Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Tør du tage en bog med hjem, du ikke kan se forsiden på?

Frem til fredag 25. maj kan man på Hedensted bibliotek låne bøger, hvor man ikke kan se hverken for- eller bagsiden. Det er Korning-borgeren og studerende i litteraturhistorie, Susie Graae, der står for projektet. Foto: Line Kyed.

Studerende i litteraturhistorie kører projekt "Blind date with a book" på biblioteket i Hedensted - her har hun som et eksperiment og i samarbejde med biblioteket bundet en række bøger ind og i stedet skrevet emner fra bøgene på deres forsider for at undersøge, om det kan rykke ved vores læsevaner.

Annonce

Hedensted: På Hedensted Bibliotek kan man for tiden låne bøger, som man hverken kan se for- eller bagsiden på.

Det er studerende i litteraturhistorie på Aarhus Universitet og Korning-borger Susie Graae, der står for tiltaget, "Blind date with a book", som hun har adopteret fra en udenlandsk bogshop.

Ideen med projektet er, at en række bøger bliver indbundet i brunt papir, og at der i stedet på forsiden står skrevet brudstykker og temaer fra bogen. Bøgernes bliver indbundet i neutralt papir, så man udelukkende kan vælge sit læsestof ud fra handling - og ikke ud fra, hvor godt visuelt bogen tager sig ud. Spørgsmålet er så, om det rykker ved borgernes læsevaner.

I hver bog er der lagt en seddel, så læserne kan skrive om deres oplevelser med den bog, de vælger.

- Jeg er i gang med et eksamensprojekt i litteraturformidling og hørte om "Blind date with a book" gennem en kammerat, der havde stødt på fænomenet på det sociale medie Instagram. Det lød som et interessant projekt - et eksperiment, jeg fik lyst til at afprøve, fortæller Susie Graae.

Annonce

Fra 49 til 17

Projektet på Hedensted Bibliotek løber seks uger og slutter fredag 25. maj. Halvvejs i forløbet har Susie Graae og bibliotekarer fra Hedensted Bibliotek måttet fylde nye bøger i udstillingen.

- Det kører faktisk rigtigt godt. Vi lagde ud med 49 indbundne bøger, og efter tre uger var der blot 17 tilbage. Så folk er med på ideen i Hedensted, siger Susie Graae.

Hedensted Bibliotek har hjulpet med at udvælge bøgerne til projektet, mens også Susie Graae har budt ind med genrer. Der tale om et meget bredt udvalg, fortæller hun.

- Jeg er faktisk ret imponeret. Bibliotekets ansatte er virkelig gået ind i projektet, og det hele er præsenteret ved stedets fine flygel. En Verdi samt champagneglas pryder også udstillingen sammen med bøgerne. Det sætter en god stemning, siger Susie Graae.

Hun fortæller, at håbet er at kunne indsamle flest mulige kommentarer fra læserne - via sedler, der er lagt i bøgerne til at skrive på - og via muligheden for at bruge hash tag #bookdate8700 på de sociale medier.

- Det her er jo et eksperiment, som jeg endnu ikke kender udfaldet af. Men en ting er sikkert, jeg vil i min opgave komme ind på, hvad der sker, når vi fjerner muligheden for at lade os påvirke af det visuelle og øvrige skrevne tekster samt anmeldelser på bøgerne - læser vi så andet stof, end vi ellers ville gøre, siger Susie Graae.

Grunden til, postnummeret på hasttaget er 8700, skyldes, at Susie Graae også kører et lignende projekt på biblioteket i Tobaksgården i Horsens. Her har det dog indtil videre været en kende sværere at få folk til at låne projektets bøger, fortælle hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce