Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Stouby er kommet tættere på en aktivitetspark ved hallen

Jimmi Brøndum, medlem af styregruppen bag Stouby Aktivitetspark, viser på billedet hvor parken kommer til at ligge, nemlig på et areal svarende til en halv fodboldbane ved siden af Stouby Hallen. Foto: Henrik Dolmer
En aktivitetspark ved Stouby Hallen med motorikbane for de mindste, skaterbane for de lidt større, udendørs fitness og petanque er nået et vigtigt skridt videre med et tilsagn om 250.000 kroner til projektet fra kommunens LUP-pulje.
Annonce

Stouby: I Stouby går man og drømmer om et nyt samlingssted for alle aldre ved siden af Stouby Hallen. Stouby Aktivitetspark er overskriften på projektet, der sigter mod at tilføre byen en motorikbane, en skaterbane, udendørs fitness og petanque.

Drømmen begynder så småt at tage form, idet man med et tilsagn om 250.000 kroner fra Hedensted Kommunes Landsby Udviklings Pulje nu har skrabet 450.000 kroner sammen til formålet. Der mangler dog stadig cirka 2/3 af finansieringen, idet parkens totale anlægssum er på 1,5 millioner kroner. Håbet er, at flere fonde nu vil kigge med velvilje på projektet, nu hvor kommunen har valgt at støtte projektet med et klækkeligt beløb.

Annonce

En park for alle aldre

- Ideen opstod, fordi en del forældre ønskede at lave en skaterbane for børn. Samtidigt ville Stouby Fitness gerne have udendørs redskaber, pensionisterne ville spille petanque, og skolen manglede en legeplads for de mindste. Derfor fik vi ideen til et stort samlet projekt. Parken skal være et samlingspunkt for alle aldre, lige fra de mindste børn til pensionisterne, forklarer Jimmi Brøndum, som er en af de frivillige, der er med i en styregruppe, der står for projektet.

Lokale kræfter i Stouby arbejder stenhårdt på at få etableret Stouby Aktivitetspark ved siden af Stouby Hallen. 2/3 af finansieringen er nu på plads ovenpå et tilsagn om økonomisk støtte fra den kommunale LUP-pulje. Arkivfoto

- Vi er naturligvis superglade for, at Det Fælles Landdistriktsråd, der administrerer LUP-puljemidlerne, har valgt at støtte vores projekt med 250.000 kroner, idet vi tror på, at det kan være en løftestang for donationer fra de fonde, vi har i kikkerten, siger han videre.


Vi er naturligvis superglade for, at Det Fælles Landdistriktsråd, der administrerer LUP-puljemidlerne, har valgt at støtte vores projekt med 250.000 kroner, idet vi tror på, at det kan være en løftestang for donationer fra de fonde, vi har i kikkerten.

Jimmi Brøndum, medlem af styregruppen bag Stouby Aktivitetspark


Blandt andet har styregruppen sendt en ansøgning til Lokale- og Anlægsfonden, og får man det ansøgte beløb herfra, så er man halvvejs med finansieringen.

Annonce

Tidligst i gang i 2021

- Vi går ikke i gang, før vi har alle 1,5 millioner kroner, så jeg tænker, at vi tidligst kan komme i gang med anlægsarbejdet til foråret næste år. Mangler der en 200-300.000 kr. til den tid, så skalerer vi måske projektet lidt ned, men det er ikke helt let. Skaterbanen alene koster 900.000 kroner, og de andre dele skal jo også laves, hvis vi vil hive de lokale tilskud til projektet hjem, siger Jimmi Brøndum, der dog godt kan forestille sig, at den sidste del af finansieringen kan hives hjem via de lokale virksomheder.

- Her har vi ikke været omkring endnu, og det er da ikke utænkeligt, at vi vil kunne finde et par hundrede tusinde her eller få gratis hjælp til at færdiggøre dele af projektet - eksempelvis petanque-delen, siger Jimmi Brøndum.

Den lokale del af finansieringen

Styregruppen bag Stouby Aktivitetspark har indtil videre skrabet 200.000 kroner sammen til projektet, og det fordeler sig på følgende fire bidragydere:

Stouby Skoles Venner har øremærket 50.000 kroner til formålet. Penge der er tilvejebragt via overskud fra fastelavnsfest, julefest og sponsorløb.

Den lokale idrætsforening, Stouby Gymnastik- og Idrætsforening, støtter også projektet med 50.000 kroner.

Det samme gør Stouby Fitness, der holder til i Stouby Multihus, og Stouby Skole, som bliver nabo til den nye aktivitetspark, der kommer til at fylde en halv fodboldbane ved siden af Stouby Hallen, og i et område, hvor der i forvejen er en hel fodboldbane ved skolen, en bålhytte og en mountainbikebane.

Jimmi Brøndum, der her ses foran Stouby Multihus, forventer ikke, at man kan komme i gang med at anlægge den nye aktivitetspark før engang til foråret næste år. Foto: Henrik Dolmer
Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Politirapporten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce