Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Talsmand for nyt kulturelt fyrtårn i Hedensted: - Vi har vind i sejlene

Johannes Grane Larsen og en gruppe borgere møder fin opbakning til deres idé om at bygge et kulturhus hen over jernbanen i Hedensted. Arkivfoto: Elisabet D. Hyttel
Støtterne strømmer ind til forslaget om at bygge et 15 meter højt kulturelt fyrtårn hen over i jernbanen i Hedensted. Byggeriet vil binde byen bedre sammen, mener initiativtagerne med Hedensted Rotary Klub i spidsen.

Hedensted: En ny midtbyplan for Hedensted er i støbeskeen, og her satser en gruppe lokale borgere med Hedensted Rotary Klub i spidsen stærkt på at få et forslag om etablering af et kulturhus hen over jernbanen med. Ifølge talsmand for projektet, rotary-medlem Johannes Grane Larsen, der er tidligere erhvervschef i kommunen, så går det rigtig godt.

- Vi har i talende stund fået indsamlet over 100 støtteerklæringer, og vi møder i det hele taget stor sympati for projektet, uanset hvem vi snakker med, så vi føler virkelig, at vi har vind i sejlene, siger Johannes Grane Larsen, der også kan berette om et positivt udendørs temamøde lørdag 24. april ved Trykkeriparken i Hedensted.

Temamøde i Hedensted

- Det gik rigtig fint. Vi havde høj sol hele dagen, så vejrguderne er åbenbart også med os. Der dukkede vel en 30 stykker op, og det kom der en masse gode snakke ud af. Folk var positive hele vejen rundt og synes, at det er en idé og en vision, som giver rigtig god mening, siger Johannes Grane Larsen.

Forslaget går ud på at bygge et kulturhus med bibliotek, borgerservice, glasarkade, forsamlingslokaler og café hen over jernbanen mellem Østerbrogade og Vesterbrogade. Der er tale om et 1.500 kvadratmeter stort hus med brede trapper på begge sider af huset.

Annonce

Hænger ikke sammen

- Hedensted hænger ikke sammen på grund af jernbanen. Ved at bygge hen over bliver der skabt sammenhæng til glæde for handelslivet og byen som helhed. Og timingen kunne ikke være bedre, sådan som Hedensted vækster i disse år. Det gør, at der er et grundlag for at skabe et sådant kulturelt fyrtårn, siger han.

Næste trin i "lobbyarbejdet" handler om at få politikerne i Hedensted Byråd med på idéen, for uden kommunal medvirken, så har projektet ingen gang på Jorden.


Vi har i talende stund fået indsamlet over 100 støtteerklæringer, og vi møder i det hele taget stor sympati for projektet, uanset hvem vi snakker med, så vi føler virkelig, at vi har vind i sejlene.

Johannes Grane Larsen, talsmand for borgergruppen bag kulturhus-forslaget


- Vi er allerede i dialog med politikerne, og det er bestemt ikke nogen ulempe, at der er så mange lokale borgere, der bakker op om projektet allerede på nuværende tidspunkt, siger Johannes Grane Larsen.

Kulturelt fyrtårn hen over jernbanen

Forslaget om en 15 meter høj bygning i to etager hen over jernbanen er udsprunget af et ønske om at skabe noget, som byen mangler: Et kulturelt fyrtårn.

Bygningen påtænkes finansieret af private investorer, hvor kommunen så lejer sig ind i lokalerne i forhold til at indrette bibliotek og borgerservice med videre i huset.

Borgergruppen bag forslaget har ikke undersøgt, om det overhovedet er teknisk muligt at bygge et kulturhus hen over jernbanen i Hedensted, men henviser til lignende byggeprojekter i Odense og Høje Tåstrup.

Projektet har sin egen hjemmeside, www.hedensted.nu. Her er der mere information samt en mulighed for at erklære projektet sin støtte.

Et banner på trappetribunen i Trykkeriparken i Hedensted visualiserer en borgergruppes vision for et kulturelt fyrtårn hen over jernbanen. Foto: Henrik Dolmer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Annonce