Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Susanne har skabt udvikling i landsbyerne gennem 14 år

Susanne Ernst har været ansat som landdistriktskoordinator i Hedensted Kommune gennem 14 år. Hun har således været fødselshjælper på rigtig mange byudviklingsprojekter bl.a. her i Hornborg. Nu tager Niels Top over på hendes post. Foto: Morten Pape
Den kommunale støtte til landdistrikterne handler ikke kun om penge. En pæn håndfuld kommunale kultur- og fritidskonsulenter er altid klar til at hjælpe idrætsforeninger, borgerforeninger, lokalråd og lignende med at få realiseret deres ønsker.
Annonce

Uldum: En bålhytte, et socialt køkken i forsamlingshuset eller en aktivitetsplads, der kan samle hele byen.

Der er mange gode ideer ude i de små landsbysamfund, men ingen af dem kan realiseres uden finansiering. I Hedensted Kommune har man ansat en flok konsulenter, der er sat i verden for at hjælpe de små landsbysamfund med at skaffe de nødvendige midler.

Én af dem er landdistriktskoordinator Susanne Ernst, der har arbejdssted på rådhuset på Tjørnevej i Uldum.

En stilling hun har haft i 14 år, og som hun forlader for at gå på pension med udgangen af september måned.

- Det har været 14 spændende år, hvor jeg har været så privilegeret at kunne være med til at understøtte en hel række lokale projekter. For mig er det altid sjovt at køre rundt i kommunen, for hele tiden dukker der projekter op, som jeg på forskellig vis har hjulpet borgerne i den pågældende by med at realisere, siger hun.

Annonce

Kvalificerer projekterne

- Vores konsulentarbejde består i at være med til at kvalificere et givent projekt ved at lægge tidsplaner, lave projektbeskrivelser og hjælpe borgerne med at lave ansøgninger til fonde og puljer og rådgive omkring, hvilke fonde og puljer, der kunne være relevante for lige netop deres projekt, siger Susanne Ernst.


Ofte handler det slet ikke om penge, men om at hjælpe borgerne med at få sat noget struktur på deres projekt.

Susanne Ernst, afgående landsdistriktskoordinator i Hedensted Kommune


- Ofte handler det slet ikke om penge, men om at hjælpe borgerne med at få sat noget struktur på deres projekt, og herunder hvad de skal huske at tage højde for undervejs fra idéfasen, og til det bliver mere konkret. Og selvfølgelig følge projektet til dørs, siger Susanne Ernst.

Arbejdet kan også handle om at få koblet den rigtige kommunale medarbejder på et projekt.

- Hvis der er tale om et nybyggeri eller et projekt, hvor der skal en miljømedarbejder på banen, så skaber man jo som konsulent den kontakt, så der er mange facetter i arbejdet, og det handler alt sammen om at understøtte borgernes egne idéer og virkelyst, så to plus to bliver fem, siger Susanne Ernst.

Annonce

Ny landsbykoordinator

Som ny landdistriktskoordinator i stedet for Susanne Ernst har Hedensted Kommune i øvrigt pr. 1. august 2020 ansat 39-årige Niels Top. Han kommer fra en stilling som folkeoplysnings- og landdistriktskonsulent i Tønder Kommune, hvor han har været ansat siden 2014.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Politirapporten

Annonce