Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Styrk bibliotekerne i Hedensted Kommune

Mads-Peder Winther Søby.
Annonce

Læserbrev: Vi har brug for kultur i vores lille andedam. Det er ikke nok, at den kan findes i Horsens, Vejle eller endnu længere væk.

Kultur er, når man konstant må spørge sig selv; hvad vores identitet er? De fornuftige betragtninger er ikke mine, men derimod fra en bog af den tyske sociolog Norbert Elias fra 1939. En bog, jeg i øvrigt har læst på biblioteket.

Det ligger mig meget på sinde, at vi i de kommende år skal opjustere på kulturindsatsen i Hedensted Kommune.

De lavthængende frugter er altid nemmest at nå, og ja, det er et noget fortærsket udtryk. Jeg omformulerer det derfor til: ”Den nærmeste kultur er den letteste at opleve.”

Noget, der allerede fungerer i vores lille kommune, er vores biblioteker. Skylder vi ikke at løfte dem endnu mere? Jo da. Hvorfor?

Fordi: Hovedfokus for folkebiblioteket er oplysning og dannelse af den brede befolkning.

Så hvorfor ikke tænke bibliotekerne ind i nye og anderledes roller? Måske i højere grad som kulturhuse.

Det er bekymrende, at diverse undersøgelser viser, at læsningen er nødlidende i samfundet. Lidt statistik fortæller dog, at i 97 procent af kommunerne arbejdede folkebibliotekerne med at styrke børn og unges læselyst i 2019. Lad os skubbe politisk på for at styrke indsatsen i Hedensted Kommune ved at give bibliotekerne de bedste muligheder.

Der er god grund til at samtænke og lade bibliotekerne have samme lokalitet med andre offentlige funktioner som f.eks. folkeskoler og borgerservice.

I 2018 tilbød 99 procent af folkebibliotekerne ydelser til daginstitutioner, så de er allerede samspillere på en række områder.

I kommunen tænkes der meget i bosætningsstrategi og erhvervsvenlighed. Og faktisk har bibliotekerne rig mulighed for at bidrage og tilbyde hjælp til mindre IT-parate virksomheder - som led i et samarbejde med Erhvervsstyrelsen om Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi.

Vi ønsker at tiltrække nye beboere i kommunen. Bosætningsstrategi er voldsomt kompleks, men man ved, at mange ønsker kulturtilbud tæt på hjemmet.

Tallene taler deres tydelige sprog. Folkebiblioteket er en af Danmarks mest besøgte kulturinstitutioner. Det samlede besøgstal var 37,4 millione i 2019.


Folkebiblioteket er en af Danmarks mest besøgte kulturinstitutioner.


Vi i SF vil højne vores kulturelle tilbud i kommunen. Lad os begynde med at tilbyde bibliotekerne de bedst mulige rammer og betingelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce