Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Tidligere kørelærer er død som 80-årig: 'Han var et gemytligt og engageret menneske'

"Men han indeholdt samtidig dyb alvor. Den kristne tro og det kirkelige engagement var for Ove en helt afgørende værdi i både medgang og modgang", skriver Jørgen Breindahl om Ove Kristensen. Arkivfoto
Annonce

Mindeord: Jørgen Breindahl, Hedensted, har skrevet mindeord om fhv. kørelærer Ove Kristensen, Hedensted, der blev 80 år:

Ove blev født på Kibæk-egnen i en landbofamilie.

Han prøvede i sine helt unge år til ved landbruget, men fandt ud af, at det ikke var her, han ville fortsætte.

Han blev i stedet uddannet mejerist og fik efter afsluttet uddannelse arbejde på mejeriet i Bækmarksbro ved Lemvig.

Her traf han Vita, som han blev gift med, og de flyttede sammen til Hedensted omkring 1965, hvor Ove fik arbejde på Hedensted Andelsmejeri.

Efter nogle år fik han lyst til at uddanne sig til kørelærer, og han startede selvstændig kørelærervirksomhed i Hedensted i 1971.

Han fik i de følgende år oparbejdet en solid forretning og flyttede til en villa på N C Hüttels Vej, hvor han fik eget teorilokale.

Der er mange i Hedensted og omegn, der husker Ove fra hans mangeårige kørelærervirksomhed.

Han besluttede efter en længere årrække at ophøre med sin kørelærervirksomhed og valgte forskelligt andet arbejde som chauffør og på fabrik.

Ove var i hele sit voksenliv meget samfunds-, kirkelig og politisk interesseret. Han var et udpræget forenings- og bestyrelsesmenneske med bl.a. bestyrelsesarbejde i det daværende Kristeligt Folkeparti (nu Kristendemokraterne), ligesom han havde bestyrelsesarbejde i Krifa.

Han var formand for Hedensted KFUM og KFUK i 1968-76. Han var desuden til sin død et aktivt medlem af Hedensted Y's Men's Club i 45 år, hvor han i to perioder - 1982/83 og 2005/06 - var klubbens præsident.

Han havde også været et aktivt medlem af Hedensted Menighedsråd.

Vi, der har kendt Ove gennem mange år, husker ham som et gemytligt og engageret menneske, som havde stor sans for at se både det skæve, det humoristiske og det store i dagligdagens forskellige situationer.

Men han indeholdt samtidig dyb alvor. Den kristne tro og det kirkelige engagement var for Ove en helt afgørende værdi i både medgang og modgang.

Ove efterlader sig sin ægtefælle, Vita, og parrets tre børn, Helle, Jan og Per, samt svigerbørn og seks børnebørn.

Æret være Oves minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce