, idet Christian G. Rehnquist's ordrebog er fyldt op for både januar og februar.

- Og det er sket, uden at jeg har gjort det store væsen af mig, så det må siges at være en ok start, siger den nybagte murermester, der er født og opvokset i Hedensted.

Skoletiden foregik på Stjernevejsskolen, hvorunder han var i praktik som både tømrer og murer. Det blev murerfaget, der vandt.

- Jeg kan rigtig godt li' det der med at være ude i den friske luft og lave noget med mine hænder, som er fagligt udfordrende. Det er således en rigtig god fornemmelse at kunne aflevere en opgave med svære og komplekse håndværksløsninger, som kunden bliver glad for, siger Christian G. Rehnquist, der er udlært hos entreprenør Henning Mathiesen i Hovedgård. Det var tilbage i 2010.

Jeg kan rigtig godt li' det der med at være ude i den friske luft, og lave noget med mine hænder, som er fagligt udfordrende. Det er således en god fornemmelse at kunne aflevere en opgave med svære og komplekse håndværksløsninger, som kunden bliver glad for.

Christian Grønvang Rehnquist, Hedensted Murerforretning

Annonce

Udlært i Hovedgård

Ganske vist startede han sin læretid i et murerfirma i Hedensted, men dette firma gik desværre konkurs, hvorfor Christian måtte søge et andet sted hen for at færdiggøre sin uddannelse.

Da hans læremester Henning Mathiesen omkring 2010 solgte sit firma til Michael Mortensen, fortsatte Christian som murersvend i dette firma, der nu hedder HM Entreprenør A/S, i et par år. Herefter blev han ansat som murersvend hos murermester Mathias Holberg i Odder, som han nåede at arbejde for i otte år, inden han valgte at blive selvstændig.

- Jeg har gået og overvejet det i et par år, og nu skulle det være. Det er heldigvis gået rigtig godt. Jeg har bestemt haft rigeligt at lave, siger Christian G. Rehnquist, der blandt andet har lavet fem lejligheder i Hovedgård for sin gamle læremester Henning Mathiesen, der stadig er aktiv som entreprenør.

Det nye murerfirma i Hedensted gør i alt i murerarbejde - dog er Christian lidt udfordret i forhold til større byggerier, da han ikke har nogen ansatte endnu.

- Det er svært at finde kvalificeret arbejdskraft, da der er mangel på murere. Jeg har haft nogle større opgaver for nogle ejendomsselskaber, hvor jeg har lejet nogle folk ind til at hjælpe mig, men på sigt kunne det da være fint at få ansat lidt folk. Vi skal dog ikke være flere, end at jeg selv kan overskue hvert enkelt projekt. Jeg skal selv kunne følge med, så alle aftaler omkring oprydning og aflevering bliver holdt til punkt og prikke, siger Christian G. Rehnquist.

Annonce

Holder til på Lilleeje

Firmaadressen er til en start identisk med privatadressen på Lilleeje i Hedensted, hvor en garage indtil videre bliver brugt til firmaformål. Den nye murermester er dog på udkig efter en anden adresse til firmaet, da han godt kunne bruge noget mere lagerplads.

Christian G. Rehnquist har siden 18-års alderen arbejdet rigtig meget, så fritidsinteresser har der ikke rigtig været tid til. I sine helt unge dage var han dog en ivrig fodboldspiller i Hedensted IF, hvor det blev til flere år som mesterrækkespiller. Den interesse gled dog i baggrunden, da han gik i lære som murer, så nu er det i stedet som tilskuer til fodboldkampe i Mosen, at han i ny og næ dyrker den interesse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce